Check Point megoldások ipari vezérlőrendszerek védelmére

forrás: Prím Online, 2015. június 3. 10:14

A  Check Point bejelentette az átfogó ipari irányító rendszerek biztonsági megoldásának bővítését a legújabb 1200R biztonsági gateway appliance-el, a SCADA (folyamatmegjelenítő rendszer) hálózatok láthatóságának és ellenőrzésének erősítésével, valamint a SCADA környezeteket célzó fenyegetések észlelésével és kivédésével. Napjaink olyan alapvető szolgáltatásait mint a közlekedés, az áram- és a vízellátás, ipari vezérlőrendszerek (ICS) irányítják. A rájuk irányuló támadások, legyenek akár fizikaiak vagy virtuálisak, akár egy egész régió, vagy ország áramellátásának leállását okozhatják, és kritikus fontosságú rendszereket, termelési egységeket zavarhatnak meg.

A Check Point 1200R egy új, konkrét célra készült, különösen ellenálló biztonsági gateway appliance, melyet a kemény környezetekben és távoli helyszíneken, mint például elektromos alállomásokon és áramtermelő létesítményeken való használatra terveztek. Az 1200R kiegészíti a Check Point már meglévő biztonsági gateway appliance termékeinek sorát, teljes láthatóságot és felügyeletet biztosít a SCADA adatforgalom számára, ezzel megvédve a hálózatot, a berendezéseket és a logikai folyamatokat a támadásoktól. A Check Point Firewall és Application Control Software Blades-ekben található több, mint 500 SCADA parancsnak és paraméternek, valamint a 200-nál is több SCADA-specifikus IPS aláírásnak köszönhetően, a Check Point kínálja a legátfogóbb SCADA biztonsági támogatást. A Check Point Next Generation SmartEvent specializált fenyegetésekkel kapcsolatos jelentései a teljes SCADA adatforgalmat lefedő beszámolókat adnak, ezzel gyors és részletes alapokt nyújtanak a biztonsági események vizsgálatához. Ez a teljeskörű biztonsági megoldás az előírásoknak való megfelelést is tudja ellenőrizni a Check Point Compliance Blade segítségével.

 



Mindezeken túl, a Check Point teljeskörű IT-OT security blueprintet is biztosít, mely megvédi a teljes vállalatot, az IT-OT közti hidat, az operátorok munkaállomásait, valamint a SCADA berendezéseket és adatforgalmat.


A Check Point 1200R Appliance legfontosabb jellemzői:


-    Teljesen integrált Check Point biztonsági gateway 6x1GbE portokkal és 2Gbps teljesítményű tűzfallal.
-    Az iparág legátfogóbb ICS/SCADA-specifikus protokolljai: Modbus, MMS, DNP3, IEC 60870-5-104, IEC 61850, ICCP, OPC, BACnet, Profinet, Siemens Step7, és így tovább.
-    Kompakt kialakítás, ventilátor és más mozgó tartozék nélküli design, mely minden szabványt túlszárnyal; extrém működési hőmérséklet (-40°C-tól 75°C-ig).
-    A legszigorúbb előírásoknak is megfelel: IEC 61850-3, IEEE 1613 és IEC 60068-2
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05