A Fujitsu intelligens platformot vezet be az Ipar 4.0 támogatására

forrás: Prím Online, 2017. november 14. 08:39

A Fujitsu bemutatta az INTELLIEDGE ökoszisztémát, amely a hálózat peremén nyújtott (edge computing) feldolgozási funkciókkal bővíti a vállalat ipari célú IoT (Industrial Internet of Things, IIoT) képességeit. 

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance támogatja az Ipar 4.0 ipari folyamatainak optimalizálását, az adatok és az erőforrások biztonságos összekapcsolását az emberekkel és eszközökkel, és áthidalja a szakadékot a termelést működtető technológia (OT), valamint a helyben telepített és a felhőalapú informatikai környezet között.

 

A Fujitsu INTELLIEDGE célgépe felügyeli az OT-eszközöket, és olyan teljes képet biztosít a vállalatoknak termelési folyamataikról, amelyre korábban nem volt példa. Ezzel a tömeggyártásra jellemző költségszinten hoz áttörést az optimalizált egyedi gyártósorok monitorozása és felügyelete terén. A helyben vagy felhőben működő konzollal vezérelt INTELLIEDGE Edge Computing Appliance felügyeli az OT-környezet (pl. gyártás, energiatermelés, olaj- és gázipar) érzékelőinél keletkező óriási adattömeg gyűjtését, ellenőrzését és mozgatását.

 

Az INTELLIEDGE gyakran kis sávszélességű csatlakozáson keresztül kezeli a hálózat széle és a felhő között zajló adatáramlást és áttekintést ad a teljes ipari folyamatról – az ellátási láncban elérhető készletektől a rendeléskezelő rendszereken át a termelési folyamatsorig. Ez lehetővé teszi a gyártósorok teljes körű digitalizálását, az ellátási lánc automatikus optimalizálását és a „digital twin” koncepció alkalmazását, ami a termelési folyamatsor részletes szimulációját jelenti. Így a vállalat valós időben tekintheti át a működés valamennyi, digitálisan megjelenített folyamatát.

 

 

A Fujitsu által Németországban tervezett és gyártott Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance masszív, teljes körűen konfigurálható hardvere távoli helyszíneken és ipari környezetben is megbízhatóan, karbantartási igény nélkül működik. Az INTELLIEDGE célgépet nyílt forráskódú Linux CentOS operációs rendszerrel szállítjuk, de más oprendszerekkel is együttműködik. Az OPC-UA támogatásának köszönhetően az INTELLIEDGE gyorsan rendszerezi a hálózat peremén működő eszközöket. A Fujitsu „edge” megoldása a potenciális sérülékenységek megszüntetésével óvja a fontos céges adatokat, és az internetes támadások ellen is védelmet nyújt. Tanúsított személyazonosítási és titkosítási mechanizmusai védett kommunikációt tesznek lehetővé, és biztonságosan összekapcsolják egymással a hálózat peremének érzékelőit a helyben telepített vagy a felhőben futó IT-rendszerekkel.

 

„Az IoT világában most azon múlik a siker, mennyire képes a vállalat az adatokat rögzítve, elemezve és rájuk reagálva, valós időben optimalizálni a hálózat peremének rendszereit. A nevéhez hűen a hálózat peremén intelligensen működő INTELLIEDGE megoldás áthidalja a szakadékot a termelést működtető üzemi technológia és a felhőben vagy helyben telepített IT között, biztosítva ezzel a teljes digitalizált termelési lánc láthatóságát és egyszerű felügyeletét. A felhőplatformokkal zökkenőmentesen integrálható INTELLIEDGE a Fujitsu támogató technológiáinak portfólióját kiegészítve, valódi értékhez juttatja a gyártásban és az iparban működő ügyfeleket. Egyben a Fujitsu Ipar 4.0 megoldások tervezését és bevezetését támogató, professzionális szolgáltatási képességeinek is központi eleme” – nyilatkozta Andreas Rohnfelder, a Fujitsu Ipar 4.0 kompetenciaközpontjának vezetője.

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance 2018 januárjától lesz rendelhető az EMEIA-régióban. Ára és specifikációja konfigurációtól és országtól függően változik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05