Ingyenes zsarolóprogram-ellenes eszköz vállalatoknak a Kaspersky Lab-től

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 12. 08:51

Kiadta a Kaspersky Lab a Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business nevű ingyenes szoftverét, amely kiegészítő védelmet nyújt a vállalati felhasználóknak a zsarolóprogramok ellen. A zsarolóvírusok viselkedési mintáinak az azonosításához és a Windows-alapú végpontok védelméhez a megoldás két úttörő technológiát vet be: a Kaspersky Security Networköt és System Watchert. Az utóbbi egyedülálló funkciói között megtalálható a rosszindulatú módosítási kísérletek blokkolása.

A számítógépeket megfertőző és a kritikus vállalati adatokat titkosító zsarolóprogramok komoly fenyegetést jelentenek, különösen a kis cégek számára. A Kaspersky Lab IT Security Risks 2016 című felmérése szerint a kkv-k 42 százaléka vált zsarolóvírusok áldozatává az elmúlt 12 hónapban. Ezek 34 százaléka kifizette a váltságdíjat és ötből egy ennek ellenére sem tudta visszaállítani az adatait. A Kaspersky Lab a Kaspersky Security Network statisztikáin alapuló kutatása a vállalatok elleni zsarolóvírusos támadások számának jelentős növekedéséről számol be: az incidensek száma meghatszorozódott (a 2014-2015-ös 27 ezerről 158,6 ezerre nőtt 2015-2016-ban). 

 

A Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kiegészítő védelmet nyújt azon vállalatok számára, amelyek nem használják a Kaspersky Lab fejlett biztonsági megoldásait. Ez a gyors és kisméretű program megóvja a cégeket a legnagyobb pénzügyi veszteségeket okozó fenyegetésektől, a zsarolóprogramoktól, különösen azok legveszélyesebb változataitól, a kritikus fájlokat titkosító vírusoktól. Ezek a rosszindulatú programok elérhetetlenné teszik az értékes üzleti dokumentumokat, és arra kényszerítik a vállalkozásokat, hogy az adataik helyreállításáért váltságdíjat fizessenek. Ennek a veszélynek a kiküszöbölésére és a Windows-alapú végpontok védelmére a Kaspersky Lab Anti-Ransomware Tool for Business két alapvető technológiát használ: 

  • A Kaspersky Security Network nevű felhőalapú szolgáltatás összegyűjti és feldolgozza az önkéntes résztvevők millióitól érkező, anonim kiberbiztonsági adatokat. A Kaspersky Security Network révén a Kaspersky Lab másodpercek alatt képes friss védelmi információkat szolgáltatni, lehetővé téve a gyors reagálást és a magas szintű védelmet. 

 

 

  • A System Watcher nevű fejlett proaktív biztonsági technológia figyelemmel kíséri az összes fontos rendszereseményt, többek között az operációs rendszer fájljainak és konfigurációinak létrehozását és módosítását, valamint a hálózaton keresztüli programvégrehajtást és adatcserét. Az eseményeket naplózza és elemzi, s ha egy program rosszindulatú tevékenységet végez, blokkolja azt, megakadályozva ezzel a további fertőzést.

 

A Kaspersky Lab megoldásai 2015-ben 443,920 otthoni és vállalati felhasználót védtek meg világszerte a titkosítást végző zsarolóprogramoktól, közel 53 millió dolláros illegális bevételtől fosztva meg a kiberbűnözőket. Szakértőink behatóan tanulmányozták ezeket az egyre veszélyesebb vírusokat, és kifejlesztették ezt az ingyenesen használható egyszerű eszközt, amely felveszi a harcot az üzletileg kritikus dokumentumokra egyre nagyobb fenyegetést jelentő zsarolóprogramokkal. A kis és közepes méretű vállalatok általában nem rendelkeznek a piacon elérhető tucatnyi biztonsági eszköz értékeléséhez és összehasonlításához szükséges szakértelemmel. A Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business kompatibilis más gyártók biztonsági megoldásaival, és kiegészítő védelmet nyújt a zsarolóprogramok ellen. Úgy döntöttünk, hogy ingyenesen bocsátjuk a vállalatok rendelkezésére, így lehetőségük lesz megtapasztalni a Kaspersky Lab technológiáinak kiemelkedő hatékonyságát.» – mondta Konstantin Voronkov, a Kaspersky Lab végponti termék részlegének a vezetője.

Az ingyenes Kaspersky Anti-Ransomware Tool for Business letöltéséhez, kérjük, látogassa meg a https://go.kaspersky.com/Anti-ransomware-tool.html weboldalt.

 

Azoknak a szervezeteknek, amelyeknek minden hálózati szinten – munkaállomások, fájlszerverek, mobil eszközök – a leghatékonyabb védelemre szükségük minden fajta programkártevő és fejlett támadás ellen, a Kaspersky Lab specializált üzleti megoldásainak a használatát ajánlja: http://www.kaspersky.com/business-security/small-to-medium-business

 

Ha egy szervezet adatait zárolták a hackerek, érdemes meglátogatni a No More Ransom (www.nomoreransom.org) nevű új online portált, és utánanézni annak, hogy lehetséges-e az adatok visszaállítása. A No More Ransom projekt számos, a titkosítást dekódoló eszközt kínál a zsarolóprogramok által elérhetetlenné tett fájlok helyreállításához, így nem szükséges fizetni a kiberbűnözőknek.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09