A Lexmark csatlakozik az Európai Utángyártási Tanácshoz

forrás: Prím Online, 2017. április 5. 09:27

A képalkotó megoldások terén világelső Lexmark International, Inc. bejelentette, hogy csatlakozott az Európai Utángyártási Tanácshoz (CER-Conseil Européen de Remanufacture), amivel ismét megerősítette elkötelezettségét a körkörös gazdaság mellett.

A CER azzal a céllal jött létre, hogy Európában és azon túl is az utángyártási politika és benchmarking fókuszpontjává váljon. A szervezet feladata, hogy vezető európai utángyártó vállalatokkal együttműködve erősítse a politikai döntéshozók tudatosságát, ösztönözze a fenntarthatósági és utángyártási kezdeményezéseket, és mindeközben elősegítse a vállalkozások növekedését és új munkahelyek létrehozását.

 

Az utángyártás és a világszerte szélesebb körű fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási kezdeményezések határozott támogatójaként a Lexmark csatlakozása a CER-hez kihangsúlyozza a vállalat határozott szándékát az utángyártás és más környezeti szempontból is felelős üzleti gyakorlatok továbbvitelére.

 

Az úttörőnek számító Lexmark Kellékvisszagyűjtő Program (LCCP-Lexmark Cartridge Collection Program) révén a vállalat jelentős eredményt ért el a hulladékcsökkentésben és a széles körű nyilvánosság ösztönzésében az újrafelhasználásra és újrahasznosításra. Az LCCP egy ingyenes kellékbegyűjtést kínáló szolgáltatás, amely eredményeként a patronokat újrahasznosítják, tekintet nélkül arra, hogy mely vállalat termékéről van szó. A program plusz előnyeként az ügyfelek és partnerek hozzájuthatnak a vállalat legfenntarthatóbb termékcsaládjához, a „Lexmark Corporate Cartridges” patronokhoz, amelyek garantált újrafelhasználást és a piacon a legmagasabb arányú értékesítés utáni újrahasznosított (PCR) tartalmat kínálják.

 

Az Ellen MacArthur Alapítvány tagjaként a Lexmark igyekszik teljes tevékenységén belül mindig környezetvédelmileg tudatos döntéseket hozni, és ügyfeleit is arra biztatja, hogy választásaik olyanok legyenek, amelyek pozitív hatással vannak a környezetre. A Lexmark tagsága elismerést jelent a cég körkörös gazdaság iránt mutatott folyamatos elkötelezettsége felé. 



Támogató idézetek

„A körkörös gazdaság egyik vezető vállalataként a Lexmark számára nem volt nehéz döntés csatlakozni a CER-hez. Mindig keressük az új lehetőségeket arra, hogy még fenntarthatóbban működjünk, miközben ehhez ügyfeleinket is hozzásegítjük" – mondta el Sylvie Thomas, a Lexmark európai, közel-keleti és afrikai társadalmi felelősségvállalásért felelős vezetője. „A CER-hez való csatlakozásunknak köszönhetően fokozódik érdekeltségünk az utángyártásban, és így tovább mélyítjük elkötelezettségünket a körkörös gazdaság iránt. Ez nagyon fontos része termékeink életciklusának, és szeretnénk ezt a folyamatot továbbra is minél fenntarthatóbbá tenni.” 

 

„A CER olyan szervezet, amely az európai utángyártás szívében működik. Célunk egyszerű – szeretnénk erősíteni az európai politikai döntéshozók tudatosságát és ismereteit az utángyártási szektor és körkörös gazdaság terén. Az olyan globális szervezetek támogatása, mint a Lexmarké, jelentősen megkönnyíti munkánkat” – nyilatkozta David Fitzsimons, a CER alapító igazgatója. „A Lexmark nem bort iszik, miközben vizet prédikál – a vállalat gazdag fenntarthatósági múltja jól ismert. Ennek egyik élő bizonyítéka a Lexmark Kellékvisszagyűjtő Program. Örömmel üdvözöljük a céget a CER egyik alapító tagjaként. Közösen arra fogjuk összepontosítani erőfeszítéseinket, hogy a körkörös gazdaság gerincét képező utángyártás helyzetét megerősítsük.” 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05