OKI: a költségek 30 százaléka megspórolható optimalizált dokumentumkezeléssel

forrás: Prím Online, 2015. március 20. 14:23

Az OKI adatai szerint átlagosan 19,5 százalékkal vetheti vissza a vállalati összteljesítményt a nyomtatók, multifunkciós készülékek, fénymásolók helytelen használata. Ezzel szemben az optimalizált dokumentumkezelés kényelmesebbé és hatékonyabbá teheti a KKV-k és nagyvállalatok munkavégzését. Az OKI tapasztalatai alapján a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (Managed Print Services, MPS) mindezek mellett akár 30 százalékkal képesek csökkenteni a nyomtatásra fordított kiadásokat.

Az irodai dolgozók nyomtatási és készülékhasználati szokásai nehezen nyomon követhetők, főként a nagyobb cégeknél. Sok vállalat így nincs tisztában a nyomtatással kapcsolatos költségek nagyságával, összetételével, illetve eloszlásával. Az OKI felmérése szerint a dokumentumkezeléssel kapcsolatos kiadások 47 százalékát ráadásul rejtett, nem racionalizált költségek adják. A fenti tényezők a vállalatok teljesítményére is hatással vannak, és mintegy 20 százalékkal csökkenthetik azt.

A változatosság nem mindig gyönyörködtet


Az OKI tapasztalatai azt mutatják, hogy a cégek nem megfelelő nyomtatási folyamatainak kialakulásáért egyszerre több tényező felelős. Az egyik ilyen az ésszerűtlen termékválasztás, amikor a nyomtatók beszerzése tervezés helyett egy-egy felmerülő igény alapján történik. Az így kialakult, jellemzően vegyes eszközpark sok esetben megnövekedett energiafogyasztást és az eltérő üzemeltetési költségekből adódó nagyobb kiadásokat jelent.

A különféle gyártóktól származó gépek esetében a megfelelő használat elsajátítása is nehezebb, a szervizelés és kellékanyag-utánpótlás megszervezése pedig nehezen átlátható, ami többletmunkát ró a személyzetre, és kiszámíthatatlanná teszi a költségeket. Sokan döntenek továbbá az idősebb, ám még működőképes berendezések napi szintű használata mellett annak ellenére, hogy azok már nem képesek az elvárásoknak megfelelő nyomtatási, szkennelési minőséget nyújtani, ráadásul üzemeltetésük gazdaságtalan.

 



Egy kézben a megoldás


Az úgynevezett menedzselt nyomtatási szolgáltatás (MPS) lényegesen egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi az irodai dokumentumok kezelését. Az OKI személyre szabott MPS megoldásának lényege, hogy a vállalat dokumentumkezelési berendezéseit és folyamatait külső szakértő bevonásával optimalizálja. A szervezet ezáltal visszanyeri az ellenőrzést, illetve az átláthatóságot a nyomtatás és annak költségei felett, ami felszabadítja a feleslegesen lekötött kapacitásokat. A cég így alaptevékenységére tud fókuszálni, és a nyomtatással kapcsolatos kiadásait akár 30 százalékkal csökkentheti.

„Az MPS egyéb előnyei mellett egyben kényelmes megoldás is. Nyomatszám-alapú, fix havi díja ugyanis tartalmazza a dokumentumkezeléshez kapcsolódó egyéb költségeket is, úgy, mint az üzemeltetést, a hibajavítások elvégzését, a garanciális jótállást, a kellékanyag-utánpótlást, valamint a tanácsadást és folyamatos riportálást. A szolgáltatás igénybevétele gazdaságilag igen kifizetődő stratégiai döntés, amely már rövid távon is érzékelhető pozitív hatást eredményez a vállalatok életében” – mondta Szabó Zsolt, az OKI Magyarország MPS szakértője.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50