A közép-európai tech szektor krémje a prágai CES-en

forrás: Prím Online, 2016. október 18. 10:22

Jan Mládek, cseh kereskedelmi és ipari miniszter, illetve Kelly Adams-Smith az Egyesült Államok prágai nagykövetségének helyettes misszióvezetője is beszédet mond az október 20-i közép-európai CES rendezvényen, Prágában. A régiónkra fókuszáló technológiai konferencián és kiállításon több nemzetközi nagyvállalat és startup is részt vesz.

A legfrissebb technológiai trendek kerülnek terítékre a prágai CES Unveiled rendezvényen október 20-án. A Las Vegas-i CES-t szervező amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (Consumer Technology Association) kimondottan a közép-kelet európai régió tech vállalkozásai, döntéshozói, illetve szakújságírók részére szervezi meg a csehországi eseményt.

 

„Prága már évszázadok óta Közép-Európa technológiai fejlődésének egyik motorja” – fogalmazott Gary Shapiro, a Fogyasztói Elektronikai Szövetség elnök-vezérigazgatója. „Virágzó startup ökoszisztémájával a cseh főváros az innováció egyik fellegvára jelenleg. Kíváncsian várjuk, hogy a helyi kormányzati vezetők és diplomaták milyen víziót fogalmaznak meg a régió számára és milyen jövőbeli terveket ismertetnek” – folytatta.

 

 

A prágai CES Unveiled eseményhez kapcsolódó kiállításon többek között a következő techcégek mutatkoznak be: 

  • BigClown Labs
  • CZ.NIC
  • ESET Software
  • Logitech
  • Notia
  • Prusa Research
  • Takeplace
  • Zoner Software

 

Az esemény hivatalos partnere a CzechInvest, a cseh Ipari és Kereskedelmi Minisztérium háttérintézménye, melynek feladata a cseh gazdaság versenyképességének növelése. A szervezet közreműködésének köszönhetően számos cseh startup is bemutatkozhat az eseményen.

 

„A startupok száma évről-évre nő Csehországban” - fogalmazott Karel Kučera, a CzechInvest vezérigazgatója. „A Cseh Köztársaság Közép-Európában a második legnagyobb startup ökoszisztémának ad otthont. A cseh korai fázisú vállalkozások nagy globális potenciállal rendelkeznek főként az infokommunikációs technológiák területén, amit az AVASR és az AVG vírusirtó szoftver gyártók nemrégiben megvalósult összeolvadása is bizonyít”- tette hozzá.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05