NetIQ Sentinel 7.3: valós idejű védelem és jól átlátható adatok

forrás: Prím Online, 2015. április 29. 08:24

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.3. A biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás eszköz valós idejű, átfogó és jól átlátható képet nyújt a vállalatok számára a kritikus eseményekről, és szükség esetén a válaszlépéseket is automatikusan megteszi. Az új kiadás minden eddiginél hatékonyabb módon azonosítja a biztonsági eseményeket és priorizálja az esetleges fenyegetéseket és riasztásokat.

A Sentinel valós időben monitorozza a teljes IT környezetet, és automatikusan észleli a szabályok esetleges megszegését. Ilyen esetben a szükséges válaszlépéseket is képes azonnal megtenni. Ezáltal a vállalatok teljes körűen ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások és a compliance követelmények teljesítését.


A Sentinel legfrissebb kiadásában egy olyan új eszköz is segíti a vállalatokat a potenciális fenyegetések gyorsabb azonosításában és kezelésében, amely prioritási sorrendet állít fel a riasztások között. Az új kiadás emellett egyszerűsíti a plug-in-ek kezelését, illetve a vállalaton belüli biztonsági eseményekhez kapcsoló trendek megjelenítését. Továbbá egyszerűbb és rugalmasabb telepítést kínál azáltal, hogy egy telepítési csomagban egyesíti a biztonsági információ- és eseménykezelő szoftvert a Sentinel for Log Management naplókezelési megoldással.


A SIEM megoldással egyidejűleg a NetIQ professzionális naplókezelési szoftvere is frissül. A NetIQ Sentinel for Log Management (korábbi nevén: NetIQ Sentinel Log Manager) a különböző szerverek és hálózati eszközök által generált, nagy mennyiségű, eltérő formátumú naplófájl hatékony tárolását és gyors elemzését teszi lehetővé. A megoldás legújabb kiadása támogatja az OVF virtualizációs formátumot, emellett szélesebb körű testre szabási opciókat kínál, illetve lehetővé teszi további információk hozzárendelését az egyes eseményekhez. Továbbá képes összegyűjteni és elemezni a Netflow hálózati forgalmi adatokat is, ezáltal még több információt biztosít a rendszerek működéséről.


A NetIQ Sentinel más gyártó logmenedzsment szoftvereivel is képes együttműködni, ezért segítségével a vállalatok a már meglévő naplókezelési megoldásaikat is hatékonyan továbbfejleszthetik, illetve kiegészíthetik. A korrelációs szabályok révén valós idejű riasztásokat is kaphatnak, illetve szükség esetén automatikus beavatkozást is kérhetnek.


A NetIQ Sentinel 7.3 és a NetIQ Sentinel for Log Management 7.3 már elérhető.

 

További információ: https://www.netiq.com/products/sentinel/ és https://www.netiq.com/hu-hu/products/sentinel-log-manager/
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05