Tartós növekedés előtt a magyar IT-biztonságtechnikai piac

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 16. 11:22

A magyar IT-biztonságtechnikai piac tartós növekedés előtt áll a következő években a technológiai fejlődés, az egyre fejlettebb és összetettebb fenyegetettségek, valamint a biztonsági előírásoknak való megfelelés kényszere miatt - hangzott el az IDC Hungary és a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A piackutató IDC Hungary felmérése szerint a vállalati szektorban erősödő biztonsági tudatosság nagy lökést adott az IT-biztonságtechnikai piac forgalmának Magyarországon, ami ennek köszönhetően "stabil egyszámjegyű" százalékos növekedést mutat.
 

Bakk József, az IDC Hungary szoftverpiaci elemzője a  tájékoztatón elmondta, hogy az IT-biztonságtechnikai szoftverpiac éves forgalma jelenleg évi 30-35 millió dollárra tehető Magyarországon, a biztonságtechnikai szolgáltatásokkal együtt pedig 90 millió dollárra. Ezen belül a vállalati személyazonosság és hozzáférés védelemi (Identity & Access Management, IAM) alkalmazásoké 5,0-5,5 millió dollárra. A személyazonosság- és hozzáférés-kezelés (IAM) terén a NetIQ 24 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, amellyel piacvezető pozíciót tölt be már több éve.
 

A hazai vállalatok továbbra is elsősorban a vírusfenyegetettségtől tartanak, de egy év alatt nagyot ugrott előre a ranglistán a saját alkalmazottak által jelentett kockázat, valamint az a fenyegetettség is, amit a mobil eszközök képviselnek. Az általános veszélyérzet sorrendtől függetlenül minden egyes értékelési kategóriában emelkedett az idén a tavalyihoz képest.
 

Az IT-biztonsági szoftverek és szolgáltatások piaci forgalmát az IDC Hungary megállapítása szerint a vállalatok veszélyérzetének erősödése mellett az előírásoknak, törvényi szabályozásnak való megfelelés kényszere is növeli.
 

A magyarországi vállalati szektor az IDC Hungary szerint kiberbiztonsági szempontból "közepesen fejlett" piacnak tekinthető. A vállalatok négyötöde még nem rendelkezik a legfejlettebb védelemmel és ez hatalmas piaci potenciált képvisel. Az IDC előrejelzése szerint az elkövetkező években a piac "egyszámjegyű százalékos" növekedésére lehet számítani.
 

A növekedés várhatóan főleg a személyazonosság és hozzáférés védelmi (IAM), valamint biztonsági és sérülékenység védelmi (Security & Vulnerability Management, SVM) alkalmazások és szolgáltatások iránti keresletre támaszkodik majd.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09