Újabb amerikai egészségbiztosító esett hackertámadás áldozatául

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 22. 09:33

A CareFirst amerikai egészségbiztosító 1,1 millió ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek.

Az amerikai fővárosban, valamint Virginia és Maryland államban aktív, 3,4 millió klienssel rendelkező cég számítógépes rendszerébe tavaly júniusban törtek be, de ezt csak nemrégiben vették észre. A CareFirst a harmadik nagyobb biztosítótársaság, amely ügyfeleinek adatait ellopták. A Blue Crosstól 11 millió, az Anthemtől pedig 80 millió biztosítottra vonatkozó információkat szereztek meg behatolók.
 

A CareFirst adatbázisában a betörők a biztosítottak nevéhez, azonosítási számához, születési dátumához és e-mail-címéhez fértek hozzá, a társadalombiztosítási és bankkártya-számokhoz, az egészségbiztosítási kárigényekhez és a munkahelyre vonatkozó adatokhoz nem.
 

Az Anthem februárban fedte fel, hogy "nagyon kifinomult külső kibernetikai támadás" áldozatává vált. Az ügyben vizsgálódó nyomozók amerikai lapoknak kijelentették, hogy a behatolás olyan támadásokra emlékeztet, amilyenekért korábban kínai hackereket tettek felelőssé. A kínai kormány elutasította az erre vonatkozó vádakat.

Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09