Weboldalon Pest megye műemlékei

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 19. 12:44

Pest megye műemlékeit, jelentősebb felújításaikat tárja az internetező közönség elé az a most indult honlap, amelynek célja a megye épített örökségének népszerűsítése.

A honlapot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott felidézte, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal 2010 óta készíti a Mustra című kiadványokat, amelyek a megye felújított műemlékeit tárják az érdeklődők elé. A műemlékek bemutatásának modernebb formát adva most pestmegyeimustra.hu címen indítottak honlapot.

A folyamatosan bővülő honlapra egyelőre 21 felújított műemléket válogattak össze, amelyek megújulásában részük volt, és amelyeket ajánlani szeretnének az érdeklődőknek.

Mint mondta, céljuk, hogy klasszikus értékeinket modern formában juttassák el mindenkihez. Hozzátette: a Pest Megye épített örökségét bemutató új honlap fejlesztéséhez várják az ötleteket, javaslatokat.

 



Az eseményen útjára indították a "Szelfizz műemlékkel" elnevezésű nyereményjátékot is. Tarnai Richárd elmondta: mindenkit arra biztatnak, hogy a műemlékeknél készítsen szelfit, amelyet küldjön be a Pest megyei mustra most létrehozott Facebook-oldalára, ahol különböző nyeremények várják.

Kulcsszavak: műemlék onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50