Az Ericsson és a Century Fox együttműködése megnyitja az utat a jövő audiovizuális tartalmai előtt

forrás: Prím Online, 2016. május 4. 15:20

Az Ericsson bejelentette, hogy a 20th Century Fox kutatási-fejlesztési központjával, a Fox Innovation Labbal kötött globális partneri viszonya részeként együttműködik egy koncepción, amelynek célja Fox-tartalmak széles körének elérhetővé tétele. 

A koncepció új kiadású és archív filmeket, 360°-os audió/videót, virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) tartalmakat, és 4K Ultra-HD széles dinamikatartományú tartalmak elérését teszi lehetővé bármilyen platformon, eszközön vagy hálózaton. Ennek az úttörő innovációnak a segítségével megvalósulhat a zökkenőmentes, optimalizált és késleltetés mentes szórakozási élmény, amely minden jelenlegi és várható lejátszóeszközt, platformot és hálózatot támogat. 

 

A koncepció az Ericsson’s Unified Delivery Network (UDN) technológiát használja, amely a tartalmak zökkenőmentes eléréséhez összeköti a tartalomszolgáltatókat a hozzáférési szolgáltatókkal. A Fox tartalomszolgáltató-partnerként is részt vesz az Ericsson UDN rendszerében, bővítve a Fox hálózati képességeit a nyilvánosság felé, fejlett OTT szolgáltatásokat téve lehetővé, jelentősen továbbfejlesztve a hagyományos tartalomszolgáltatási modellt.

 

Az Ericsson UDN a széles dinamikatartományú 4K Ultra-HD támogatásával a legkiválóbb videóminőségi követelményeknek felel meg. Az adaptív bitsebesség (ABR), a különböző vételezési és feldolgozási technológiák az UDN „to-the-edge” hálózat különböző pontjain hasznosak, biztosítva, hogy a mobil és más edge-hálózatokon szolgáltatott tartalom optimális ügyfélélményt eredményezzen.

 

Hanno Basse, a Twentieth Century Fox technológiai igazgatója és a Fox Innovációs Labor ügyvezető igazgatója elmondta: „A 4K Ultra-HD széles dinamikatartománnyal, a virtuális és kiterjesztett valóság, valamint más innovatív tartalomformátumok lendületet kaptak az egyedi felhasználói élmények ígéretével. Az Ericsson műszaki szakembereivel együttműködve az első koncepciónkkal szeretnénk bemutatni azokat az alapvető technológiákat, amelyek legyőzik a hálózati és sávszélességi korlátokat. Demonstráljuk az új, úttörő tartalomszolgáltatások létrehozásának megvalósítható irányát, amelyekkel bővülnek a nagy értékű, magával ragadó tartalmak szolgáltatási lehetőségei.”

 

A koncepció tesztlehetőséget jelent az izgalmas új irányok kipróbálására a tartalomfogyasztási élmények tekintetében, beleértve, de nem kizárólagosan az eszközspecifikus tartalomoptimalizációt, a személyre szabott futásidőben fordított alacsony késleltetésű hirdetéseket, és a korszerű VR és AR alkalmazásokat. Alaptechnológiát és munkafolyamatot biztosít a tartalomgyártóknak és -terjesztőknek a folyamatok és a követelmények meghatározásához az új típusú tartalmak szolgáltatásához.

 

Diomedes Kastanis, az Ericsson Szoftvermegoldások részlegének technológiai alelnöke szerint: „Az olyan tartalomtechnológiák, mint a 4K Ultra-HD széles dinamikatartománnyal és a virtuális valóság természetes következő lépést jelentenek a szolgáltatók számára, akik valódi élményekkel szeretnék megkülönböztetni szolgáltatásaikat. A Fox-szal való együttműködésünk célja, hogy az ilyen új típusú tartalmakat bármilyen eszközre, kiváló minőségben és túlzott sávszélesség felhasználás nélkül lehessen szolgáltatni. Ennek eléréséhez a szállítói lánc minden elemét célozzuk, beleértve a hardvert, a tartalmat, a munkafolyamatot és a végfelhasználói élményt. Büszkék vagyunk a területen elért nagyszerű eredményekre, és örömmel nézünk elébe annak, hogy részt vehetünk az iparág alakításában a televíziózás új, internetes korában.”

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05