Folytatódik a Szupergyors Internet Program megvalósítása

forrás: Prím Online, 2016. december 23. 12:43

A program második ütemében Közép-Magyarországon is elkezdődhetnek a szükséges fejlesztések. 

Az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a Közép-Magyarország Régióban” című pályázati felhívás hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végéig az egész országot lefedő, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra épüljön ki piaci szereplők bevonásával, a még ellátatlan területeken.

 

Az 5,7 milliárd forint vissza nem térítendő hazai támogatást mozgósító pályázat az újgenerációs szélessávú infrastruktúra fejlesztést kívánja ösztönözni Közép-Magyarországon. Az infokommunikációs vállalkozások - elsősorban elektronikus hírközlési szolgáltatók - 2017. február 15.-i határidővel nyújthatják be pályázataikat. 

 

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár kiemelte: „A digitalizáció a következő évek legnagyobb kihívása mind a vállalkozások, mind az állampolgárok számára. Az innovatív informatikai megoldások használatának elsődleges feltétele a mindenki számára elérhető, a mindenkori igényeket kielégíteni képes jövőálló hálózat megléte.”

 

A Kormány a Digitális Jólét Program keretében elindította a Szupergyors Internet Programot (SZIP), Magyarország eddigi legnagyobb léptékű szélessávú infrastruktúra fejlesztési programját, amelynek célja, hogy 2018 végére minden magyar családnak, vállalkozásnak, amely azt igényli, lehetősége legyen a szupergyors internethez való hozzáférésre.

 

További részletes információkat a kormányzati honlapon, a következő linken találhat: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/folytatodik-a-szupergyors-internet-program-megvalositasa

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05