Továbbfejlesztett intézményi és adatközponti hálózati megoldások a Dell jövőálló technológiáival

forrás: Prím Online, 2016. május 2. 13:07

A Dell Networking új megoldásokat mutatott be intézményi és adatközponti környezetekhez, többek között a Dell és az Aerohive technológiáira épülő új, felhőalapú felügyeleti megoldásokat, az Operating System 10 mérföldköveit és a rackszekrényen belüli adatközponti platformokat. 

Bővül a Dell One Network

A Dell, építve a One Network intézményi megközelítésére, az Aerohive-val összefogva olyan intézményi megoldást hozott létre, amely a HiveManager NG újgenerációs felügyeleti megoldásában integrálja az N-sorozatú switch-eket és az Aerohive hozzáférési pontokat (access pointokat). Ezzel az integrációval a HiveManager NG új szintre emeli a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok egyben kezelését.

 

A HiveManager NG testre szabható, felhasználó-központú kezelőfelülete lehetővé teszi az összes Dell és Aerohive hálózati eszköz átfogó, illetve mélyreható áttekintését, beleértve az alkalmazásokat, a felhasználókat, a házirendkezelést és a switch portok állapotát. A Dell kiterjesztette iparágvezető ProSupport támogatását is, így a felhasználók számára mostantól egyetlen kapcsolattartási pontot, illetve egyesített hálózati támogatást biztosít. Ezáltal egyszerűbbé válik a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok összevont felügyelete. A SupportAssist technológia révén a ProSupport proaktív és prediktív automatizált támogatást kínál a problémák megelőzésére és megoldására.

 

A Dell és az Aerohive felhőalapú felügyeletre épített megoldásai ügyfeleik számára leegyszerűsített műveleteket, konfigurációt, felügyeletet és hibaelhárítást biztosítanak, bármilyen hálózati elemről legyen is szó. 

 

„Hisszük, hogy a felhőalapú felügyelet képes átalakítani azt, ahogy ügyfeleink saját ügyfeleiket kiszolgálják. Büszkék vagyunk arra, hogy a Dell switchekre is kiterjeszthetjük intézményi felhőalapú felügyeleti megoldásunkat, amelyet ügyfeleink a hozzáférési pontok kezelésére használnak. A HiveManager NG új szintre emeli a hálózatépítést és -felügyeletet.” – mondta David Flynn, az Aerohive Networks vezérigazgatója.

 

A Dell a nyílt hálózatkezelés határait feszegeti: új közösség és új képességek

A nyílt hálózatkezelés területén a Dell élen jár az Operating System 10 (OS10) rendszer fejlesztésével, amely olyan közösségi és integrációs projekteket foglal magában, mint az Open Compute Project (OCP) felhőalapú nyílt hálózatkezelési szoftvere (SONiC), és olyan partnerek állnak mögötte, mint az Ansible, az F5 és a Silverpeak. Ezek az új OS10-együttműködések és felhasználási módok jól példázzák a nyílt hálózatok rugalmasságát és alkalmazkodóképességét: 

  • Dell OS10 és OCP SONiC – A Dell a Microsoft Azure-ral és más iparágvezető vállalatokkal közösen nagymértékben járult hozzá az újonnan bejelentett SONiC megoldáshoz. A cél, hogy nyílt forráskódúvá tegyenek minden olyan összetevőt, amely egy teljes mértékben működőképes hálózati szoftver megalkotásához szükséges. A SONiC olyan szoftvercsomagok/-modulok gyűjteménye, amelyeket Linux környezetben, hálózati switch-re telepítve azzal teljes mértékben működőképes routerként funkcionálnak. A Dell sikeresen integrálta OS10-alapú szoftverét, amely így a SONiC egyik kulcselemévé vált.
  • Ansible – A Red Hat Ansible Tower eszköze megnövelt vezérléssel, biztonsággal és felhatalmazási képességekkel erősíti a vállalati automatizációt, az alkalmazások telepítésétől kezdve a többszintű összehangolásig. 
    „Mivel az OS10 natív Linux-környezetben fut, így nagyon egyszerűen integrálható az Ansible Tower eszközzel. Az ügyfelek mostantól könnyedén és gyorsan telepíthetnek automatizált informatikai környezetükben Dell switch-eket, így csökkenthetik a működtetési költségeket, miközben szerverszintű rugalmasságra tehetnek szert a konfigurációkezelésben” – mondta Tim Cramer, a Red Hat az Ansible tervezéséért felelős igazgatója.
  • F5 – Az F5 az OS10 rendszerrel együtt lehetővé teszi a hálózati szolgáltatásokban az aktív-aktív fürtök kiegyensúlyozott terhelését a sokgépes környezetek számára. 
    „A Dell OS10 programozhatósága egyedi partnermegoldásokat tesz lehetővé az adatközponti hálózatokban. Azáltal, hogy az OS10 rendszert az F5 Application Delivery Controller-éhez optimalizáljuk, nem csak szorosabb integráció jön létre a hálózat és a számítási kapacitás között, hanem az üzemeltetéshez és hűtéshez kapcsolódó költségek is csökkenthetők” – mondta Jeff Bellamy, az F5 Networks üzletfejlesztési igazgatója.
  • Silver Peak – A Silver Peak piacvezető, optimalizált megoldást kínál az adatközpont és a kirendeltségek közötti SD-WAN (Software Defined WAN) összeköttetésre nyilvános és privát hálózatokon keresztül egyaránt. 
    „Az OS10 jelenti az adatközponton belüli nyílt hálózatkezelés jövőjét. A Silver Peak Edge Connect SD-WAN és az OS10 közötti közvetlen integráció alátámasztja a nyílt forráskódú szoftverek fontosságát, valamint jól mutatja, milyen könnyedén építhetik be az ügyfelek a kategóriájukban vezető szerepet betöltő megoldásokat saját hálózati infrastruktúrájukba” – mondta Rolf Muralt termékmenedzsmentért felelős alelnök.

 

 

Új, rackszekrényen belüli platformok adatközpontok számára

A Dell új, rackszekrényen belüli platformok megjelenését jelentette be, amelyeket a 10G-telepítéseket meggyorsítva segítenek kiaknázni a legújabb csipek előnyeit. Az iparági elemzők azt jósolják, a következő négy évben jelentős mértékben felgyorsul az átállás a 10G-kapcsolatra, ahogy a vállalati ügyfelek elkezdik leváltani az 1G-megoldásokat az adatközpontokban.

 

A különböző igényekhez kialakított S4048T és S6010-ON közös tulajdonságai a következők:

  • Mindkettőt vállalati, közepes méretű és nagy teljesítményű környezetek igényeihez tervezték.
  • Megfelelnek az ONIE (Open Network Install Environment) követelményeinek, így a felhőmegoldások és a Web 2.0 ügyfelek számára a harmadik fél által kínált operációs rendszerekkel teljes mértékben tesztelt és ellenőrzött nyílt hálózatkezelési környezetet biztosítanak.
  • A hagyományos Dell-modellekhez képest továbbfejlesztett VXLAN-funkciókat, nagyobb hardvertáblákat és kiterjesztett pufferelést biztosítanak.

 

S4048T

  • A Dell Networking S4048T egy kifejezetten rézkábeles (RJ45, pl. UTP) szerverek és tárolók csatlakoztatásához készült 10GBase-T switch, amely védi az ügyfelek befektetéseit. 
  • A switch számos, nagy kapacitású portot támogat, kompakt 1RU méretben.

 

S6010

  • A Dell Networking S6010-ON nagyobb adatközponti környezetekhez készült, optimális teljesítménysűrűséget és költséghatékonyságot nyújt.
  • A Dell S6010-ON kiváló bitráta-teljesítményt, blokkolásmentes kapcsolóhálót, továbbfejlesztett csomagpufferelést, és nagyobb áteresztőképességet biztosít.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09