MasterPass fizetési szolgáltatással bővült a Telenor Wallet

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:57

Fontos és hasznos új funkcióval bővül a Telenor ingyenesen letölthető mobilfizetési alkalmazása, az Androidra és iOS-re elérhető Telenor Wallet. Az applikáció mostantól a MasterCard digitális fizetési megoldását, a MasterPass-t is támogatja, amellyel a felhasználók gyorsan és egyszerűen vásárolhatnak, bárhol is legyenek. Az új funkció bevezetése azért is egyedülálló, mert a Telenor Magyarország a világ első olyan mobilszolgáltatója, amely MasterPass-képes alkalmazást vezetett be.

A MasterPass fizetési megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Telenor Walleten keresztül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan bonyolítsák le interneten keresztül történő vásárlásaikat és fizetéseiket. A Telenor Wallet fejlesztését és bekötését a MasterPass rendszerbe Európa vezető mobiltárca szolgáltatója, a Cellum végezte.

 

Gyors és egyszerű regisztráció

A MasterPass használatához elegendő egyszer regisztrálni meglévő bankkártyánkat és a fizetéshez szükséges egyéb adatokat (lejárati dátum, ellenőrzőszám) a Telenor Wallet alkalmazásban, majd a vásárlást követően a MasterPass fizetési opciót kell kiválasztani. A Wallet használata során a bankkártya adatai sosem tárolódnak az okostelefonon.

 

„Nagyon örülünk, hogy a Telenor a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely MasterPass-képes mobiltárcát vezetett be. Egy friss kutatás szerint tavaly év végén már több mint 2,3 millióan vásároltak online Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százalékát teszi ki. Ahhoz, hogy az internetes vásárlás és fizetés még jobban elterjedjen, elengedhetetlen, hogy az minél egyszerűbb és biztonságosabb legyen. A Telenor Walletet már több mint 250 ezer okostelefonra töltötték le, és ezzel a legnépszerűbb hazai mobiltárca, ami most egy új fizetési lehetőséggel bővült. Bízom benne, hogy egyre többen próbálják ki az alkalmazást, hogy gyorsabban és könnyebben intézhessék vásárlásaikat az interneten” – mondta el az új szolgáltatásról Banovic Aleksandra, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese.

 

„Egy globális átalakulás részesei vagyunk, láthatjuk, ahogy az emberek eltávolodnak az offline, internet kapcsolat nélküli világtól. A mai digitális korban már minden mindennel összekapcsolódik a virtuális térben. Ez a kapcsolódás hatással van a felhasználók kommunikációs és vásárlási szokásaira is. Büszkék vagyunk arra, hogy a mobilfizetés terén élen járó Telenor úgy döntött, hogy a MasterCard egyedülálló megoldásával bővíti szolgáltatásai körét, így a vásárlás még biztonságosabb, egyszerűbb és gyorsabb lehet a felhasználók számára” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.    

 

 

Egyszerűbb és biztonságosabb online vásárlás

A MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok világszerte számos online üzletben tudnak vásárolni, ahol fizetéskor a MasterPass logót látják. Magyarországon a Telenor Wallet alkalmazás és ezen keresztül a MasterPass rendszerbe történő regisztráció bármely bank ügyfele számára, bármelyik nagyobb márkához köthető bankkártyával elérhető. A fizetési megoldást több mint 150 hazai internetes kereskedő támogatja, világszerte pedig 29 országban (köztük 15 európai államban), mintegy 250.000 webshopban használható.

 

Az online boltokban a felhasználónak elegendő megadnia a telefonszámát az internetes fizetés során, a bankkártyájának adatait be sem kell gépelnie a webes felületen. Minden MasterPassos fizetési tranzakcióról a Telenor Wallet alkalmazás megjelenít egy értesítést az okostelefonon, amelyet az ügyfélnek jóvá kell hagynia a fizetés teljesítéséhez.

 

Továbbra is fizethető vele parkolás vagy mobilszámla

A Telenor Wallet továbbra is használható arra, hogy a bankkártya regisztrációját követően a vállalat ügyfelei befizessék vele havi telefonszámlájukat, feltöltsék egyenlegüket, a mobilvásárlási egyenleg terhére kifizessék a mobilparkolás díját, vagy az autópályamatrica árát, de akár elektronikus lottószelvényt és utasbiztosítást is rendelhetnek belőle. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05