Érkeznek a YouTube HDR tartalmai a Samsung 2016-os Quantum Dot televízióira

A Samsung tévéken prémium képminőségben nézhetők majd a YouTube HDR videói

Henger Attila, 2016. december 23. 11:44

A Samsung Electronics a világon elsőként támogatja a YouTube HDR tartalmainak lejátszását televízióin. 

A YouTube alkalmazás a Samsung minden 2016-os Quantum Dot TV-jén és UHD TV-jén jelenleg is rendelkezésre áll, és decembertől világszerte fokozatosan frissül az új, továbbfejlesztett verzióra.

 

A YouTube HDR videoszolgáltatásának támogatásával a felhasználók a HDR tartalmak széles köréhez férhetnek hozzá. Az átállás a Samsung minden 2016-os Quantum Dot TV-jén és UHD TV-jén szoftverfrissítés formájában történik meg. A felhasználók a YouTube alkalmazásban a YouTube 4K csatorna felkeresésével egyszerűen és azonnal hozzáférhetnek a prémium HDR tartalmakhoz.

 

„Izgatottan várjuk, hogy a YouTube-bal világszerte tökéletes minőségű és igazán változatos HDR tartalmakat juttathassuk el felhasználóinkhoz” – mondta Seline Han, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának alelnöke. – „Meggyőződésünk, hogy televízióink valóban magával ragadó HDR vizuális élményt varázsolnak majd a nézőink otthonába.”

 

 

A rendszer indulásával egyidejűleg a YouTube alkalmazásban a YouTube legnépszerűbb tartalomkészítői, például MysteryGuitarMan vagy Jacob + Katie Schwarz új HDR videókat is közzétesznek majd. A HDR tartalmak terjedésének ezzel koránt sincs vége – a HDR videók előállítását lehetővé tevő Los Angeles-i és a New York-i YouTube Spaces kapui továbbra is nyitva állnak a youtuberek előtt.

 

Jelenleg is számos alkotó készít HDR tartalmakat, a HDR tartalomszolgáltatók és -készítők köre rendkívül gyors ütemben bővül, így a YouTube HDR-támogatása várhatóan egyre több műfajban nyújt majd a felhasználók igényeit maximálisan kielégítő, tökéletesen valósághű képi élményt.

 

„Nagy lelkesedéssel várjuk a HDR-támogatás megjelenését a Samsung Quantum Dot tévéin” – mondja Heather Thompson Rivera, a YouTube termékpartnerségi igazgatója. – „A Samsung képminőség iránti elkötelezettsége egyesül a mi verhetetlen tartalomszolgáltatói törekvésünkkel, így együtt a HDR tartalomkínálat robbanásszerű növekedését tudjuk elérni, egyre változatosabb tartalmakat kínálva az elérhető legjobb vizuális minőségben.”

 

A HDR az elmúlt évek legjobban várt képi utómegjelenítési technológiája, amely a videotartalmak kontrasztarányát elemezve gazdagítja a színtónusokat és árnyalatokat. Így a Samsung Quantum Dot technológiájával együtt a televíziós kép minden részletében még valóságszerűbb és élethűbb. A Samsung Quantum Dot televíziói emellett akár 1000 nites fényerőcsúcs megjelenítésére is képesek, ami pontosan a kimagasló HDR-megjelenítés optimuma. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50