Katonai szintű védelem mobilokra - ingyenesen

forrás: Prím Online, 2015. október 6. 08:29

Olyan biztonságosak lesznek az e-mailek, mint valaha a levélborítékok lepecsételésével, és az alkalmazás még a hekkerek elleni perek indítását is segíti. - írja a hirado.hu.

Bejelentette a Macate szoftver- és mobiltechnológia-fejlesztő cég, hogy kibocsátotta új, ügyfélbarát biztonsági eszközökkel felvértezett, CyPeersT Mail elnevezésű mobil alkalmazását. Az app katonai szintű email-titkosítást tesz lehetővé. Védelmezi az e-mailek tartalmát és a csatolmányokat az adatbiztonságot sértő külső támadások ellen, és megakadályozza, hogy azokhoz jogosulatlan személyek vagy eszközök hozzáférjenek.

Téved, aki csak a celebeket, cégvezetőket és kormányalkalmazottakat gondolja veszélyeztetettnek: számos magánembernek és kisebb cég vezetőjének okozott gondot személyes felhasználói fiókjának a feltörése.

 



Mostantól a felhasználóknak új eszköz áll rendelkezésére a bizalmas e-mailek továbbítás közbeni biztonságának megőrzésére. Az app a Macate SEMPostmarkR technológiáján alapul, és tulajdonképpen egyfajta egyedi digitális borítékként működik, melyre a küldő egyszerűen csak „rákattint”, ha le akarja zárni és titkosított levélként akarja elküldeni a címzettnek. Az e-mail ezután már jogi védelem alatt álló dokumentumnak számít. A digitális borítékban lévő dokumentum „pecsétjének feltörése” arra utal, hogy valaki ellenséges szándékkal próbált meg hozzáférni a titkosított levélhez.

Az alkalmazást kifejezetten olyan funkciókkal látták el, amelyek a jogosulatlan hozzáférés esetén megkönnyítik a jogi eljárás megindítását.

Zökkenőmentesen illeszkedik a CyPeersT Mail a népszerű e-mail platformokhoz, mint például (többek közt) a G-mail és a Yahoo szolgáltatásaihoz, és díjmentesen letölthető a Google Play Áruházból, vagy az App Store-ból.

 

hirado.hu

Kulcsszavak: Macate security mobilvírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50