Rekordszámú díjat zsebelt be a Sony a 2016-os TIPA Awards-on

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 16:20

Rekordot döntött a Sony: öt kategóriában nyerte el a Technical Image Press Association díját 2016-ban.

LEGJOBB BELÉPŐSZINTŰ DSLR FÉNYKÉPEZŐGÉP: 𝜶68

A Sony 𝜶68 24,2 megapixeles APS-C Exmor CMOS-képérzékelővel, valamint széles, 100 és 25600 közötti ISO-tartománnyal rendelkezik. A 4D Focus rendszer 15 keresztponttal, valamint 79 fáziseltolásos ponttal rendelkező, nagy sűrűségű AF-érzékelőt használ. Állandó -2EV érték mellett a tökéletes pontosságú autofókusz és a folyamatos, 8 képkocka/másodperces AF követés garantálja képeink kiváló minőségét. A Sony 𝜶68 a videofelvételek szerelmesei számára is tökéletes: XAVC S formátumú FULL HD videofelvételek készítésére alkalmas maximum 50 Mbps sebességnél, folyamatos autofókuszt és rendkívül pontos fókuszkövetést garantálva. Mindezek mellett a gép SteadyShot Inside képstabilizátorral, OLED Tru-Finder 100%-os lefedettségű keresővel, és lehajtható, 2,7 hüvelyk átmérőjű LCD kijelzővel felszerelt. A teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

 

 

LEGJOBB TÜKÖR NÉLKÜLI CSC PROFESSZIONÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP: 𝜶7R II  

A Sony 𝜶7R II magnézium ötvözetű készülékváza egy 42.4 megapixeles full frame Exmos R CMOS érzékelőt rejt magában. Az impozáns, 399 fáziseltolásos AF pont és a 25 pontos kontraszt alapú Hybrid AF rendszer 5 képkocka/másodperc felvételre képes folyamatos autofókusz és automatikus expozíció mellett. Az 𝜶7R II 4K és XAVC S formátumú FULL HD (1080p) felvételre is képes NTSC vagy PAL (60p/30p/24p vagy 50p/25p) szabványban. Szín- és gammabeállításai teljes mértékben testre szabhatóak, továbbá ugyanazokat az Slog2, S-Log3 Gamma görbéket tartalmazza, mint a Sony filmgyártásban használt high-end termékei. ISO tartománya alapbeállításon 100 és 25600 között mozog, amelyet manuálisan tetszés szerint 50 és 102400 közé is állíthatunk.  A teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

 

 

LEGJOBB CSC FIX OBJEKTÍV: SEL85F14GM

A full frame Sony FE 85mm F1.4 G Master lencse egy új XA (extrém aszférikus) plusz további három ED (extra alacsony szórású) elemből áll, amely tűéles felbontású képeket kínál lágy bokeh-val a háttérben. A szellemkép képződés és becsillanás ellen a Sony NANO AR bevonatú, 11 blendés, kör alakú lencse felel. A részletes fókuszbeállításokat a készülékben található gyűrűs meghajtású SSM (szuperszonikus motor) technológia és további két helyzetérzékelő garantálja. 

Nyolc csoportba rendezett tizenegy lencsetagja por- és nedvességálló.

Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

 

 

LEGJOBB FULL FRAME KOMPAKT FÉNYKÉPEZŐGÉP: RX1R II

A Sony RX1R II-ben az integrált ZEISS Sonnar T 35mm f/2 lencsék mellett a Sony 𝜶7R II-ben is megtalálható 42,2 megapixeles érzékelő és BIONZ X képfeldolgozó processzor dolgozik. Az impozáns 399 fáziseltolásos AF ponttal és 25 kontrasztalapú AF ponttal gyors és pontos fókuszt érhetünk el. Ez a kamera volt a világ első olyan készüléke, amelyben aluláteresztő szűrő található, amelyet kikapcsolhatunk, sztenderdre vagy magas értékre állíthatunk. Felvételeinket egy beépített, 4 üvegtagból álló EVF vagy egy elforgatható, 7,5 centiméteres (3.0 típusú), 1,2 millió pixel felbontású LCD kijelzőn tekinthetjük meg. A kamera az általunk tetszőlegesen beállított képkocka/másodperc felbontású Full HD video felvételére is alkalmas. Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

 

 

LEGJOBB ACTION CAM: HDR-AS50

A rendkívül tartós Sony HDR-AS50 POV filmek készítésére alkalmas Action Cam mindösszesen 58 grammot nyom (2oz), 2,42 x 4,7 x 8,3 centiméteres mérete pedig könnyű hordozhatóságot biztosít. A készülék a hozzátartozó víz alatti tokkal 60 méterig vízálló, továbbá a Live-View Remote távirányítónak köszönhetően szinte bárhonnan irányítható, többféle felületre csatlakoztatható, akár csuklópántra is. A kamera rendelkezik az akciófelvételekhez nélkülözhetetlen SteadyShot képstabilizáló technológiával, 4K time-lapse felvétel funkcióval, beépített sztereo mikrofonnal és ZEISS Tessar lencsékkel, valamint képes Full HD felvétel készítésére.  A kamerán kétféle látószög alkalmazható, ráadásul felvétel közben is lehet zoomolni. Teljes termékspecifikáció ezen a linken érhető el.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09