Új Dell adatközponti megoldások: méretezhetőség és költséghatékonyság

forrás: Prím Online, 2015. november 2. 10:26

A Dell az adatközponti piac számára kifejlesztett új szerverekkel, korszerű vállalati tárolótömbökkel és hiperkonvergens eszközökkel, következő generációs adatvédelmi szoftverekkel, valamint új üzembehelyezési és automatizálási szolgáltatásokkal bővítette kínálatát.

A Dell bemutatja első Dell DSS márkájú szervereit

A Dell hivatalosan 2015 augusztusában jelentette be új Dell Datacenter Scalable Solutions (DSS) ágazatát, nagyvállalati megoldásokkal foglalkozó részlegén belül, amelyet kifejezetten a webes technológiai és telekommunikációs szolgáltatók, webes üzemeltetők, olaj- és gázipari cégek, valamint a kutatószervezetek konkrét igényeinek megfelelően alakított ki.

A Dell DSS 7000 az iparág legsűrűbb storage szervere, amelyet kifejezetten a jövő óriási léptékű tárolási igényeihez fejlesztettek. A kiválóan skálázható storage szerver alapja a DCS XA90, és akár 720 terabájtnyi tárhelyet képes biztosítani egy 4U méretű házban. A DSS 7000 akár 90, működés közben is szervizelhető, 3,5 hüvelykes meghajtót és 2 kétprocesszoros szervercsomópontot is tartalmazhat, ezáltal a felhőszolgáltatók alacsony gigabájtonkénti árat kínálhatnak az objektum- és blokktárolás területén egyaránt.

 



A Dell DSS 1500, DSS 1510 és DSS 2500 megoldások új, 1U és 2U méretű szerverek, amelyek kifejezetten ezen ügyfélkör számára készültek, speciális terhelési igényeiket kielégítő technológiával. A minimalista kialakítású, rugalmas tárolási és adatátviteli lehetőségekkel, az ipari szabványnak megfelelő alaplapvezérlő (BMC) rendszerfelügyelettel és a legújabb Intel Xeon processzorokkal rendelkező DSS-szerverek segítségével az ügyfelek a lehető legjobb működési hatékonyságot érhetik el, optimális teljesítményt mellett.

Csúcskategóriás technológia

A Dell az új Dell Storage SC9000 tárolótömb-vezérlőjének, az új, 12 Gb sávszélességű SAS-bővítőeszközének, valamint következő generációs tömbkezelő szoftverének egyesítésével az SC Series eddigi legmagasabb teljesítményű megoldását hozta létre. Emellett az iparág legalacsonyabb gigabájtonkénti költségét biztosítja az SDD-tárolók között a kizárólag flash-meghajtókból álló vállalati SC9000 tömbökkel, amelyekkel a nettó használható kapacitásra vetített gigabájtonkénti költség akár 65 centre csökkenthető. Ez már magában foglalja a tömböt, az összes tárolószoftvert és a hároméves Dell Copilot támogatást is.

A Dell Storage SC9000 a Dell 13. generációs PowerEdge szerverplatformjára épül, és egyaránt rendelhető csak flash-meghajtókkal és flash-hibrid konfigurációval. A megoldás 40 százalékkal több adatátviteli műveletet végez másodpercenként – több mint 385 000 IOPS elérésére képes –, és az SC Series korábbi tömbjeihez képest kétszer nagyobb az adatátviteli sebességet kínál. A legnagyobb kihívást jelentő munkafolyamatokat (large-scale workloads) is támogató, rugalmas és önmagát optimalizálni képes SC9000 több mint három petabájt nyers kapacitást biztosít tömbönként, és egyesített többtömbös konfigurációk esetén még tovább méretezhető, miközben a kötetek a tömbök között zökkenőmentesen áthelyezhetők. 

Az új Dell Storage Center 6.7 tömbszoftver jelentős nagyvállalati fejlesztéseket kínál, és az SC Series összes tagjánál bővíti a támogatási lehetőségeket a privátfelhők és egyéb kritikus fontosságú alkalmazások esetén. A kiemelt, új funkciók közé tartozik a Live Volume automatikus feladatátvételi megoldás, amely nulla állásidejű katasztrófa utáni helyreállítást kínál, és integrált kiszolgálóoldali adatvédelmet biztosít az Oracle-, a Microsoft- és a VMware-környezetek számára. Az új adattömörítési képességeknek köszönhetően akár a flash-kapacitás 93 százaléka megtakarítható, emellett további költségmegtakarítást tesznek lehetővé az olyan innovációk, mint a TLC 3D NAND technológia, amelyet az iparágban először itt alkalmaznak valóban nagy teljesítményű, nagy ellenálló-képességű környezetben.

A biztonsági mentés és helyreállítás új generációja

A következő generációs Dell Data Protection | Rapid Recovery szoftvert a felhőalapú helyreállítást szem előtt tartva fejlesztették ki: integrálja az AppAssure és egyéb, a Dell szellemi tulajdonából eredő bevált és jól ismert szolgáltatásokat annak érdekében, hogy kiküszöbölhető legyen az állásidő az ügyfelek infrastruktúrájában.

A Rapid Recovery egyik szolgáltatása a „Rapid Snap for Applications” technológia, amely képes egy teljes alkalmazás és annak aktuális állapotának rögzítésére, így közel nulla RTO és nagyon kedvező RPO érték mellett teszi lehetővé az alkalmazás és a rendszer teljes helyreállítását. Az új „Rapid Snap for Virtual” képesség a Dell vRanger technológiáján alapul, és méretezhető, ügynökprogramok nélküli védelmet nyújt a VMware-környezetek számára, valamint automatikusan felismeri az ESXi állomáson működő virtuális gépeket, és biztonsági mentést készít azokról. Emellett egyszerű, operációs rendszer nélküli helyreállítást kínál felhőalapú archívumok alapján, illetve a Rapid Data Access (RDA) technológián alapuló, titkosítással és ügyféloldali deduplikációval ellátott Rapid Recovery Repository (R3) szolgáltatást biztosít. Az R3 célzott biztonsági mentést tesz lehetővé, és jelentősen csökkenti a deduplikációs terhelést, ami gyorsabb pillanatkép-készítést, alacsonyabb adatátviteli időt és nagyobb méretezhetőséget eredményez.

A Dell továbbá a végpontvédelmi képességeket is bővíti a Dell Data Protection | Endpoint Recovery első kiadásával. A bevált eszközökből álló új szoftvermegoldás folyamatos biztonsági mentést és gyors, könnyű végpont-helyreállítást tesz lehetővé.

Bővül a Dell szoftveralapú tárolási termékeinek kínálata

A Dell a Dell XC Series webre optimalizált egyesített sorozat új elemeit is bejelentette. Ez a készüléksorozat a számítást, a tárolást és a hypervisort egyetlen csomagban egyesíti, így segít az üzemeltetési költségek csökkentésében és az adatközpontok egyszerűsítésében. Az új készülékekkel a Dell könnyebben elégíti ki a hiperkonvergens megoldások iránti növekvő ügyfélérdeklődést. Ezen a területen a kiadások várhatóan évente 60 százalékkal nőnek 2014 és 2019 között, és az IDC szerint 2019-re elérik a 3,9 milliárd dollárt.

A legújabb hiperkonvergens megoldások között megtalálható a Dell XC6320, az XC-sorozat eddigi legnagyobb teljesítménysűrűségű modellje, amelynek négy számítási csomópontja több mint 44 terabájt tárhelyet támogat 2U méret mellett. Ez jelentősen csökkenti az adatközponti hardverek hely-, energia- és hűtésigényét, amelyek a különböző terhelések futtatásához szükségesek a szolgáltatók, a távoli és fiókirodák és a nagy ügyféladatközpontok rendszerein. Az új, csak flash-meghajtókból álló XC630-10F és XC6320-6F csomópontok az XC-sorozat első olyan, csak flash-meghajtókból álló készülékei, amelyek a tényleges adathasználatot figyelembe véve kezelik az adatszinteket az egyes flash-meghajtótípusokon, ezáltal optimalizálják a teljesítményalapú költségeket.

Szakszerű üzembe helyezés a ProDeploy Enterprise Suite segítségével

A Dell ProDeploy Enterprise Suite három különböző üzembehelyezési szolgáltatást kínál, és teljes körű képzés és tanúsítás is elérhető hozzá. A ProDeploy Plus telepítési szolgáltatás gyorsan integrálja az új technológiákat, és optimalizálja a kulcsfontosságú rendszerek hosszú távú teljesítményét.

A Dell nagy rugalmasságot nyújt értékesítési partnerei számára az üzembehelyezési szolgáltatások biztosításához, értékesítéséhez és közös teljesítéséhez. Az új képzéseknek és tanúsítványoknak köszönhetően az ügyfelek és a partnerek ugyanolyan tárolási és hálózatkezelési szakértelemre tehetnek szert, mint a Dell hivatásos mérnökei. Így a Dell üzembehelyezési szolgáltatások értékesítésével jelentősen növelhetik kapacitásukat, és képességeik kiegészítésével globális lefedettséget éretnek el. A PartnerDirect Premier és Preferred szintű partnerek megszerezhetik az üzembe helyezési szolgáltatási kompetenciát, így hozzáférhetnek a Dell módszereihez és eszközeihez, miközben a ProDeploy Dell-lel közös teljesítésére is jogosulttá válnak.

Dell alkalmazásmodernizálási termékkínálat

Miközben az ügyfelek azt vizsgálják, hogyan térhetnének át új adatközponti technológiákra, arra is szükségük van, hogy alkalmazásaikat új környezetbe helyezzék vagy újraépítsék. A Dell Services a bemutatta a Dell alkalmazásmodernizálási termékkínálatát, amely egy, az alkalmazások modernizálására és egyszerűsítésére szolgáló, integrált szoftvermegoldásokból álló, átfogó készlet. Az alkalmazásmodernizálási termékkínálat segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik alkalmazásaikat, biztonságos megoldásokban helyezhetik el azokat, csökkentve a kockázatokat, illetve digitális szolgáltatásokkal is integrálhatják az alkalmazásokat.

A Dell Services ezeket a megoldásokat egy közös keretrendszerben egyesíti, amely képes az ügyfelek összetett, meglévő alkalmazások okozta kihívásait a célnak megfelelő hibrid megoldásokkal kezelni. A Dell a meglévő termékek minden egyes problémájára képes a megfelelő megoldást és modernizációs technikát alkalmazni, nem próbál minden problémát egy uniformizált megoldással orvosolni.
 

Kulcsszavak: adatközpont Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50