Már az interneten is kereshetjük elveszített tárgyainkat

forrás: Prím Online, 2015. június 17. 11:22

Honlapot hoztak létre az elveszett és a megtalált tárgyaknak. Az Európában egyedülálló új magyar weboldal összegyűjti azokat, akik valamit elvesztettek, és azokat, akik valamit találtak. A kezdeményezés úgy működik, mint egy közösségi háló.

Pándi Ákos, a Civil Körözési Rendszer ügyvezető igazgatója a Kossuth Rádió Napközben című műsorában hangsúlyozta a szolgáltatás ingyenesen, non-profit alapon működik, céljuk pedig az volt, hogy egyszerűen és átláthatóan működjön az oldal, hogy minél több embernek nyújtson segítséget.

 



A Civil Körözési Rendszer honlapon a főbb funkciók egy része regisztráció nélkül is igénybe vehető. Ha valaki például azt akarja leellenőrizni, hogy egy tárgyat, amit elhagyott, valaki megtalálta-e, a talált tárgyak menüpontban tud rákeresni. Regisztrálni azokhoz a szolgáltatáshoz szükséges, amelyekhez nevet és elérhetőséget is meg kell adni.

Pándi Ákos a műsorban beszélt arról is, hogy sokszor csak akkor döbbenünk rá, hogy bizonyos tárgyaink értékét nem is tudjuk, amikor elvesztettük őket. A honlap készítői erre találták ki a virtuális trezort, ahova ezeket az értékeinket fel lehet tölteni, s ha tulajdonosa elveszítené őket, vagy ellopnák tőle, egy gombnyomássá át lehet tenni őket a körözés alatt álló tárgyak közé.

forrás: Kossuth Rádió, Napközben / hirado.hu

Kulcsszavak: onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05