Elérhető az új Kaspersky Password Manager

A kiberbűnözők közel fele még kártékony programot sem használ a jelszavak feltöréséhez

forrás: Prím Online, 2017. február 24. 14:23

A Kaspersky Lab bemutatta új változatát a Kaspersky Password Managernek, amely immár lehetővé teszi a felhasználók számára a távoli hozzáférést a jelszavaikhoz a „My Kaspersky” portálon keresztül, automatikus biztonsági ellenőrzést biztosít a beírt jelszavakhoz, hangvezérléssel és további hasznos funkciókkal bővült.

 

 

Kép forrása: https://blog.kaspersky.com

 

Egy kutatás szerint az internetezők 70%-a aggódik online fiókjaik biztonságáért, 69%-uk jelszavaik ellopásáért és 65%-uk pénzügyi információk ellopásától tart. Ugyanakkor a felhasználók mindössze 24%-a fél attól, hogy privát fotókat és videókat lopnak el egy fiókfeltörés esetén. Úgy tűnik, ez az aggodalom nem teljesen alaptalan: a felmérést kitöltők 18%-a, azaz majdnem minden ötödik válaszadó tapasztalt az elmúlt évben behatolást online fiókjaikba. A felmérésből kiderült, hogy a  kiberbűnözők jelentős része (40%) egyszerűen megpróbálta kitalálni a jelszavakat és nem is kellett ehhez kártékony programot használni. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy hány felhasználó nem fordít kellő figyelmet az erős jelszavak létrehozására, és/vagy nem tárolja biztonságosan azokat. 

 

"Az aggodalom a felhasználók részéről teljesen érthető, ugyanis manapság a legtöbb ember több tucat különböző online fiókkal rendelkezik: levelezőrendszerek, közösségi média fiókok, online bankfiókok, játékok, üzenő platformok, fotó- és videomegosztó portálok és még sok egyéb más online fiókról beszélhetünk. Nehéz létrehozni és megjegyezni sok erős jelszót minden egyes fiókhoz. Szerencsére vannak olyan alkalmazások, amelyeket kifejezetten az ilyen helyzetekre terveztek: számos különböző erős jelszavakat tudnak generálni, biztonságosan tárolják azokat, a különböző eszközöket szinkronizálhatjuk és lehetőség van az automatikus kitöltésre a különböző weboldalak felületein. A felhasználónak elegendő csupán egy mester jelszót megjegyezni a több tucat különböző helyett. Ezek az alkalmazások védik a fiókokat és ilyen módon hatékonyan segítik a mindennapjainkat." – mondta Elena Kharchenko, a Kasperksy Lab „Consumer Product Management”részleg vezetője. 

 

A Kaspersky Password Manager az egyik ilyen megoldás. A frissített változat képes importálni a jelszavakat más hasonló alkalmazásokból, erős jelszavakat hoz létre és automatikusan ellenőrzi a felhasználók által beírt jelszavakat, hogy azok kellően biztonságosak-e. Kiegészült a távoli hozzáférés lehetőségével a „My Kasperksy” oldalon keresztül, ha az alkalmazás nem telepíthető vagy valaki más készülékén kell megadni a jelszót. Megtalálni a legmegfelelőbb jelszót most könnyebb, mint valaha a Google Chrome hangvezérlésével. 

 

Kép forrása: https://blog.kaspersky.com

 

Minden új funkció elérhető PC-re és Mac-re egyaránt. Ezen felül az újabb MacBook Pro tulajdonosok egy ujjmozdulattal cserélhetik mester jelszavukat. 

Bővebb információt az ingyenes verzióról és a letöltéshez segítséget ezen a linken olvashat. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50