A Samsung Pay új lehetőségekkel bővül

Az egy éves a Samsung Pay tovább terjeszkedik az online fizetések területén, három új piacon is megjelenik, emellett a digitális pénztárca további szolgáltatásait kínálja

forrás: Prím Online, 2016. október 30. 08:39

A Samsung Electronics bejelentette, hogy három új taggal – Malajziával, Oroszországgal és Thaifölddel – bővült azon országok listája, ahol a felhasználók élvezhetik a Samsung Pay szolgáltatás kényelmét. 

Ezzel 2016 végére már 10 országban vált elérhetővé a Samsung mobilfizetési szolgáltatása. A Samsung Pay egyúttal bejelentette globális együttműködését a Mastercarddal, amelynek értelmében 2017 elejétől egyszerűsített online fizetést és gyors ellenőrzést kínálnak a Masterpass digitális fizetési szolgáltatáson keresztül. Jelenleg 33 országban kereskedők százezrei fogadják el a Masterpasst online fizetés platformként.

 

„A tavaly Dél-Koreában bevezetett szolgáltatásra a piac nagyon pozitívan reagált. Az online fizetések az 1,75 milliárd dollárnyi (2 billió won) feldolgozott tranzakció több mint 25 százalékát tették ki. Ez is bizonyítja, hogy a fogyasztók aktívan keresik a megoldásokat, amelyek gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságossá teszik az online vásárlást” – jelentette ki Thomas Ko, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletág Samsung Pay részlegének alelnöke és vezérigazgatója. - „A Masterpass-szal való együttműködéssel az Egyesült Államokban, valamint az online fizetések globális elterjesztésével széles rétegek számára fogjuk egyszerűsíteni az online tranzakciós folyamatokat. Megoldásainkkal kiküszöböljük az unalmas online ellenőrzési űrlapok kitöltését, a hosszú jelszavak megjegyzését és a pénztárcában való keresgélést.” 

 

„A Mastercard-nál folyamatosan dolgozunk azon, hogy minden egyes számlánk legalább annyira digitális legyen, mint azok, akik használják” – mondta Garry Lyons, a Mastercard innovációs vezetője. „A Masterpass platformon keresztül elérhetővé tettük a kártyatulajdonosok számára is a Samsung Pay online vásárlás szolgáltatását. Ez fényesen példázza azt a bankokkal, kereskedőkkel és digitális partnereinkkel való közös munkát, amely a minden csatornán és eszközön elérhető, innovatív, vonzó és biztonságos fizetési megoldások kialakítását szorgalmazza, és amellyel új távlatokat nyithatunk meg a kereskedelemben.”

 

A Samsung Pay zavartalan online fizetési platformot biztosít a fogyasztóknak többek között a következő előnyökkel: 

  • Gyors ellenőrzés: A hosszú online űrlapok kitöltési folyamata elhagyható. A gyors ellenőrzési megoldással a fogyasztók Mastercard hitel- vagy bankkártyáikat használhatják a Samsung Pay számlájukon mentett szállítási adatokkal együtt az online tranzakciók gyors teljesítéséhez. 
  • Vásárlás bármely eszközről: A fogyasztók online vásárolhatnak számítógépről, tabletről vagy okostelefonról a kedvenc webhelyükön vagy alkalmazásaikon keresztül.
  • Biztonságos tranzakciók: A biztonság elsődleges számunkra. Online fizetéskor a rendszer a hitel- vagy bankkártya tényleges száma helyett egy egyedi, titkosított tokent használ. A felhasználók biztonságos módszerekkel hitelesíthetik tranzakcióikat, ezek közé tartozik a Samsung mobileszközökbe épített ujjlenyomatolvasója. 

 

A Samsung Pay az Egyesült Államokra vonatkozó, új szolgáltatásokat is bejelentett - az alkalmazáson belüli fizetést, a várható árengedményeket és kedvezményeket - nagyot lépve ezzel a valódi digitális pénztárca irányába. A bejelentésre a fizetésekkel és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Money 20/20 eseményen került sor. 

 

Hozzáférés a közeli áruházak kedvezményeihez

Novembertől a Samsung Pay felhasználók a Deals szolgáltatás segítségével megkereshetik a közeli áruházak és éttermek árengedményeit és kuponjait, továbbá és azonnal be is válthatják azokat. A Samsung Pay alkalmazás megújult külsejének, a felhasználói élmény, valamint a formatervezés terén történt fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók egyszerűen és gyorsan megkereshetik és beválthatják az azonnali kedvezményeket. 

 

Új alkalmazáson belüli fizetések

Novembertől a felhasználók a Samsung Pay-t is igénybe vehetik, mint fizetési opciót, amikor bizonyos alkalmazásokon belül vásárolnak. Egyszerűen ki kell jelölni a Samsung Pay szolgáltatást az ellenőrzés során, és az alkalmazáson belüli fizetésnél választani kell a már betöltött kártyák közül. Kezdetben csak a Velocity, Raise, Fancy, Hello Vino és Touch of Modern weboldalakon lesz elérhető alkalmazáson belüli fizetéskor a Samsung Pay, de a lista hamarosan bővülni fog.

 

Partneri kör

A legújabb pénzügyi partnerek, a Capital One és az USAA belépésével a Samsung Pay immár több mint 500 bankot és hitelszövetkezetet támogat, így az Egyesült Államok hitel- és betéti kártyapiacának több mint 85 százalékát fedi le. 

 

 

A Samsung Pay bemutatása

A Samsung Pay, a Samsung Electronics mobil fizetési szolgáltatása, amely egyszerű, biztonságos és szinte minden olyan helyen elérhető, ahol lehetőség van bankkártyás fizetésre. Az NFC és a Samsung saját fejlesztésű MST technológiájának együttes alkalmazásával a Samsung Pay  kereskedelmi helyek millióinál használható fizetési lehetőség ott, ahol már eddig is volt lehetőség bankkártyás fizetésre. A Samsung folyamatosan, stratégiailag bővíti a Samsung Pay partneri körét, hogy nagyobb rugalmasságot, hozzáférést és választékot biztosítson ügyfelei számára, és egyúttal egyszerű és biztonságos fizetési élményt is nyújtson nekik.

 

A Samsung Pay az Egyesült Államokban jelenleg csak bizonyos Galaxy és hordható okoseszközökön érhető el. Ilyen a Galaxy S7 és S7 edge, az S6 edge+, a Note5, a Gear S2 és jövő hónaptól a Gear S3.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05