CES 2016: játékra optimalizálva

forrás: Prím Online, 2016. január 8. 11:46

Az ASUS bemutatta játékhoz optimalizált alaplapjainak, képernyőinek, asztali és noteszgépeinek, valamint perifériáinak legújabb tagjait a 2016-os International CES rendezvényen.

Elsőként a CES-en mutatkozott be három vadonatúj, játékhoz optimalizált alaplap Aura RGB megvilágítással a még változatosabb színválaszték és testreszabási lehetőségek érdekében – a ROG Maximus VIII Formula, az ASUS 970 Pro Gaming/Aura és a B150I Pro Gaming/Wi-Fi/Aura. A ROG Maximus VIII Formula egy Z170 Express lapkakészletre épülő, ATX-es méretű, játékhoz optimalizált alaplap exkluzív CrossChill EK hűtéssel. Az ASUS 970 Pro Gaming/Aura a világ első AMD 970+SB950 lapkakészletre épülő, ATX-es méretű, játékhoz optimalizált alaplapja hivatalos NVIDIA SLI minősítéssel. Az ASUS B150I Pro Gaming/Wi-Fi/Aura egy Intel alapú, mini-ITX-es alaplap, amelyben Aura megvilágítás található az ASUS exkluzív, játékhoz optimalizált hang- és hálózati rendszerével.  

 

Szintén elsőként láthatók az MG 4K monitorcsalád tagjai, a ROG GT51 asztali gép és a ROG XG Station 2. A 28 és 24 hüvelykes, MG 4K monitorok a 4K UHD (3840 x 2160 pixeles) felbontású képet nagyon rövid, 1 ms válaszidővel tudják megjeleníteni a mozgásból származó elmosódottság megszüntetéséhez (MG28UQ), IPS panellel gondoskodnak az élénk színekről (MG24UQ), és VESA Adaptive-Sync támogatással biztosítják a zökkenőmentes játékélményt. A ROG GT51 az Intel 6. generációs Core i7-6700K processzoraira és a NVIDIA GeForce GTX TITAN X (kétkártyás SLI konfiguráció) grafikus vezérlőjére építve akár három képernyőn is képes kiszolgálni a 4K-s felbontású játékokat. A ROG XG2 külső grafikus dokkolóállomás egyedi áramköri megoldásával a noteszgép az asztali grafikus kártyák erejét kölcsönzi a vizuális teljesítmény felturbózásához, és természetesen kompatibilis az ASUS GeForce és Radeon grafikus kártyákkal.

 

Az ASUS Media Lounge-ban ezen kívül bemutatkozik a a ROG Swift PG348Q képernyő, a ROG G752 és GX700 gamer noteszgép, a ROG Claymore mechanikus billentyűzet, valamint a rövidesen megjelenő, játékosoknak szánt ROG Spatha vezeték nélküli egér. 

 

Idén 10 éves a világhíres ROG márka. A ROG elkötelezte magát az olyan innovatív PC-s hardvereszközök fejlesztése mellett, amelyek az egész világon a lehető legjobb számítástechnikai élményt kínálják a játékosok és rajongók számára. A márka a kiemelkedő formatervekhez és megoldásokhoz ragaszkodva csúcstechnológiás, játékhoz optimalizált alaplapokat, grafikus kártyákat, asztali és noteszgépeket, képernyőket, hangkártyákat és perifériákat készített a játékosok számára. 


ROG Maximus VIII Formula alaplap

A ROG Maximus VIII Formula egy Z170 Express lapkakészletre épülő, ATX-es méretű, játékhoz optimalizált alaplap innovatív hűtési megoldással és exkluzív CrossChill EK hűtéssel. A ROG az EK Water Blocksszal közreműködve készítette el ezt az extrém teljesítményű hűtőblokkot, amely egy kiváló hővezető képességű réz csatornát használ a halk lég- vagy folyadékhűtéses egyedi megoldások kiépítéséhez. A belső terméktesztek során folyadékhűtéses rendszerrel a CrossChill EK a MOSFET-ek hőmérsékletét akár 23 fokkal is képes volt csökkenteni.

 

A Maximus VIII Formula szépségét a vadonatúj Aura LED megvilágítás és a lézergravírozott ROG Armor fokozza. A szabadon állítható Aura LED effektusokkal és a beépített RGB tüskés csatlakozóval a felhasználók teljesen egyedi PC-ket építhetnek felhasználva a külső LED-csíkokat, és gyárilag be van már állítva egy sor mód, mint például a „lélegző” (pulzáló), színes stroboszkóp vagy színváltogatós megvilágítás. Még arra is van lehetőség, hogy a színek jelezzék a CPU hőmérsékletét, vagy a kedvenc zene ritmusára lüktessenek. A Maximus VIII Formula az Intellegeslegújabb Gigabit Ethernet vezérlőjét kapta, valamint a LANGuard optimalizálja a hálózati forgalmat a gyorsabb, akadásmentesebb online játékhoz. Az „5-Way Optimization” (ötirányú optimalizálás) technológia segít a CPU teljesítményének maximálisra növelésében a játékhoz, szórakozáshoz vagy akár a munkához – egyetlen kattintással. A SupremeFX 2015 játékhoz optimalizált audiobemeneteket és -kimeneteket, speciális, árnyékolt kialakítást, valamint egy sor professzionális színvonalú hardverkomponenst egyesít a kristálytiszta hangzáshoz a játékokban.

 
ASUS 970 Pro Gaming/Aura alaplap

Az AMD 970+SB950 lapkakészletére épülő ASUS 970 Pro Gaming/Aura alaplap a világ első olyan AMD 970 alaplapja, amelyhez az NVIDIA hivatalosan elismert SLI-támogatást nyújt. Az különleges külsejű és használhatóságú PC-k építését az Aura RGB LED-es megvilágítás segíti. Játékhoz optimalizált SupremeFX és Sonic Radar II audiorendszert kapott, valamint Intel Gigabit Ethernet vezérlőt ASUS LANGuard és GameFirst technológiákkal kiegészítve a gyors, biztonságos és akadásmentes hálózati működéshez. Az ASUS 970 Pro Gaming/Aura alaplapon található egy dedikált, alaplapra szerelt vízpumpa-csatlakozó is, a jövőállóságról pedig az NVM Express (NVMe) M.2 és két USB 3.1 csatlakozó gondoskodik.



ASUS B150I Pro Gaming/Wi-Fi/Aura alaplap

Az ASUS B150I Pro Gaming/Wi-Fi/Aura egy mini ITX méretű alaplap, amelyen a továbbfejlesztett Aura LED megvilágítás kínál még egyénibbre alakítható megvilágítási effektusokat. Az öt extra vezérlővel és a speciális firmware-rel az ASUS B150I Pro Gaming/Wi-Fi-/Aura lehetővé teszi a megvilágítási effektusok gyakoriságának és irányának szabályozását az Aura segédprogrammal. Így a gyárilag kínált statikus, „lélegző”, villogó, ciklikus színváltó, zenére villogó és CPU-hőmérsékletjelző módokon kívül saját, eltérő megvilágítási effektusok is kialakíthatók. Az ASUS B150I Pro Gaming/Wi-Fi/Aura számos további exkluzív technológiával emeli a játékélményt, mint például a SupremeFX és Sonic Radar II audiorendszer, vagy az Intel Gigabit Ethernet vezérlője ASUS LANGuard és GameFirst technológiákkal kiegészítve a gyors, biztonságos és akadásmentes hálózati működéshez. A beépített M.2 aljzattal kényelmesen kihasználhatók a legújabb, nagy sebességű SSD-meghajtók is. A többfelhasználós MIMO és 802.11ac Wi-Fi külső 2x2 kétsávos (2,5/5 GHz) antennával a játékosok számára a leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot biztosítja az online játékhoz. Az alaplapra szerelt, dedikált vízhűtés-csatlakozóval pedig egyszerűen építhető ki a hatékony vízhűtés.

ASUS MG 4K sorozatú képernyők

A méltán elismert ASUS MG család ezúttal két, 4K UHD (3840 x 2160 képpont) felbontású, 28 és 24 hüvelykes modellel bővült. A 28 hüvelykes MG28UQ 1 ms válaszideje kiküszöböli a szellemképesedést és a mozgás miatti elmosódásokat, a 24 hüvelykes MG24UQ IPS panelje pedig rendkívül széles betekintési szöget kínál kiemelkedő színhelyességgel és élénk színekkel. Az MG sorozat a VESA Adaptive-Sync technológiáját is támogatja a zökkenőmentes, sima, szakadozás nélküli játék érdekében, hogy használója a legfrissebb játékokban is könnyedén fölébe kerekedhessen ellenfeleinek. Mindkét képernyőben megtalálhatók az ASUS GamePlus játék közben használható funkciói, az ASUS GameVisual technológiája a képminőség optimalizálásához játék közben, valamint az ASUS Ultra-Low Blue Light szűrőtechnológiája a szemet jobban kímélő megjelenítéshez.



ROG GT51 játékhoz optimalizált asztali gép

A ROG GT51, amely 2016 CES Innovation Award díjat nyert a Játékperifériák és Virtuális valóság kategóriában, egy 6. generációs Intel Core i7-6700K processzorra épül, és akár NVIDIA GeForce GTX TITAN X grafikus vezérlőt is tartalmazhat (kétkártyás SLI konfigurációban) a játékok három 4K felbontású képernyőn megjelenítéséhez. Az ROG Turbo Gear segít egyetlen kattintással kihasználni az GT51 teljes túlhajtási potenciálját, az ASUS exkluzív Aegis II alkalmazásával pedig a rendszer paraméterei figyelhetők. Az előlapon található USB 3.1 Type-C csatlakozó akár 10 Gbps sebességre gyorsítja az adatátvitelt, ugyanakkor képes a mobil készülékek gyors teltöltésére is. A GT51 mellé az exkluzív ROG Band is jár, amellyel aktiválható a Shadow Drive – egy rejtett merevlemez-terület –, illetve szintén bekapcsolható a GT51 túlhajtott módja. A GT51 belső hűtési rendszere a természetes hővezetés előnyeit egy dedikált légcsatornával használja ki, hogy hatékonyan elvezesse a termelődő hőt, garantálva a megfelelő hűtést a hosszú játékmenetek alatt is. A marcona külsejű, ATX méretű ház Armor Titanium és Plasma Copper (szürke-narancssárga) színeket kapott, van rajta egy átlátszó ablak, valamint szabadon állítható fényeffektusok választhatók akár 8 millió színből.

ROG XG2 külső grafikus dokkolóállomás

A ROG XG2 egy külső grafikuskártya-dokkolóállomás, amely kifejezetten az ASUS noteszgépeihez készült és egyaránt kompatibilis az ASUS GeForce és Radeon grafikus kártyáival. Egyedi áramköri megoldásával a noteszgép az asztali grafikus kártyák erejét képes kihasználni a vizuális teljesítmény felturbózásához. A dokkolóállomás emellett tölteni is képes a noteszgépet, így nem kell annak hálózati adapterével sem bajlódni. Rendkívül egyszerű a csatlakoztatás, és a kivételhez sem kell újraindítani a noteszgépet.  

ROG Claymore mechanikus billentyűzet játékosoknak

A ROG Claymore egy játékra szabott, makrózható billentyűzet Cherry MX RGB mechanikus kapcsolókkal (vörös, kék, barna és fekete kapcsolók is válaszhatók) és a kényelmesebb elhelyezéshez levehető numerikus billentyűzettel. A háttérvilágított, teljes pergésgátlású (N-key Rollover, NKRO) billentyűzet megvilágítása billentyűnként állítható szabadon választott RGB színekkel. Összeszinkronizálható a ROG alaplapokkal, és kijelölhetők gyorsbillentyűk a ventilátorok sebességének, a rendszerbetöltésnek, a CPU és a memória túlhajtásának, valamint a BIOS-elérés szabályozásához. A ROG Claymore tartós alumínium házat kapott, amelynek felsőkategóriás megjelenését maja motívumok emelik ki.




ROG Spatha játékhoz optimalizált vezetékes/vezeték nélküli egér

A rövidesen megjelenő ROG Spatha egy 8200 DPI felbontású, lézeres egér, amely győzelemre segít az MMO-játékokban. Magnéziumötvözet házában összesen 12 programozható gomb kapott helyet, ebből 6 hüvelykujjal érhető el. A bal- és jobb egérgombok kapcsolóaljzata könnyen szerelhető, így a kívánt kattintási élmény állítható be, az Omron kapcsolói pedig legalább 20 millió kattintásos élettartamot biztosítanak. A felhasználók tetszés szerint használhatják az egeret vezetékkel vagy anélkül. Vezetékes módban a lekérdezési gyakoriság akár 2000 Hz is lehet. Három zónában szabadon állítható színű RGB LED-ek is találhatók rajta.

ROG Swift PG348Q játékhoz optimalizált monitor

A ROG Swift PG348Q egy 34 hüvelykes, játékhoz készült képernyő, amely Ultra-Wide Quad HD (UWQHD, 3440 x 1440 képpontos) paneljével a WQHD monitoroknál részletesebb felbontású képeket és nagyobb hasznos képernyőterületet biztosít. Az ultraszéles, 21:9 képarányú kijelző magával ragadó, panorámaszerű játékélményt nyújt. A Swift PG348Q magas, 100 hertzes képfrissítési sebessége és a beépített NVIDIA G-SYNC technológia megszünteti az akadásokat és a képkockák váltásánál jelentkező problémákat – az eredmény pedig a létező legsimább, leggyorsabb és leglélegzetelállítóbb játék. A keret nélküli kialakításnak köszönhetően tökéletes többképernyős megoldásokhoz is. Mindezek mellé a Swift PG348Q-ban megtalálhatók az ASUS GamePlus játék közben használható extra funkciói, az ASUS GameVisual technológiája a megjelenítés kifejezetten a játékokhoz optimalizálására, valamint egy exkluzív Turbo gyorsbillentyű, amellyel a képfrissítési sebesség menet közben váltható anélkül, hogy a videokártya vezérlőpultját elő kellene hívni. 



ROG G752 játékhoz optimalizált noteszgép

A ROG G752 egy nagy teljesítményű gamer noteszgép, amelyben egy 6. generációs Intel Core i7 („Skylake”) processzor és külön grafikus vezérlőként akár NVIDIA GeForce GTX 980M található. A G752 marcona külsőt és új színsémákat (ROG Armor Titanium és Plasma Copper) kapott. A ROG exkluzív mobil 3D Vapor Chamber hűtési rendszerével van felszerelve a még hatékonyabb hűtés és a nagyobb stabilitás érdekében, valamint egy háttérvilágított, 30 billentyűlenyomást is megjegyző, pergésmentes billentyűzettel a precíz bevitelhez. A G752 akár 64 GB-nyi DDR4 RAM-mal is felszerelhető a gyorsabb, energiatakarékosabb működés érdekében.



ROG GX700 játékhoz optimalizált noteszgép

A ROG GX700 a világ első folyadékhűtéses gamer noteszgépe, amelyben a ROG exkluzív, levehető Hydro Overclocking System hűtőmodulja található. A GX700 az Intel 6. generációs Mobile K („Skylake”) processzoraira és az NVIDIA GeForce GTX 980 grafikus kártyájára épül, hogy tulajdonosainak asztali szintű teljesítményt nyújtson otthon, de ultragyors működést útközben is. A GX700 ezen felül a világ első valóban 4K UHD felbontású, játékhoz optimalizált noteszgépe, amely NVIDIA G-SYNC technológiát használ az akadásmentes, lenyűgöző vizuális megjelenítéshez.

 

Kulcsszavak: alaplap játék ASUS CES 2016

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05