Felvásárolják az Extreme Digital egy részét

forrás: Prím Online, 2015. november 12. 13:39

A világ egyik legjelentősebb bútorkereskedelmi cége, a Steinhoff International Holdings vállalatcsoport részesedést vásárol, és tervei szerint tőkeemelést hajt végre az Extreme Digitalban.

Tizennégy éves fennállásának legfontosabb mérföldkövéhez érkezett Magyarország legnagyobb online kereskedése, az Extreme Digital: a Steinhoff International Holdings nevű nemzetközi vállalatcsoport bejelentette, hogy többségi tulajdont vásárolna a cégben. Az akvizíció végrehajtását a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia. A legnagyobb forgalmú magyar internetes kereskedést a jövőben is Várkonyi Balázs vezérigazgató és menedzsmentje fogja irányítani.

 

Várkonyi Balázs


A Steinhoff International a legnagyobb tőzsdén jegyzett vállalat Európában, amely lakberendezési és háztartási árucikkekkel kereskedik. A Steinhoff International többek között olyan ismert márkák tulajdonosa, mint a Kika bútoráruházak, vagy a hazánkban idén megjelent kiskereskedelmi lánc, a Pepco.

 

A tulajdonosváltásnak köszönhetően néhány napon belül jelentősen kibővül az  Extreme Digital termékportfóliója is: a vásárlók az idén november 20-ára időzített Black Fridayen már bútorokat is rendelhetnek a www.edigital.hu-ról – a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelző fekete péntek keretében hatalmas kedvezménnyel. A vállalat piacelemzései szerint napjainkban a lakberendezési termékek internetes értékesítése épp robbanás előtt áll a magyar piacon.

 

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója a felvásárlással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a Steinhoff Internationallel kötött megállapodás nyomán olyan lehetőségeket kapnak a régiós terjeszkedéshez, amely korábban nem volt számunkra elérhető.

 

A Steinhoff International tervezett befektetése keretében nem csupán  az Extreme Digital többségi tulajdonosa lesz, de tőkét is emel a vállalkozásban. Ennek eredményeként az Extreme Digital üzlethálózata és alkalmazottainak száma is bővülni fog, mivel az európai országokban tervez terjeszkedést.  Az Extreme Digital a szomszédos országokat is az itthon bevált hibrid üzleti modelljével kívánja meghódítani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05