Legyen mindenkié a repülés élménye!

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 11:27

A Drone Prix Hungary csapata a magyarországi, sőt, a régión belüli legnagyobb drón rajongói közösség felépítését célul kitűzve, elsőként egy hat állomásos, számos kiegészítő programmal felvértezett nyílt drón bajnokságot rendez, mely szeptemberben az egész napos Drónverseny és Robotika Show-ban csúcsosodik ki.

A versenysorozat állomásain, és a többek között Közép-Európa legnagyobb, mintegy 2 700 nm-en elterülő drónpályáját felvonultató kiállításon, a Drone Prix Hungary csapata minden drónozásra nyitott rajongót vár, a drónok világával ismerkedőktől egészen a profi versenyzőkig. Az eseménysorozathoz a drónozásban, mint sportágban hatalmas potenciált látó sportikon, Besenyei Péter, többszörös Európa és Világbajnok műrepülő pilóta tiszteletbeli védnökként csatlakozott.

 

Még csak pár éve annak, hogy civil használatra is elérhetővé váltak a korábban még soha nem tapasztalt élményeket kínáló drónok, de ez a rövid idő is elegendő volt ahhoz, hogy rajongók millióit hódítsák meg szerte a világban. A Drone Prix Hungary csapatának célja, hogy ezeket az egyedülálló élményeket egy összetartó közösség tagjaként, a lehető legtöbben átélhessék Magyarországon, illetve megteremtsék e közösség és a sportág létrejöttének feltételeit.

 

„A feladatunk igazán sokrétű: párhuzamosan a profi versenyek, képzések szervezésével és a közösségépítéssel, aktívan részt veszünk a drónozás, mint hobbitevékenység kereteinek kialakításában is. Az illetékes szervezetekkel egyeztetve azon vagyunk, hogy a drónozásra vonatkozóan egyértelmű, mindenki érdekeire tekintettel lévő szabályozás szülessen Magyarországon” – mondta el Fekete Gábor, a Drone Prix Hungary sajtószóvivője. „Célunk egy legális keretek között űzhető, rengeteg élménnyel kecsegtető és széles rétegek számára elérthető sportág és hobbi létrehozása.”

 

 

A hamarosan induló Drone Prix Hungary versenysorozat egy hat állomásból álló nyílt bajnokság, melyen a versenyzők gyorsasági, ügyességi és szabadszemes kategóriákban mérhetik össze tudásukat. Egyedülálló izgalmakat ígérnek továbbá a FPV (First Person View) versenyszámok is, melyeken a versenyzők – és természetesen a közönség tagjai is –, virtuálisan „beülhetnek” a drónok pilótafülkéibe, és úgy élvezhetik a versenyt. 

 

A versenysorozat állomásain nem csupán az izgalmas összecsapásokat követhetik nyomon a látogatók: a helyszínen a Drone Prix csapat tagjai használati és építési oktatásokat, illetve interaktív bemutatókat tartanak, valamint a rajongók maguk is kipróbálhatják a drónokat.

 

„A Drone Prix versenysorozat közelebb hozza majd, úgy gondolom elsősorban a fiatalokhoz, de akár az idősebb generációhoz is a repülés és a technika, a robottechnika szeretetét. És hiszem, hogy ennek az élménynek az átélésére Magyarországon is sokaknak lesz lehetőségük: a drónozás – technikai sport lévén – nem egy filléres hobbi, de már egy olcsóbb típus is elegendő ahhoz, hogy a repülés rabjává tegyen minket. A fiatalok számára azért is tartom egy kifejezetten értékes hobbinak, mert a drónok révén egy olyan, kifejezetten 21. századi technológiát használhatnak, amely a technikai tudás mellett megköveteli tőlük, hogy hagyják el a szobájukat, a várost és a természetben töltsék az idejüket” – mondta Besenyei Péter, többszörös Európa és Világbajnok műrepülő pilóta.

 

 

A Drone Prix Hungary versenysorozat döntőjére 2016. szeptember 10-én kerül sor a Drónverseny és Robotika Show-n, a Hungexpo pavilonjaiban felhúzott kétszintes, 2 700 nm területű versenypályán. Az egész napos rendezvényen Közép-Európa legnagyobb versenypályája mellett, a drónok és a robotika világának legmodernebb vívmányai várják a látogatókat. Az aktív részvételre sarkalló interaktív standok mellett, a rendezvény számos előadásnak is otthont ad: a meghívott előadók a humanoid robotok, a mesterséges intelligencia, az önjáró autó, a 3D nyomtatás, ember-gép interfész, robotprotézisek, génchipek, űrkutatás vagy akár a molekuláris bionika témáit ölelik fel.

 

A Drone Prix Hungary csapata nem csak a versenyszellemmel megáldott drón pilótákra gondol, rendezvényeiken azok is megtalálhatják a számításaikat, akiknek inkább a drónépítés vagy a légifotózás és -videózás jelent igazán örömöt.

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50