5+1 mobilalkalmazás típus, hogy tökéletes legyen az este

forrás: Prím Online, 2016. április 19. 10:51

Egy barátokkal, vagy új ismerősökkel töltött este túl értékes ahhoz, hogy ne a lehető legjobban teljen. Ezt szerencsére a mobilalkalmazásokat fejlesztő nemzetközi és hazai csapatok is felismerték és azon vannak, hogy hozzáadjanak az élményhez.

1. Tervezz előre

Ráérnek aznap? Ott vannak a közelben? Erre a két kérdésre ad gyors választ a már klasszikusnak mondható Doodle és Swarm. Ha megvan a társaság, az este kezdésének egy mozi tökéletes választás. A magyar fejlesztésű, ingyenes Simple alkalmazással pár érintéssel vásárolhatsz jegyet szinte bármelyik nagyobb hazai moziba. Ha inkább más művészeti ágak vonzanak az se baj, több ezer kulturális helyszín elfogadja az appban vett jegyeket.

 

 

2. Játszatok együtt!

A Becstelen Brigantik kocsmajelenetéből is ismert játékot emeli át az okostelefonok világába a Heads Up! A mobilod a homlokod elé kell tartanod, és ravasz kérdéseket feltéve kitalálnod, hogy milyen személy neve szerepel a kijelzőn. Az egész persze időre megy. Ha jó a hangulat azt érdemes megörökíteni! Persze nem valami őstörténeti módon, hanem stílusos minivideókban – ebben segít az Instagram Boomerang kiegészítője. Ezután jöhet egy őrült táncos alkalmazás, a Bounden. A telefont kettőtöknek kell a kezetekben tartani, miközben az app interaktív módon mutatja, hogy merre kell közösen elmozdulnotok. Nézzétek meg a videót!

 

3. Utazz okosan!

Budapest belvárosában az Uber népszerűsége minden nehézség ellenére tartja magát. Azoknak, akik viszont messzebbről indulnak, vagy csak jobban szeretik a nagy flottákkal rendelkező taxi táraságokat, azoknak szinte minden nagyobb cég kínál saját megoldást. Haladóknak megsúgjuk, hogy a már korábban említett Simple appal taxit is hívhatunk, ráadásul az Uberhez hasonlóan követhetjük az autó mozgását is.

 

 

4. Válaszd ki a legjobb bulit!

Jópofa és nagyon pozitív alkalmazás a magyar Nightworks. Nem csak buli ajánlóként működik, de GPS alapján helyet is javasol. Az meg csak hab a tortán, hogy élő közvetítéssel akár be is leshetsz a legmenőbb helyszínekre. Ha másnap is keresgélni akarsz a programok között, akkor jó alternatíva a szintén magyar Whatcanido app.

 

 

5. Ismerkedj!

Kevésnek érzed a Tindert? Akkor neked találta ki egy magyar fejlesztő csapat a Jingle appot! Egy teszt kitöltése után tudományos módszerekkel választják ki, hogy ki lehet számodra igazán izgalmas. Ezt követően persze jönnek a képek és a kémia, de ezt nem is kell elmagyarázni. Ha a térképen való közelség éppen a legfontosabb, a francia Happn is szóba jöhet.

 

 

+1 Vezessétek le a tökéletes estét!

Vannak olyan alkalmazások, amik igazi céleszközök, ilyen a Fireplace is. Igen, pontosan annyit tud, mint amit a nevéből is kikövetkeztethetünk: kandallókat nézhetünk rajta. Egy tökéletes este tökéletes levezetése!

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05