Itt a Fujitsu legújabb vénaszkenneres biztonsági megoldása

forrás: Prím Online, 2015. november 10. 14:33

Mivel a hackerek egyre kifinomultabb eszközöket használnak adatlopáshoz, pénzátutaláshoz vagy célzott károkozáshoz, még a legbonyolultabb jelszavak sem jelentenek elég védelmet. Ennek megoldására született a biometrikus tulajdonságokat is figyelő, megbízható személyazonosítás, amelynek eredményeként a feltört jelszavakkal vagy ellopott kártyákkal egész egyszerűen nem lehet visszaélni, mivel a Fujitsu PalmSecure rendszere a többi azonosítási módszeren, például a chipen, a PIN kódon vagy a jelszón kívül – a tenyér vénamintázatán alapuló – biometrikus azonosítást is kér.

A Fujitsu innovatív, biometrikus azonosítótechnológiáját (FUJITSU PalmSecure) a személyazonosság és a bizalmas adatok virtuális vagy fizikai tranzakciók, például online fizetés során történő védelme érdekében az OpenLimit truedentity megoldásával ötvözi. A FUJITSU PalmSecure truedentity koncepciója egy új elektronikus személyi igazolványon (angolul röviden: eID) alapul.


A FUJITSU PalmSecure truedentity megoldáscsomag a BSI műszaki iránymutatásainak megfelelő, új személyazonosító módszeren alapuló felhasználói- és szervertechnológiát foglal magában. Az alapelv szerint a felhasználók azonosítóadataihoz – ebben az esetben a tenyérvéna-mintázathoz és a hozzá tartozó személyi azonosító adatokhoz – csak akkor lehet hozzáférni, ha a felhasználó ténylegesen engedélyezi a szolgáltató ez irányú kérését. Ha mindkét részről megvan a jóváhagyás, a rendszer biztonságos kommunikációs csatornán keresztül, minden egyes tranzakcióhoz külön továbbítja az azonosító adatokat. Az ún. „azonosító-szolgáltató” (Identity Provider) – ebben az esetben a truedentity technológia segítségével – a kölcsönös azonosítás közvetítőjeként működik közre a kommunikációs folyamatban.


A FUJITSU PalmSecure truedentity 2015 novemberétől beszerezhető közvetlenül a Fujitsutól.

 

Kulcsszavak: security Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05