Utópia Szintetizátor – Interaktív Kiállítás és Konferencia

forrás: Prím Online, 2016. június 23. 17:08

Az Utópia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia helyszíne, a Szeged városában található Szent-Györgyi Albert Agora, a régió multikulturális és tudományos rendezvényközpontja, ami egy 2012 decemberében átadott, high-tech építménykomplexum.

A kiállítás az Agóra Informatóriumában lesz megtekinthető, ahol bemutatókra, előadásokra is sor kerül majd minden nap, a szakmai beszélgetések és a nagyobb koncertek helyszíne a Díszterem lesz.

 

A rendezvény alaptémája az elektronikus zene világának kronológiai, művészi, szakmai és tudományos bemutatása interaktív módon, a szakmai követelményeknek megfelelően magas színvonalon.

 

Az eseménysorozat programjainak mátrixát, a kiállításon túl, workshop-okból, interjúkból, koncertekből, zenei performanszokból építettük fel. Bízunk abban, hogy e komplex kínálat minden látogatónak maradandó élményt fog nyújtani. A tárlat ritkaságai között szerepelnek olyan technológiai megoldások, melyeket eddig ilyen formában, ilyen keretek között nem láthatott még sem a szakma, sem a nagyérdemű publikum. Számos olyan hangszer és berendezés lesz megtekinthető, melyek sorsa a volt keleti blokkban kezdődött és ért is véget, viszont ezek - többségükben - túlszárnyalták a keletkezésüket ihlető, nyugatról jött, forradalmi újításokat.

 

Aki eljön az Utopia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia programjaira, találkozhat a hang és a fantázia mérnökeivel, meghallgathatja zenéiket, megnézheti, és ki is próbálhatja berendezéseiket, hangszereiket.

 

A szintetizátor kiállítás terében, az Informatóriumban, a napi tárlatzárásokat követően, neves gondolkodók segítségével, a múlt, a jelen és a jövő megidézésével, az Utópia vízióiban kutakodunk, analizálunk, szintetizálunk.

 

Kiállításra kerülő eszközök:

CMI Fairlight I, II, E-mu Systems Emulator I, II, III, Emax I, II, Macbeth-Modular System, Moog Minimoog Model-D, New England Digital-Synclavier 9600 I, II, Oberheim Expander, OB-8, PPG Wave Waveterm A, 2.2, Waveterm B, 2.3, Wavecomputer 340-380, Roland Jupiter 4, 8, Sequental Circuits Prophet 5, Prophet VS, Was-Modular.

ARP Avatar, Korg MS-10, 20, 50, MS-Seq., VC-10, M1, DSS 1, Roland D-50, Jupiter 4, Yamaha DX 7, DX 1, CS 80.

Crumar Multiman-s, E-mu Systems Emax I, Korg MS-Mini System, Moog Prodigy, Roland Juno 60, Proto(n)stars Modular, Serge Modular.

 

Az előadások, interjúk, workshopok meghívott előadói:

  • Batta Róbert
  • Tom J.Carpenter
  • Berkes Gábor
  • Hanuska Gábor-Hauber Zsolt
  • Horváth István
  • Jean Michel Jarre
  • Kóbor János-Milkovics Mátyás
  • Mosolygó Tibor
  • Moldvai Márk
  • Selyei Tamás-Szalay András
  • Zságer Balázs
  • Warez
  • Wolfgang Palm

 

Rendezvényünket összekapcsoljuk a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által létrehozott és fejlesztett világszínvonalú Informatika Történeti Kiállítás megtekintésével, hiszen az elektronikus zene technológiájának a fejlődése már korai stádiumában összekapcsolódott az informatika és a kibernetika technológiájának a fejlődésével. A Jövő múltja címe viselő Informatika Történeti Kiállítás anyaga egy mintegy negyven év alatt létrehozott tudományos, muzeális gyűjteményen alapul. A tárlat ezeregyszáz négyzetméteren mutatja be az informatika fejlődését az abakusztól a modern személyi számítógépekig és videojátékokig. A gyűjteményben számos rendkívül ritka, hatalmas számítógép konfiguráció is megtekinthető, mint például a Razdan tranzisztoros számítógép. Az NJSZT Szent-Györgyi Albert Agorában található Informatika Történeti Kiállítása azért is világkuriózum, mert a volt keleti blokk és a Nyugat technológiái találkoznak benne.

 

A kiállításon, a szakmai előadásokon a részvétel regisztrációhoz és a belépőjegy megváltásához kötött. A megváltott belépőjegy egyszeri belépésre jogosít fel.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09