Robotok segítik rászoruló tehetséges gyerekek tanulását

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 12. 08:40

A Csányi Alapítvány pécsi és nagybajomi csoportja LEGO-robotokat kapott, hogy azok rászoruló tehetséges gyermekek tanulását segítsék.

A méréstechnika, vezérlés és automatizálás területén vezető National Instruments magyar leányvállalata jövő év június 30-ig bocsátotta az alapítvány rendelkezésére a robotokat a vállalat speciális mentorprogramjának keretében, hogy azok szórakoztató formában segítsék a gyerekek térbeli gondolkodását, fejlesszék fantáziájukat, és az eszközök segítségével megismerkedhessenek a grafikus programozás alapjaival - közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.
 

A két darab 979 LEGO Mindstorms Educational Kit (NXT 2.0 robot) segítségével a gyerekek a robotépítésen keresztül ismerhetik meg a grafikus programozás alapjait, és rálátást kaphatnak a természettudományokra, valamint a mérnökszakmában rejlő lehetőségekre.
 

A mentorprogram keretében az alapítvány informatika fejlesztői és néhány mentora egy külön tréningen is részt vehetett, ahol megismerkedhettek az új felszerelések használatával, valamint azzal, hogy a robotokon keresztül hogyan tudják játékos formában átadni a programozás alapismereteit. A gyerekek ezáltal folyamatosan bővíthetik tudásukat, az évente meghirdetett hét különböző verseny során pedig próbára tehetik kreativitásukat, problémamegoldó képességüket. A versenyek alatt az iskolásoknak az általuk előre beprogramozott robotokkal kell majd különféle problémákat megoldaniuk.
 

Az alapítvány vezetősége abban bízik, hogy a kezdeményezés segítségével a támogatott gyermekek kedvet kapnak a mérnök szakmához.

Kulcsszavak: Lego tudomány robot oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05