Most épül a digitális jövő

forrás: Prím Online, 2017. november 28. 19:48

A T-Systems Magyarország ma rendezte meg immár hagyományosnak mondható, az ICT világ legújabb trendjeit bemutató konferenciáját, a Symposiumot. 

A rendezvényre közel 2000 meghívott vendég látogatott el, akik a plenáris előadások, a nyolc tematikus szekció, valamint a JövőTér nevű innovatív kiállító tér mentén betekintést kaphattak az iparág legfontosabb eredményeibe és újdonságaiba.  

 

A Symposium központi témája a digitális jövő építése volt. 

 

Intelligens eszközökre, új generációs hálózatra és a humán faktorokra épül a digitális jövő

Srini Gopalan, a Deutsche Telekom Európáért felelős igazgatósági tagja előadásában hangsúlyozta: „A digitalizáció minden iparágra jelentősen hat, már ma alapjaiban alakítja át az üzleti élet, a gazdaság és a társadalom minden területét. A bankszektorban, a biztosítás, a közlekedés, a szállítmányozás és a logisztikai iparágakban is számos példa mutatja, hogy a digitális transzformáció lehetőséget teremt új üzleti modellek alkalmazására. 2020-ra minden negyedik Euró online költés lesz. Célunk, hogy ügyfeleink elkötelezett partnereiként elősegítsük a vállalkozások, a városok és a közszféra felkészülését. A digitalizáció nem a távoli jövő, hanem része a mának.”

 

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója előadásában elmondta: „A digitális világ legújabb vívmányai, a jövőt meghatározó megoldások és szolgáltatások mögött minden eddiginél fontosabbá válik a konnektivitás, hiszen minden mindennel össze lesz kötve.  A fejlettebb gépek, eszközök és érzékelők közötti kommunikációhoz (Internet of Things), illetve a digitalizált ipari folyamatokhoz (Industry 4.0) a jelenlegieknél nagyobb teljesítményű hálózatok és új kommunikációs szabvány kell: gyorsabb átviteli sebességre, rövidebb válaszidőre, nagyobb kapacitásra lesz szükség. Az 5G a válasz a jövő kihívásaira. Az 5G a legkülönbözőbb iparágakban hoz minőségi változásokat és megnyitja az utat olyan új és létező technológiák, megoldások és üzleti modellek előtt is, mint az önvezető autózás, vagy a robotizált távműtétek. A Magyar Telekom partnereivel közösen motorja lesz ennek a fejlesztésnek.”

 

 

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója előadásában úgy fogalmazott: „Gyorsuló és folyamatosan változó világban élünk és ezek a változások hatással vannak mindannyiunk piacára.

 

A digitalizáció hatással van mindenkire és ez feladatokat, kihívásokat épít minden piacon. Sokaknak, sokféle definíciója van erre. Az enyém alapvetően úgy szól, hogy a digitalizáció, az okos módon összekapcsolódó világról szól. Ez egy SMART UNIVERSE. Ebben a tekintetben nem csak a technológiáról beszélek, hanem az emberekről, a különböző entitásokról. Nekik is kapcsolódniuk kell, amihez alázat, nyitottság, elhivatottság és kölcsönös bizalom szükséges. 

 

Európát már lehetőségünk van ide hozni, hiszen a Deutsche Telekom (DT) által támogatottan a T-Systemsnél került kiépítésre a DT Európa központi European Smart Solutions Centere. Ezáltal tudunk kialakítani ügyfeleink számára komplex és heterogén megoldásokat vagy éppen a már kialakított saját termékeket visszük ki a régiókba. Mindezt már teljes B2B szegmensben tudjuk megvalósítani, hiszen a T-Systems ügyfélköre az Enterprise szegmenstől egészen a SOHO-ig terjed 2017.november 1. óta. Ez is egy válasz a digitális változások indikálta piaci elvárásokra és ezzel több ponton hatékonyabb ICT kiszolgálást tudunk kialakítani.”

 

 

A Symposiumon bemutatott innovatív, saját digitalizációnkat támogató megoldásokon túl jelentették be, hogy a Magyar Telekom teljes Budapestre kiterjedő lefedettséggel elérhetővé tette a NarrowBand-IoT (NB-IoT) technológiát. Ez a költséghatékony, innovatív hálózati megoldás nagyszámú eszköz egyidejű, biztonságos és zavarmentes kommunikációját biztosítja. A hálózat lehetővé teszi az Internet of Things (IoT) alkalmazások széles körű hazai elterjedését. 

 

Diákoknak szól a második nap

Idén először T-Systems Jövőtér Campus címmel diákoknak szóló második nappal bővül a Symposium programja. A tavasszal indult Jövőtér program sorozat már hat egyetemre látogatott el országszerte, és mindenhol a digitális világ iránt érdeklődő fiatalokat szólította meg. Az év utolsó, egyben leglátványosabb Jövőterének a T-Systems Symposium ad otthont. A résztvevő középiskolások és egyetisták a vállalat legújabb fejlesztéseit ismerhetik meg, és megtudhatják, milyen lehetőségeket kínál a T-Systems a Y és Z generáció tagjainak, hiszen a digitális jövő kiépítésének kulcsfontosságú résztvevői lesznek- Az esemény házigazdája Kiss Imre youtuber, a Gameday iroda vloggere. 

 

Kiosztották az Év Projektje díjat

A Sympoisumon adták át az Év Projektje díjat, melyet idén OTP Bank Informatikai Szolgáltatás menedzsment (ITSM) megoldás bevezetése nyert.  Az Év Projektje díjra minden évben azt a három projekteket jelöli a cég, amelyek kiemelkedőek voltak, és szakmailag is valódi kihívást jelentettek. A nyertest a rendezvény mobilapplikációján keresztül, szavazással választották ki a Symposium vendégei. 

 

Az Év Projektje mellett Mohácsi László, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese három partneri díjat is átadott. A transzformációs partneri díjat a McAfee, a legnagyobb növekedés díjat a Hewlett Packard Enterprise, míg az innovatív partneri díjat az Avaya és a Nuance nyerte el. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05