Jön az első IoT ötletverseny

forrás: Prím Online, 2015. október 22. 13:25

Az IoT, azaz a dolgok internete ma még sokak számára tudományos fantasztikumnak tűnik, ennek ellenére a Hackathon-in-a-Box és az IT Factory október utolsó hétvégéjén ötletversenyt szervez a technológia rajongóinak.

Sokan nincsenek tisztában még azzal, hogy eljött a távolról irányítható eszközök ideje. Ennek ellenére az első IoT ötletverseny szervezői meg vannak róla győződve, hogy rengeteg jó ötlet fog születni a budapesti versenyükön.

Az ’Internet of Things’, vagy rövidítve ’IoT’ magyarul a ’dolgok (tárgyak) internete’ akkor tette meg az első lépést az ismertség felé, amikor a Google megvásárolt egy mobilról távirányítható termosztátot – a Nest-et. A vadonatúj technológia segítségével a mindennapjainkban használt eszközök (például háztartási gépek, autók, mérőórák, pénztárgépek, stb.), az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni.

Ma már, ha saját 3D nyomtatót építenél, vagy nem elég jó a drónod programja érdemes elgondolkodni azon, hogy te mire is használnád az IoT megoldásait? A mostani rendezvényen bárki kipróbálhatja, hogy mit is tud a Raspberry Pi. A szervezők azokat is várják, akik csupán egy ötlettel szeretnék gazdagítani a versenyt, de mivel a technológia csupán minimális programozói tudást igényel, ezért a kezdők is könnyen megtalálhatják az örömüket benne. A rendezvényen a profik is megtalálhatják a számukra izgalmas kihívásokat, a legjobb ötletek körül kialakuló csapatokban jó hasznát veszik majd egy programozónak, vagy egy robotikában jártas egyetemistának.

A két napos versenyen a mentorok felkészítik a csapatokat arra, hogy ötleteket csapatban kidolgozva belekóstoljanak a startup világ hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek, befektetők és más szakemberek előtt prezentálják.


A hackathon sorozat október 30-31-én megrendezésre kerülő 24. állomásának helyszínét az EIT Digital Budapest CLC biztosítja. (1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/c)


A legsikeresebbek versenyzők értékes nyereményeket, IoT alapkészleteket nyerhetnek, illetve minden résztvevő ajándékként 40% kedvezményt kap az IT Factory képzéseiből.


A rendezvényre bárki jelentkezhet, aki kedvet érez egy kicsit belekóstolni az IoT világába. A regisztrációkat az esemény Eventbrite oldalán keresztül fogadják a szervezők.   

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Női szakemberekkel mutat példát a fiataloknak az IVSZ és a WiTH

Március 20-án délután második alkalommal adták át az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megrendezett gálán négy kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy olyan különdíjat is átadott, amellyel minden évben egy, a szakterületén kiemelkedően teljesítő pedagógus munkáját ismerik el.

2024. március 21. 17:55

Napelemes pályázat: ezek az akkumulátorok legnagyobb buktatói

Senki nincs még elkésve, aki igényelni szeretné a napelemekből és energiatárolóból álló rendszerekre kiírt Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatását, de elővigyázatosnak kell lenni. Házi Ádám, a Wagner Solar Hungária Kft. fejlesztési igazgatója felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden akkumulátor tudja működtetni a rendszert áramszünet esetén, de arra is ügyelni kell, hogy a telepített eszközök kompatibilisek legyenek egymással. A szakértő szerint érdemes olyan kivitelezővel együtt dolgozni, aki a pályázat megvalósítása után is a rendelkezésünkre áll.

2024. március 14. 13:04

Digitális készségek fejlesztését célzó hazai projektek indulhatnak egy rangos európai díjért

Az Európai Digitális Készségfejlesztési Díj keretében öt kategóriában díjazzák a kontinensen élő emberek digitális kompetenciákkal való felvértezése iránt elkötelezett európai, köztük magyarországi projekteket és szervezeteket. Az IVSZ szerint a digitális készségek fejlesztése a gazdaság versenyképessége szempontjából elengedhetetlen – hiszen a hazánkban élő 16-74 év közötti felnőttek fele nem rendelkezik alapszintű digitális kompetenciákkal, pedig ezek nem csak a hétköznapi ügyintézést könnyítik meg, hanem a munkahely megtartásában és megszerzésében is fontos szerepük van. Ezért is különösen fontos összegyűjteni és megmutatni a készségfejlesztéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai jó gyakorlatokat minél szélesebb körben. 

2024. március 7. 17:48

Újabb izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

A hazánkban megvalósuló külföldi ipari beruházások alapján számíthatunk arra, hogy a célgépgyártók iránti igény a közeljövőben nőni fog, és a már eddig is jelentős nemzetgazdasági szerepén nagyot fog lendíteni ez a szektor. Ebben segít a Magyar Ipari Célgép Nagydíj, amelyet idén immár negyedik alkalommal hirdetnek meg.

2024. február 22. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09