Új Dell-megoldások a felhőalapú, virtuális és VDI-rendszerek bevezetéséhez

forrás: Prím Online, 2015. október 13. 13:24

A Dell bemutatta továbbfejlesztett, az adatközpont-, rendszer- és eszközfelügyelettől a vékonykliensekig terjedő VMware-megoldásait. A VMworld eseményen bejelentett újítások célja, hogy olyan megfelelő méretű és könnyen kezelhető felhőalapú, virtualizációs vagy VDI-megoldásokhoz juttassák az ügyfeleket, amelyek igazodnak az üzleti igényekhez. A Dell további VMware-elemekkel bővíti átfogó kínálatát, amelyekkel egyszerűbb módszert kínál a virtuális és felhőalapú környezetek kezelésére.

A Dell segíti a VMware-ügyfeleket a hibrid felhők kialakításában

A Dell Active System Manager (ASM) 8.1.1 új kiadása a VMware vRealize Suite felhőkezelési platformba is integrálható. Így a Dell ASM rendszert használó ügyfelek problémamentesen illeszthetnek be fizikai és virtuális környezeteket, és a VMware vRealize Suite csomagon belül teljes körű dinamikus felhőépítési feladatokat hajthatnak végre. Az integrált Dell ASM tartalmazza a vRealize Orchestrator és a vRealize Automation egy kiegészítő modulját, amely a következő területeken nyújt segítséget:

  •     Lehetővé teszi az üzleti elemzők vagy az informatikai szakemberek számára, hogy rendkívül hatékony ASM-sablonokat és automatizálási módszereket ágyazzanak be a vRealize Orchestrator munkafolyamataiba. A cél, hogy ezeket a sémákat problémamentesen beillesszék a meglévő üzleti műveletekbe, például a kérésekbe, jóváhagyásokba, ügyfélszolgálati és önkiszolgáló feladatokba. Így idő takarítható meg, csökkenthető a terhelés, valamint javítható a válaszkészség és a munkafolyamatok következetessége.
  •     Támogatja a rendszergazdák által ASM-ben tervezett, előre összeállított és a bevált gyakorlaton alapuló infrastruktúra- és terhelési sablonokat, hogy a felhasználók igény szerint, könnyen és gyorsan, pusztán pár kattintással telepíthessék a vRealize Automation szolgáltatási katalógusából.


Az új vRealize Suite-integráció az ügyfeleknek végponttól végpontig terjedő szolgáltatást biztosít a privát és a hibrid felhőalapú megoldások telepítéséhez a Dell és a VMware rendszereiből. Szintén az ASM az alapja a Dell új technológiai előzetesének, a VMworld-ön bemutatott Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture with VMware vRealize-nak. A referencia architektúra célja, hogy megkönnyítse az ügyfeleknek egy méretezhető és magas rendelkezésre állású VMware privát vagy hibrid felhőalapú megoldás kialakítását és telepítését.

A VMware bejelentette, hogy bevezeti az EVO SDDC megoldást, amely jelentős mértékben leegyszerűsíti a méretre szabott szoftveralapú adatközpontok kiépítését és telepítését. A korábban EVO:RACK néven futó program technológiai előzetesét tavaly mutatták be. A Dell jelentős szerepet vállalt mind a program fejlesztésében, mind a korai bétaverziók tesztelésében. Az EVO SDDC funkcióit is tartalmazó Dell-megoldások a jelenlegi elképzelések szerint 2016 első felében jelennek majd meg, amikor a VMware technológiája is elérhetővé válik.

EVO:RAIL – nagyobb sűrűség és teljesítmény

A Dell, mint az EVO:RAIL első hivatalos értékesítő partnere, törekszik arra, hogy előnyét megőrizve új frissítéseket biztosítson a Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL Horizon és Infrastructure kiadásaihoz. A vállalat nagyobb sűrűséggel, új funkciókkal és további konfigurációkkal segíti elő, hogy az ügyfeleknek több lehetősége legyen az infrastruktúra kibővítésére. A 13. generációs PowerEdge kínálatában szereplő PowerEdge C6320 szervernek köszönhetően a Dell mintegy 250–440 felhasználónak kínál 60–80 százalékos sűrűségnövekedést a virtuális asztali és alkalmazásterheléseknél, miközben a modell egy munkaállomásra jutó kezdőköltsége 400-ról 210 USD-ra csökkent. A sűrűség optimalizálására törekvő ügyfelek mostantól akár egy nagyteljesítményű konfigurációt is választhatnak.

A Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL méretezhetőséget kölcsönöz a virtuális infrastruktúráknak, illetve a virtuális munkaállomásoknak és alkalmazásoknak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy az ügyfelek könnyedén méretezhessék a teljesítményt és a sávszélességet további, akár egyetlen fürtbe szervezhető készülékek segítségével.

Fokozott biztonság, csatlakoztathatóság, teljesítmény és kezelhetőség

A Dell bejelentette Wyse ThinOS operációs rendszerének legújabb verzióját, a ThinOS 8.1 rendszert. Ez egy olyan, vírusokra immunis vékonykliens operációs rendszer, amely a legújabb nagyteljesítményű asztali és alkalmazás virtualizáló protokollokat, köztük a VMware Horizont is tartalmazza. A Wyse ThinOS-t kifejezetten a Wyse vékonykliensekhez fejlesztették ki, legyenek azok belépőszintűek vagy csúcskategóriásak, és ideális megoldás olyan szervezetek számára, amelyek a lehető legkevesebb üzemszünet mellett szeretnék biztosítani adataik és szellemi termékeik védelmét.

A legfontosabb jellemzői
 

  •     Kibővített biztonsági funkciók: A kis erőforrás-igényű belső vezérlőprogramok semmilyen támadási felületet nem hagynak, így teljes védelmet biztosítanak a vírusok és kártevők ellen. A rendszer továbbfejlesztett 802.1x vezetékes és vezeték nélküli hitelesítést használ az összes EAP-kapcsolattípustól a robusztus, LAN-alapú hitelesítésig.
  •     Jobb kapcsolat: A kibővített perifériatámogatással rendelkező ThinOS 8.1 az iparágvezető billentyűzetek, egerek, webkamerák, fejhallgatók, nyomtatók és monitorok sokasága mellett az USB 3.0-t is támogatja. VPN-kapcsolatot, illetve a korábbi verziónál gyorsabb WAN-kapcsolatot is biztosít.
  •     Jobb támogatás az egészségügynek: A ThinOS 8.1 támogatja a Caradigm egyszeri bejelentkezést, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók, így például egészségügyi dolgozók az egészségügyi intézmény bármely osztályán kártyájuk odaérintésével gyorsan és biztonságosan azonosítsák magukat az egyes Wyse vékony- és zéró kliensek személyes asztalain.
  •     Könnyű kezelhetőség: A legújabb változat megkönnyíti a Wyse vékonykliensekből álló flotta kezelését a helyszínen egy „kézi vezérlést nem igénylő” fájlszerverrel, a Dell Wyse Device Managerrel, a felhőben pedig a Wyse Cloud Client Manager segítségével. A ThinOS 8.1 a lehető legszélesebb asztal- és alkalmazás virtualizációs protokolltámogatást kínálja. Mindemellett az operációs rendszer a korábbi generációhoz képest továbbfejlesztett felügyeleti képességeket biztosít, és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek kiválasszák a Wyse vékonykliensek és a VDI-környezet integrálásának számukra legmegfelelőbb módját.


A Dell bejelentette a Wyse Cloud Client Manager (CCM) legújabb, 8. kiadását is. Ez egy olyan felhőalapú felügyeleti platform, amely egyetlen konzolról kezel vékonyklienseket, mobilkészülékeket és Enterprise Mobility Manager (EMM) munkahelyeket. Ezzel a verzióval a Dell új szintre emeli a felhőalapú vékonykliens-felügyeletet, mivel a Wyse ThinOS mellett a CCM-et a Windows Embedded Standard (WES) és SUSE Linux alapú vékonykliensek számára is elérhetővé teszi. A Wyse Device Manager (WDM) platform a Wyse vékony- és zéró klienseknek, köztük a PCoIP zéró klienseknek központosított felügyeletet nyújt. Ezzel a Dell az egyedüli olyan szállító, amelyik egyetlen felhőalapú ajánlat részeként integrált felhőalapú és mobil eszközfelügyeleti lehetőségeket biztosít vékonyklienseknek.

A CCM 8-as kiadásának főbb jellemzői
 

  •     Nagyobb szabályozhatóság: A Granular Role Based Access Control (RBAC) egy csoport-rendszergazdai szintet is tartalmaz. A teljes körű rendszergazda adminisztratív jogkört biztosíthat egy csoportfelügyelőnek. Így hatékonyabbá válik az ügyfélrendszerek kezelése.
  •     Hatékony helyszíni kezelés: A gyorsabb és hatékonyabb kliensfrissítések időt és pénzt takarítanak meg, hiszen a vékonykliensek WAN-forgalmon keresztül továbbított frissítéseinek és lemezképeinek száma lecsökken, különösen csúcsidőben.
  •     Mélyebb platformintegráció: A CCM 8-as kiadásának részét képezi a Wyse Device Agent, egy olyan egységesített ügynök, amely minden vékonykliens-felügyeleti megoldást támogat. Köztük a Wyse Device Managert (WDM), a Wyse Client Managert (WCM), a Cloud Client Managert (CCM) és a legújabb generációs megoldásokat is. Ez több platformon is használható, házirendalapú gyorsjavítások és gyorsabb piacra kerülést biztosító szolgáltatások bevezetését tette lehetővé, növelve az informatikai részleg hatékonyságát.
     

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09