Légy részese a Years & Years mai londoni koncertjének

forrás: Prím Online, 2016. február 28. 07:29

A ma, 20 óra 30 perckor kezdődő koncertbe bárki élőben bekapcsolódhat a Samsung Gear VR készüléke segítségével. A Samsung és a négyszeres BRIT Awards jelöléssel büszkélkedő Years & Years együttes közösen egy igazán rendhagyó koncerttel lepi meg a rajongókat.

A vállalat a virtuális valóság és a zeneipar történetében először egy élő, interaktív 360 fokos bemutató keretében enged bepillantást a zenerajongók számára az együttes várva várt, 21 állomásból álló koncertturnéjába.

 

A kifejezetten az élő VR élményre szabott koncerten a közönség az együttes Communion című platina albumáról hallgathat meg négy szerzeményt. A helyszínen a szerencsés kiválasztottak a legújabb Samsung Galaxy S7 és S7 edge készülékekkel felszerelt Gear VR-okon keresztül, élőben élvezhetik az előadást. A Gear VR készülékkel rendelkező európai felhasználók pedig az élő virtuális valóság közvetítésnek köszönhetően már otthonukban is elmerülhetnek a koncertélményben.

 

A koncert virtuális valóságba való átültetésében Sam Wrench rendező is közreműködött, aki korábban olyan neves zenei formációkkal dolgozott együtt, mint a Blur, George Michael és Mary J. Blige. A speciális bemutató előadás során a rajongók személyre szabott zenei élményt élhetnek át azzal, hogy a Gear VR készülékükön szabadon váltogathatnak a koncertet élőben közvetítő három különböző kameranézet között. Így a közönség eddig soha nem tapasztalt módon merülhet el a zenekar előadásában, hiszen a 360 fokos színpadon zajló eseményeket akár az első sorból, a színpadról a banda mellől vagy felülnézetből is nézhetik.

 

A közelgő koncert kapcsán a Years & Years elmondta: „Imádunk a legújabb technológiákkal dolgozni és olyan utakat felfedezni, amelyekkel új élményeket nyújthatunk rajongóink számára. A Samsunggal szorosan együttműködve a virtuális valóság nyújtotta élmények új dimenzióját fedezhettük fel, és valami igazán különlegeset hozhattunk létre. Számunkra nem csak az a fontos, hogy a saját zenei hangzásunk határait feszegessük, de az is, hogy ezt a rajongóink is átélhessék velünk együtt – reméljük, mindenki, aki bekapcsolódik a koncertbe, élvezi majd.”

 

A Universal Music Group támogatásával a Samsung és a Years & Years zenekar között létrejött kreatív együttműködés tökéletes lehetőség a virtuális valóságban rejlő potenciált bemutatására, mind az élő előadás művészetének átformálása, mind az újfajta nézői élmény terén. A Galaxy S7-tel és S7 edge-dzsel felszerelt Gear VR-ok az úttörő virtuális valóság élményét használva újradefiniálja a zenészek és a közönség lehetőségeit.  

 

David Lowes, a Samsung Electronics Europe marketing vezérigazgatója elmondta: „Az okostelefonok már most életünk szerves részei, nemsokára pedig belépőt jelentenek egy új, lélegzetelállító, egyedi élményekkel teli világba is. A Years & Years együttes hozzánk hasonlóan szenvedélyesen törekszik az innovációra és fejlődésre, ezért kerestük meg őket. Izgatottan várjuk, hogy a Gear VR segítségével az élő show-t egy egészen új szintre emelhessük.”

 

A Years & Years a kezdetektől kísérletezik és igyekszik kitolni a zenei határokat. Legújabb, tavaly nyáron megjelent kislemezük, a Shine az első interaktív reklámszünet részeként debütált, amelyet a nézők a Twitteren keresztül irányíthattak és alakíthattak.

 

Jack Melhuish, a Polydor Records marketing igazgatója hozzátette: „Ez az együttműködés egy újabb izgalmas lépés a jövő élő fellépései felé. A Samsung nyújtotta kiváló technológiával, egy innovatív rendezővel és együttessel közösen képesek voltunk egy szokványos virtuális valóság stream-et egy igazán egyedülálló nézői élménnyé varázsolni az európai zenerajongók számára. A Years & Years egy különleges zenekar, a Samsunggal való összefogás pedig lehetővé tette, hogy az európai turné felejthetetlen élménnyel induljon.”

 

Az exkluzív Years &Years koncert az alábbi módon követhető nyomon:

  • Elsőként az Oculus Store alkalmazást kell letölteni a Samsung telefonra (csak Gear VR készülékkel tölthető le az applikáció).
  • Ezt követően az Oculus Store-ban elérhető „Samsung Galaxy S7 presents Years & Years in Gear VR” alkalmazást kell telepíteni.
  • És már be is lehet kapcsolódni az élő koncertbe a Gear VR segítségével Február 28-án, este  20:30-tól.
  • A 360 fokos kamera eléréséhez elegendő lesz megérinteni a Gear VR oldalán található gombot.
  • A kamerák képei között könnyedén lehet majd váltani, ehhez a felhasználónak csak az ujját kell előrehúznia a Gear VR irányítógombjain.

 

Ha nem akarsz lemaradni a koncerttel kapcsolatos legfrissebb hírekről, vegyél részt Te is az online eseményén a Samsung Facebook oldalán! https://www.facebook.com/events/535846513255577/

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50