Huawei MateBook, az első prémium kategóriás 2 az 1-ben eszköz

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 06:12

A 2016. évi Mobile World Congress-szen (MWC) a Huawei bemutatta a vállalat első kettő az egyben készülékét, a HUAWEI MateBookot, amelyet a modern kor üzleti felhasználói számára fejlesztett ki.

A Huawei gyönyörű és erős high-end mobil készülékeinek sikerére építve a MateBook egy olyan hatékony mobil eszköz, amely tökéletesen egyesíti magában a mobilitást, a magas teljesítményt, a designt, a munkát és a szórakozást. A készülék Magyarországon várhatóan 2016 második negyedévében lesz elérhető. 

 

A Huawei válaszol a hordozható, stílusos és intelligens eszközök iránti keresletre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatban maradjanak bármely környezetben. A MateBookot úgy tervezték, hogy teljes megoldást kínáljon azon felhasználók számára, akik élvezni szeretnék a változtatható eszközök flexibilitását. 

 

 

„A MateBook bemutatása egy újabb mérföldkő a Huawei számára. A vállalat ezzel a gyönyörűen megalkotott készüléknek a piacra dobásával bizonyítja piacvezető design- és gyártási szakértelmét. Ez a termék újrateremti az üzleti munkastílust azáltal, hogy összekapcsolja a számítástechnikát az összes eszközön szinte minden körülmények között.” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. “A Huawei sikeresen felhasználta átfogó tapasztalatát és kiválóságát annak érdekében, hogy egy olyan prémium mobil eszközt hozzon létre, amely megfelel a modern kor üzleti igényeinek. Az új, rendkívül hatékony eszköz zökkenőmentesen képes integrálni a munka és a szórakozás funkcióit.” 

 

A MateBookkal a Huawei folytatja azt a stratégiáját, amely keretében együttműködik a leginnovatívabb piacvezetőkkel. A készülék hatodik generációs Intel Core M processzorral rendelkezik, hogy megfeleljen a legszigorúbb üzleti felhasználói igényeknek, téve mindezt egy elegáns, vékony és könnyű, ventillátor nélküli kialakításban.

 

„Ez egy izgalmas időszak a Huawei számára, hogy piacra lépjen az új és erős MateBookkal.” – mondta el Kirk B. Saugen, az Intel Client Computing Group alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Az Intel Core M processzorral a Huawei egy olyan 2 az 1-ben prémium terméket kínál, amely a fantasztikus kombinációja a mobilitással párosult PC produktivitásának. Örülünk, hogy kiterjeszthettük partneri viszonyunkat a Huawei-jel ezen a növekvő piacon.”

 

Windows 10-et futtatva a MateBook a Microsoft Corp. eszközeit alkalmazza, beleértve a legújabb böngészőt, a Microsoft Edge-t és a Corana digitális személyi asszisztenst. „Együttműködésünk a Huawei-jel a fogyasztók számára egy új módot kínál arra, hogy megtapasztalják a Windows 10-et egy gyönyörűen megalkotott eszközön.” – mondta el Peter Han, a Microsoft Corp. Worldwide OEM Marketing alelnöke. „A Huawei tökéletesen érti azt, hogy a felhasználók miként szeretnének kapcsolatba kerülni egy eszközzel, és így egy új perspektívát kínálnak ezen a területen. Kapcsolatunk a Huawei-jel egy nagyszerű példája a hordozható Windows 10-es készülékek bővülő világának.” 

 

Ultravékony – egyedi készülék innovatív dizájnnal

A Huawei MateBook egy okostelefon mobilitását ötvözi egy laptop erejével és produktivitásával, tervezői az egyszerűséget tartották szem előtt kialakításakor. A készülék kiváló minőségű fémből készült, minimális díszítésének köszönhetően elegánst külsőt kapott. A MateBook készülékteste masszív és mégis vékony, könnyű: mindössze 640 g, így tökéletesen alkalmas az állandóan úton lévő felhasználók számára. 

 

 

Billentyűzettok, billentyűzet és Touchpad – a divat és a hatékonyság egyesül 

A MateBook billentyűzettok környezetbarát, puha poliuretánból (PU) készült, és tökéletes védelmet biztosít a benne elhelyezett készüléknek. A chiclet stílusú billentyűzetet 1,5mm-s billentyűsorral látta el a gyártó, ergonomikus kialakítással, aminek köszönhetően a félreütések száma minimalizálódik. A beépített touchpad a multi-touch technológiának köszönhetően precízen követi az ujjmozdulatokat, kényelmesen kezelhető vele a képernyőn megjelenő tartalom. 

 

Élethű színek – magával ragadó élmény  

A MateBook 12-inches IPS multi-touch képernyőjét ultravékony keret veszi körül, így a kijelző és a készüléktest aránya 84 százalék. 2160x1440 felbontásával és 160 fokos látószögével a képernyő magával ragadó élményt nyújt a felhasználónak. Színskálája 85 százalékos, így élethűen adja vissza a színeket. 

 

Hosszú üzemidejű akkumulátor – mobilitásra termett készülék

Annak érdekében, hogy a MateBook hordozható készülékként optimális teljesítményt nyújthasson, tervezésénél elsődleges szempont volt az akkumulátor ereje és üzemideje. A MateBook-ot 33,7 Wh nagysűrűségű lítium akkumulátorral szerelte fel a gyártó, amely lehetővé teszi, hogy felhasználója akár kilenc órán át dolgozzon, kilenc órán használja a netet, vagy huszonkilenc órán át hallgasson zenét rajta, mielőtt a készülék lemerülne. Emellett a MateBook a Huawei exkluzív energiatakarékossági technológiáját alkalmazza, így teljes mértékben kielégítve az üzleti életben dolgozó felhasználók igényeit. A MateBook akkumulátora mindössze két és fél óra alatt teljesen feltölthető. Amennyiben a felhasználónak nincs ideje teljesen feltölteni, a készülék egyetlen óra alatt is 60 százalékos töltöttséget tud elérni. 

 

Hatékonyság és gyorsaság

A MateBook-ot Windows 10 és hatodik generációs intelligens Intel Core M processzor működteti, így nagysebességű feldolgozóerőt és olyan, az üzleti életben rendkívül szükséges eszközöket kínál felhasználójának, mint a Microsoft Office. A készülék 8GB LP DDR3 memóriával és akár 512GB kapacitásra is képes SSD meghajtóval rendelkezik. A Huawei MateBook egy ventilátor nélküli hűtésű 2 az 1-ben készülék, így használata nem jár zajjal. 

 

MatePen – több mint egy érintőtoll

A Huawei egy 2048 szintű nyomásérzékenységű MatePen érintőtollat is kínál a MateBook mellé, amely késés nélkül jeleníti meg a felhasználó által végzett finom mozdulatokat. Emellett a MatePen bonyolultabb grafikai és matematikai funkciókat is ellát, és lézermutatóként is alkalmazható prezentációk esetén. 

 

Világelső One-touch technológia – egyetlen érintéssel feloldja a készülék zárolását

A MateBook ujjlenyomat-olvasója egyszerre nyújt biztonságot és gyors hozzáférést a felhasználó számára: ujjlenyomat felismerő funkciója 360 fokos azonosításra képes. A MateBookban található az iparág leggyorsabb ujjlenyomat-olvasója, amelynek elég egyetlen érintés, hogy feloldja a készülék zárolását.  

 

Kiváló adatkapcsolat – valódi kényelem 

A MateBookot Wi-Fi mobil hotspottal is ellátta a Huawei, így felhasználója akkor is kapcsolódhat a netre, amikor hagyományos netkapcsolat nem áll rendelkezésére. Emellett egy olyan funkcióval is rendelkezik, amely „drag and drop” fájlátvitelt is lehetővé tesz Androidos okostelefonok és a MateBook között.  

 

A MateBook két elegáns színben, szürke és arany színekben lesz elérhető.

 

 

Kulcsszavak: MateBook MWC 2016 MWC Huawei

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50