Szakmai fórum extrákkal

forrás: Prím Online, 2016. október 7. 10:44

Több mint hatszáz fős szakmai közösséggé szerveződött alig három hónap alatt a Sysadmin Fórum. Az elsősorban rendszergazdáknak és más, IT-területen dolgozó szakembereknek szóló weboldal nemrég a Microsoft hivatalos partnere lett, aktív szerepet vállalt több konferencián és hamarosan kedvezménycsomagokat is kínál a tagok számára.

Mindössze három hónap alatt megkerülhetetlen tényezővé nőtte ki magát az IT-szakmában a Sysadmin Fórum. A július elején indult portál a megszűnt Technet Fórum helyét vette át azzal a céllal, hogy az informatikai területen dolgozóknak felületet biztosítson szakmai kérdések, problémák megvitatására. Az oldal nagyon komoly szakmai háttérrel rajtolt, hiszen a témavezetők a hazai IT-szakma ászai (többek között Berke János, Deme Tamás, Gál Tamás és Király István), akik segítenek a felhasználóknak a munkájuk során felmerülő problémák megoldásában.

 

A Sysadmin közösségének ma már több mint 600 tagja van, és átlagosan naponta kerül fel egy-egy új kérdés. „Nagyon sokszor a felhasználók segítenek egymásnak, de több olyan összetett problémával is szembesültek már a tagjaink – például szerverüzemeltetéssel és szoftverlicenszekkel kapcsolatos kérdésekben – amelyekre szakértőink csak a gyártók közreműködésével találták meg a helyes választ" – utalt a szakmai közösség nyújtotta előnyökre Schneck Zsolt, a Sysadmin alapítója.

 

A fórum mögött lévő csapat tevékenysége azonban túlmutat a napi szintű problémamegoldáson. Társrendezők voltak az idei, teltházas Rendszergazdák Világnapján, ahol a Sysadmin-stáb felelt a szakmai program összeállításáért. Emellett számos további rangos szakmai eseményen is jelen voltak (Secure Trend 2016, Biztributor Szakmai Nap stb.) méghozzá többnyire a szervezők meghívottjaiként.

 

Ennél is látványosabb eredmény, hogy a Sysadmin fóruma felkerült linkkel és bannerrel a technetklub.hu-ra, a Microsoft egyik hivatalos weboldalára. Ebbe az elitklubba csak nagyon kevés szakmai blogot engedett be eddig a világcég.

 

A Sysadminhoz tartozás további előnyökkel is járhat a fórumtagok számára. „Jelenleg is tárgyalunk több gyártóval és forgalmazóval annak érdekében, hogy speciális VIP-kedvezményeket tudjunk kínálni a felhasználóinknak. A tagok emellett exkluzív belépőkhöz juthatnak a rendezvényeinkre és végén megjutalmazzuk a legaktívabb, így legtöbb pontot szerző felhasználóinkat is” – foglalta össze Schneck Zsolt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50