Az Ericsson innovatív 5G, Iot és felhő alapú Megoldásai az MWC-n

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 15:58

A Mobil Világkongresszuson (MWC 2016) az Ericsson bemutatja, hogyan formálja a Hálózatba Kapcsolt Társadalmat és hogyan vált valóra nagyszerű elgondolásokat világszerte.

Az Ericsson szakértői 2016. február 22 – 25. között sokféle bemutatót, új termék ismertetőt és szemináriumot tartanak Barcelonában. Ezek bemutatják, hogy az Ericsson a technológia segítségével hogyan bővíti az emberek lehetőségeit, hogyan alakít át iparágakat, hogy azok nagyobb értéket állítsanak elő, és hogyan járul hozzá a társadalmi haladáshoz fenntartható fejlődésen keresztül.

Az Ericsson csarnokában (2. csarnok, 2N60 stand, Fira Gran Via) az MWC 2016 kiállításon a következő kiemelt bemutatókra kerül sor:

 

5G

  • 5G rádió prototípusok: Az Ericsson díjnyertes 5G Radio Test Bed platformjának 2. fázisa, amely 2016-ban 5G rádió prototípusokat biztosít a szolgáltatók által végzett helyi tesztekhez. Ezek a távközlés élvonalát képviselő eszközök éles üzemben kínálnak majd olyan fejlett szolgáltatásokat, mint a Massive MIMO vagy a sugárnyaláb követés.
  • 5G az iparágak számára: Az Ericsson szoros együttműködésben dolgozik partnereivel, hogy olyan 5G hálózatokat fejlesszen ki, amelyek megfelelnek az ipari alkalmazások követelményeinek. Ezeknek az együttműködéseknek az eredményei, valamint koncepciók és prototípusok kerülnek bemutatásra, melyek a gyár- és autóipari ágazatok IKT átalakítását támogatják.
  • Távérzékeléses vezérlés: a látogatók kipróbálhatnak egy prototípus rendszert, amellyel félautonóm módon rádiótávvezérléses helikopterek repülését irányíthatják. A távérzékeléses visszajelzéssel kiegészített videó és audioátvitel segítségével a felhasználók érzékelhetik a helikopter mozgását és kölcsönhatását a környezettel. A bemutató része az Ericsson folyamatos kutatásának, amely az 5G hálózatok által teremtett lehetőségek révén az iparágak átalakítását célozza.
  • Hálózat felosztás: Egyetlen hálózatot hozunk létre, amely több iparágat is támogat – a kiállításon pedig megmutatjuk, hogy ez hogyan történik, és ehhez jó referenciaként szolgál az SK telecom és törekvésük egy 5G-re felkészített maghálózat kialakítására

 

 

A Dolgok Internete (IoT)

  • Celluláris IoT: Az Ericsson vezető kis fogyasztású WAN-hálózati (LPWA) celluláris IoT megoldásai éles üzemben tekinthetők meg, beleértve a keskeny sávú IoT (NB-IoT), az LTE-M (Cat M) és az EC-EGPRS/EC-GSM (Extended Coverage) for Massive IoT alkalmazásokat. Ezek a megoldások alapozzák meg a közművekre, a közlekedésre és a mezőgazdaságra összpontosító iparági bemutatókat is.
  • IoT megoldások: Az Ericcson bemutatja, hogyan kell olyan IoT hálózatokat építeni és hatékonyan felügyelni, amelyek egy 5G rendszerhez közvetlenül kapcsolódó eszközökön és kapilláris gateway-eken át rövid hatósugarú rádiókészülékekkel összekapcsolt eszközök kombinációjából állnak, valamint üzemi körülmények közötti prezentálja a Massive IoT-re alkalmazott Virtual Evolved Packet Core (EPC) megoldást. Egy ehhez kapcsolódó bemutatón lehet majd tájékozódni arról, hogy a rövidesen megjelenő kis teljesítményű Bluetooth mesh-hálózati technológia hogyan használható fel kapilláris kapcsolatokhoz egy intelligens otthonban.

 

Felhő

  • Fejlődés a hyperscale IT infrastruktúra felé: Az Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 megoldása – az adatközpont rendszerek új generációja, amely a jobb erőforrás kihasználás érdekében részekre bontott hardver architektúrát használ – szintén szerepelni fog a kiállításon az Ericsson legújabb felhő alapú termék kínálataival együtt.
  • Cloud RAN: Az Ericsson élő Cloud RAN (felhő alapú rádiós hozzáférési hálózat) bemutatójának részeként Svédországban elhelyezkedő távoli COTS-szervereken virtualizált rádiós hozzáférési szolgáltatást használ majd. Az Ericsson új Elastic RAN architektúrája, amely jóformán korlátlan számú alapsávi összeköttetést tesz lehetővé, szintén kiállításra kerül.
  • Az út az NFV felé: Az Ericsson betekintést enged a Network Functions Virtualization (NFV, hálózati funkciók virtualizálása) történetben betöltött szerepébe, beleértve a szoftveresen definiált hálózatokat (SDN) és az 5G-re felkészített maghálózatokat is. A kiállított megoldások között szerepel a vEPC, a vIMS és a vUDC, valamint az Ericsson Cloud Manager is.

 

 

Az Ericsson további kiemelt bemutatói az MWC 2016 kiállításon a következők:

 

Hálózatok

  • Több eszközös – több szolgáltatásos wi-fi és VoLTE hívás: Az Ericsson és a Sony együtt mutatja be a legújabb egyéni és üzleti előfizetői VoLTE alapú kommunikációs szolgáltatásokat. Az Ericsson partnereivel együttműködve ezen felül bemutatja a hangszolgáltatások kiterjesztését tabletekre, számítógépekre és egyéb személyes eszközökre.
  • Gigabit LTE: Valós 1 Gb/s-t is elérő hálózati és eszköz teljesítmény kerül bemutatásra üzem közben, amelyet 3 vivőfrekvencia aggregálása (Component Carrier Aggregation), a 4X4 MIMO és a 256 QAM kombinálástesz lehetővé, valamint mindezek együttműködése a legújabb eszközökkel. Az Ericsson Lean Carrier megoldása szintén helyet kap a kiállításon.
  • Ericsson rádiórendszer: Három új, 4X4 MIMO-t, valamint új spektrum sávokat és spektrum-újrahasznosítást támogató rádiós hozzáférési termék kerül bemutatásra. A kiállításon szerepelni fognak új multi-gigabit kapacitások és többsávos mikrohullámú kiegészítők, amelyek az egyre fokozódó felhordó hálózati igényeket elégítik ki, valamint bemutatják a rádiós átvitel integrálását is a Router 6000 segítségével.
  • Beltéri kis cellák: Az Ericsson bemutat egy új beltéri rádiós hálózattervező eszközt is, amelynek segítségével a mobil szolgáltatók drámai mértékben csökkenthetik a beltéri megoldások üzembe állítási idejét, beleértve az Ericsson Radio Dot System és Pico RBS megoldásokat is.
  • Alkalmazás-élmény optimalizáció (App Experience Optimization) szolgáltatás: A vállalat olyan új szolgáltatást mutat be, amellyel a mobil szolgáltatók felmérhetik, hogy a fogyasztók számára melyek a legfontosabb tényezők, hogyan lehet mérni azokat és milyen intézkedéseket kell hozniuk, hogy a hálózat teljesítménye ott javuljon, ahol ez valóban számít. 
  • 3G teljesítmény és hatékonyság: Az Ericsson 3G WCDMA innovációkat is bemutat, beleértve a Flow of Users, Zero Touch és Intelligent Antenna Sharing megoldásokat, amelyekkel a mobil szolgáltatók gyorsabban és költséghatékonyabban tehetik elérhetővé a mobil szélessávú szolgáltatást mindenki számára.

 

Transzformatív IT

  • A digitális átalakulás felgyorsítása: A kiállításon az Ericsson bemutatja azt a BSS szoftvert, mely az operátorok rugalmas digitális működési modelljét támogatja.

 

Média

  • Időeltolásos videó: Az Ericsson egy olyan felhő alapú digitális video rögzítés (Cloud DVR) megoldást is kiállít, amellyel a mobil szolgáltatók a média tárolási és rögzítési folyamatokat egyetlen mobil szolgáltató központba vagy a felhőbe helyezhetik át.

 

Iparágak 

  • Mobil pénzügyi szolgáltatások: Az Ericsson olyan összeköttetési szolgáltatásokat mutat be, amelyek biztosítják a mobil pénztárca szolgáltatók és az elterjedt fizetési hálózatok együttműködését.
  • Okos és fenntartható városok: A különböző iparági megoldások összefogása adhat választ a várostervezés olyan sarkalatos kérdéseire, mint a biztonság, hatékonyság, rugalmasság, növekedés és a holisztikus tervezés fontossága.
  • Ericsson Vészhelyzetkezelő Központ: egy modern hálózatüzemeltetési központ funkcióinak hatékony incidens kezeléssel és a szervezetek közötti együttműködéssel kell támogatniuk a vészhelyzeteket elhárító szervezetek munkáját minden létfontosságú hálózaton.
  • Napelemes autó: Az Ericsson megmutatja, hogy egy „felhőbe kapcsolt forgalom” (Connected Traffic Cloud) alapú alkalmazás hogyan segítette hozzá a Solar Team Eindhoven Stella Lux járművét a 2015 World Solar Challenge – egy Ausztrália elhagyatott vidékein áthaladó 3000 kilométeres verseny – Cruiser kategóriájának megnyeréséhez.
  • Autonóm járművezetés: Az Ericsson támogatja a Volvo C26 kísérleti autóját, amely az autonóm járművekben biztosítható média élményeket kutatja, valamint a nemrég megjelent Volvo S90 modellt és annak az ágazat élvonalába tartozó tájékoztató-szórakoztató és hálózatba kapcsolt szolgáltatásait. A kiállításon mindkét jármű bemutatásra kerül 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09