Magyar szoftverfejlesztők előtt nyit kaput a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 09:52

Magyar szoftveres cégek számára kínál az applikációk fejlesztésébe történő bekapcsolódási lehetőséget a Zebra Technologies. A világ vezető automatikus azonosítási rendszer gyártója a hardver- és szoftverfejlesztés szoros összekapcsolásában látja a piacvezető szerep megtartásának kulcsát. Minderre pedig a folyamatos innováció fenntartásához van szükség.

"Mindenki számára világos, szoftver nélkül nincs hardver, tartalom nélkül a dobozok üresek lennének. Erős az elkötelezettségünk a szoftver fejlesztő cégek munkájának támogatására, hiszen az így kifejlesztett megoldások erősítik a Zebra kínálatát. A független szoftver szállítók képesek biztosítani, hogy a Zebra eszközei kimagasló szolgáltatási palettával rendelkezzenek, de ehhez nagyon szoros partnerségre van szükség. A Zebra technikai támogatást nyújt többek között a fejlesztés optimalizációhoz, az androidos migrációhoz és a teszteléshez. Abba is komoly energiát fektetünk, hogy a sikeres fejlesztők előtt új üzletek és új partnerek felé is kapukat nyissunk. Ugyanakkor szoftveres partnereink erősítik a Zebra kínálatát, egyszerűbb kezelhetőséget, rendre számos új szolgáltatást, folyamatos innovációt biztosítanak a termékeinkhez. Mindennek nyertese pedig csakis az ügyfél lehet” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye, a Zebra nemrég Magyarországon járt regionális applikációs partner vezetője.

 

Az ügyfél számára mindez több szempontból is előnyös. Az integrált fejlesztés jelentős működési biztonságot nyújt, hiszen a termék mögött egy hardveres cég és a szoftverfejlesztő vállalkozások szoros együttműködése húzódik meg. Az esetleges problémák átbeszélése és megoldása lényegesen könnyebb, hiszen mind az eszköz, mind a szoftver oldaláról “van kivel beszélni”. A kérdések átbeszélése komplexen történhet, és a javasolt megoldások is integrált szemléletűek. 

 

"Termékeinkkel több mint 100 országban vagyunk jelen, és ezek mindegyikében tudjuk az ügyfeleknek kamatoztatni ezt az együttműködésünket. Az a célunk, hogy a szoftverfejlesztő cégek összetétele is színesedjen. A magyarországi látogatásom is ezt célozta, találkozzak azokkal a szóba jöhető szoftverfejlesztő csapatokkal, amelyek egy-egy új applikáció kidolgozását végeznék. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt időben egyre több országból élnek. Egy korábban általunk felkarolt holland szoftverfejlesztő csapat például ma már több kontinensre szállít megoldásokat. A magyar cégek sem csak a Zebra eszközök fejlesztésében tudnának részt venni, hanem megnyílhatnának előttük a világ legkülönbözőbb országainak kapui” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye.

 

A cég a fejlesztők munkájának támogatására egy számukra hozzáférhető, önálló platformot hozott létre. Tekintettel arra, hogy a Zebra kizárólag vállalati androidra fejlesztett eszközöket dob piacra, ezért minden támogatást megad ahhoz, hogy az androidos fejlesztők bekapcsolódása ne ütközzön akadályokba. Erre a célra a Zebra önálló szoftervfejlesztő környezetet, ún. SDK-t alakított ki.

 

Az innováció támogatása és felkarolása minden tekintetben kulcsfontosságú a Zebra számára. Az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a sport világának leginnovatívabb cégeinek egyikeként jellemezte a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek valós idejű elemzését segíti. Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. Az innovációs tevékenység elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nemrég nyert a vállalat. A Zebra idén piacra dobott legújabb kéziszámítógépe pedig még ennél is messzebbre tekint. A raktári dolgozók feladatainak újragondolásával kialakított TC8000 14%-kal hatékonyabb munkavégzést, könnyű kezelhetőséget, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszert, jól olvasható kijelzőt, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyőt kínál - mindezt a mindent átható innováció szellemében. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09