Gravity R&D: sikeres az eMAG-al való együttműködésünk első éve

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 17:47

A budapesti székhelyű Gravity R&D, a világ egyik vezető ajánlórendszer-szolgáltatója, 2014 utolsó negyedéve óta szolgáltat személyre szabott ajánlásokat az eMAG webáruház online felületein.

A Gravity R&D jelenleg az eMAG belső webfejlesztő csapatával működik együtt. A cég továbbá a legnagyobb itthoni szolgáltató, amely ajánlórendszer megoldások teljes körét biztosítja ügyfelei számára. A Gravity portfóliója tartalmaz többek közt weboldalon közzétett, személyre szabott termékajánlásokat megjelenítő ajánló dobozokat, a konverziót és a vásárlók megtartását elősegítő retargeting megoldásokat, valamint hírlevél személyre szabási és “Smart Search” szolgáltatásokat is. 

  

Az eMAG elsősorban személyre szabott ajánlásaihoz használja a Gravity R&D technológiáját PC-n és mobilon egyaránt. A Romániában lezajlott tesztidőszakot követően az integráció kiterjesztésre került mindhárom további országra, ahol az eMAG jelen van, így az áruház már a magyar cég ajánlásait használja Bulgáriában, Lengyelországban és itthon is.

 

 

A Gravity R&D kiterjedt nemzetközi tapasztalatokra tett szert olyan nagyvállalatokkal való együttműködése során, mint a dailymotion.com, az Allegro Group (allegro.pl), a Schibsted Group (tutti.ch – Svájc, mudah.my - Malajzia, avito.ma - Marokkó), a jora.com és az OLX Brazil. A piacnöveléssel párhuzamosan a cég folyamatosan bővül, jelenleg elsősorban front end fejlesztőket és integrációs mérnököket keresnek. 

 

A Gravity R&D hazai cégként nemzetközi szinten is az élvonalhoz tartozó machine learning és ajánlórendszer szolgáltatóvá nőtte ki magát 2007-es megalakulása óta. 2009-ben megosztott első helyen végeztek a Netflix Prize versenyen. Több mint 150 országból regisztrált 18.000 induló csapatával ez volt a valaha megrendezett legnagyobb és legjelentősebb adatbányászati verseny. A Gravity tudományos csapatát világszinten vezető adatbányászok alkotják. 

 

A cég egyszerre kínálja fel megoldásait komplex integrációs igényekkel rendelkező nagyvállalatoknak és teszi elérhetővé azokat kis- és középvállalkozások számára RECOplatform nevű automatizált felületén keresztül. 

 

A Gravity R&D havi szinten 5 milliárd személyre szabott ajánlást szolgáltat szerte a világon, ennyi idő alatt összesen több mint 40 millió euró plusz bevételt generálva ügyfelei számára. Az utóbbi időben a cég 5 nagyobb tenderen mérte össze ajánlásai hatékonyságát összehasonlító A/B tesztben jelentős nemzetközi versenytársakkal, az eMAG mellett többek közt a Dailymotion, az Allegro (Naspers Group) és az OLX Brazil cégeknél, és minden esetben jelentősen túlteljesítette azokat. 

 

A 2001-ben román vállalkozók által alapított eMAG az ország internetes kereskedelmi szférájának úttörője, valamint magyar, bolgár és lengyel leányvállalatai útján regionális szinten is vezető szerepre tett szert. Sikerük egyik titka, hogy a cég folyamatosan olyan szolgáltatások kiépítésébe invesztál, amelyek segítenek pénzt és időt megtakarítani a vásárlóknak.

 

Folyamatosan bővülő termékválasztékával - amelyet részben saját portfóliója, részben a Marketplace partnerei által forgalmazott termékek alkotnak - az eMAG az az áruház, ahol bárki megtalálhatja és megrendelheti azt, amit éppen keres. Vásárlóikat olyan kiegészítő szolgáltatásokkal segítik, mint a 30 napos visszavásárlási garancia, a “Nézz bele a dobozba fizetés előtt” szolgáltatás, a non-stop call center, a “Pick-up & Return" szervíz, illetve iOS és Android applikációk.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09