Idén a képminőség mindent visz a Philips tévéknél

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 13:10

A csúcskategóriás készülékek után, a kivételes képminőséget garantáló képfeldolgozási technológia ettől az évtől kezdve a középkategóriás Philips tévékben is megtalálható lesz – jelentette be a Philips televíziókat gyártó TP Vision.

Ennek megfelelően a cég a televíziók HDR teljesítményének növelésére helyezi a hangsúlyt 2016-ban. A tervek szerint az összes 6000-es és az afeletti sorozatba tartozó készüléket HDR kompatibilissé teszik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ezek a televíziók képesek lesznek a HDR tartalom fogadására és megjelenítésére HDMI 2.0a, USB vagy streaming szolgáltatásokon keresztül.

 

A HDR kompatibilitás megteremtése az új készülékek idei második negyedéves bevezetése után várható. Az eredeti HDR tartalmak kezdeti szűkössége miatt a Philips a HDR Upscaling-gal nyújt támogatást ahhoz, hogy bármely tartalom dinamikus tartományát növelni lehessen. Ezt a funkciót úgy tervezték meg, hogy együttműködjön a Micro Dimming Pro és a Bright Pro rendszerekkel. Előbbi egy olyan speciális szoftvervezérlő, amely 6400 különböző zónában ellenőrzi a képet, és minden zónát egyesével, egymástól függetlenül állít be annak érdekében, hogy képes legyen megjeleníteni a legmélyebb feketéket és a legvilágosabb fehér színt is. A Bright Pro pedig a tévé paneljének a nagyobb, 700 Nit-es kimenetét használva erősíti a világítási szinteket a kép megjelenítésen belül, hogy kiváló kontrasztot, illetve élénk színeket hozzon létre. A HDR teljesítmény érdekében minden 6500-as és afeletti modellbe 100Hz-es, 4K-s UHD paneleket építenek be, hogy garantálják az éles képeket, illetve a megszakításmentes mozgás megjelenítését.

 

A 2016-os esztendő első félévének zászlóshajója a 65”-os 7601-es modell lesz, amelyet közvetlenül szabályozható háttérvilágítással és Micro Dimming Premium rendszerrel láttak el. Mindkét funkció most először lesz megtalálható a 7000-es széria készülékeiben. A Micro Dimming Premium olyan 128 egymástól függetlenül szabályozható szegmensből álló háttérvilágítás, amely szegmensenként különbözőképpen optimalizált. Ez teszi lehetővé, hogy a legmélyebb feketék együtt jelenjenek meg a legfényesebb fehér színekkel. Emellett a 7601-es rendelkezik a Philips felsőkategóriás Perfect Pixel Ultra HD képfeldolgozó eljárásával, amelybe a Premium Color, a Perfect Natural Motion és az Ultra Resolution Upscaling is beletartozik. 

 

A Premium Color a normál színskála és a 2,250 trillió színtovábbítás kombinációja. A Perfect Natural Motion, a Philips díjnyertes mozgásfokozó rendszerének a legújabb verziója. Négymilliárd pixeles feldolgozási teljesítményével éri el azt, hogy kivételesen éles képeket és a legegyenletesebb mozgást jelenítse meg a képernyőn, hagyományos HD, vagy UHD tartalom esetében is.

 

 

Az Ultra Resolution Upscaling pedig azt teszi lehetővé, hogy a képek mindenkor UHD minőségben legyenek élvezhetőek, függetlenül attól, hogy milyen forrásból származnak. A fejlett upscaling technológia ötvöződik a Philips egyedi algoritmusával, amely abban nyújt segítséget, hogy az eredeti pixeleket át lehessen alakítani jobb minőségű pixelekké, finomabb vonalak és nagyobb részletgazdagság kialakítása mellett.

 

Az élvilágítással ellátott 7101-es és 7181-es modellek Premium Colour technológiával rendelkeznek, és részben a széles színskálájú panelek beépítésével, négy trillió szín feldolgozásának kombinálásával kivételesen élénk, vibráló színeket hoznak létre, amelyek természetesek és valósághűek maradnak. A Perfect Natural Motion rendszer már a 6000-es modellekben is elérhető lesz, egyúttal a 6561-es és a 6501-es modellekbe építik be ezt először, míg a Natural Motion a 6101-es és a 6401-es modellekben kap helyet.

 

Az Ambilight továbbra is kulcsfontosságú eleme marad a Philips tévék képminőség javítását célzó fejlesztéseinek, miután ez az innováció jelentősen hozzájárul a kontraszthatás erősítéséhez és a kényelmes, a szemet pihentető tévézés megteremtéséhez. Ennek a technológiának minden előnyét magába foglalva született meg a mostanában bemutatkozó Ambilux névre keresztelt 8901-es modell, amely képes messze túllépni a képernyő adta kereteken és a négyoldalas Ambilighttal felszerelt 8601-es esetében a készülék mögé való vetítéssel valóban azt a hatást képes elérni, mintha a készülék lebegne. Az idei évben is a 6000-es szériától érhetőek el a háromoldalú Ambilighttal felszerelt készülékek kezdve a 6561-es modellel, míg a 6401-es és a 6501-es még kétoldali Ambilighttal fog rendelkezni. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50