A biztonság érdekében a mesterséges intelligenciát és a Big Data-t is felhasználja a Huawei

forrás: Prím Online, 2017. december 6. 12:59

A Huawei Technologies közvetlenül Magyarországról is elérhetővé tette több, a kiberbiztonságot növelő támogatását, illetve védelmi szolgáltatását

A támogatások menedzsment és technológiai szinten is segítik a kormányzati, a távközlési és a vállalati szektor intézményeit – jelentette be a vállalat keddi kiberbiztonsági sajtóbeszélgetésén. A hálózatbiztonságot tesztelő szolgáltatás (NSHS) a legújabb kiber- és információs fenyegetéseket is figyelembe véve teszteli a távközlési rendszerek biztonsági megfelelőségét, míg a vállalat kiberbiztonsági intelligencia rendszere (CIS) a Big Data-t és a gépi tanulást (machine learning) is felhasználva nyújt védelmet az összetettebb, APT-jellegű támadások ellen. Magyarországon a lakosság 80 százalékának internetezése és telefonálása zajlik valamilyen Huawei eszközön. 

 

A Huawei mint a világ egyik vezető távközlési és infokommunikációs megoldás szállítója a világ 50 legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója közül 45-öt tudhat jelenleg ügyfelei között, évente közel két millió új, a távközlési hálózatok alapjául szolgáló bázisállomást telepít világszerte. A vállalat magyarországi jelenlététét jól érzékelteti, hogy a hazai a felhasználók 80 százaléka valamilyen Huawei eszközt használ, amikor internet alapú vagy telefonos szolgáltatást vesz igénybe – hívást fogad, indít, vagy éppen böngészik az interneten.  A vállalat széleskörű globális tapasztalatokat halmozott fel a telekommunikációs infrastruktúrák biztonságáról, és többek között erre alapozva indítja el távközlési és infokommunikációs ügyfelei számára Magyarországon is a hálózatbiztonságot tesztelő szolgáltatását (Network Security Hardening Service, NSHS).

 

Az NSHS-szolgáltatás a legújabb kiber- és információs fenyegetéseket, illetve gyengeségeket is figyelembe véve teszteli a távközlési rendszerek – így a modern és kevésbé modern eszközöket használó rendszerek biztonsági megfelelőségét egyaránt. A NSHS-t a Huawei a nemzetközi sztenderdek és ajánlások alapján indította el, a szolgáltatás célja, hogy megelőzze a lehetséges biztonsági incidenseket és sérülékenységeket. A rendszer az egyes szolgáltatók távközlési hálózatainak saját biztonsági előírásait is monitorozza, valamint optimalizálja a meglévő telekommunikációs infrastruktúra topológiáját, architektúrájukat. A szolgáltatás emellett javaslatokat is tesz a különböző tűzfalak használatára, valamint a legjobb iparági megoldások, nemzetközi ‘’best practice’’-ek alkalmazására. 

 

 

A Huawei emellett Magyarországon is bemutatta új kiberbiztonsági intelligencia rendszerét (Cybersecurity Intelligence System- CIS), amely az APT (Advance Persistent Threat) jellegű, összetett, internet alapú támadásokkal szemben nyújt védelmet. Az intelligens rendszer a támadások kivédéséhez többek közt olyan technológiákat használ, mint a nagy mennyiségű adat elemzését biztosító Big Data, vagy a mesterséges intelligencia egyik ágaként ismert, gépi tanulás (machine learning). A CIS a legfontosabb infokommunikációs eszközök védelme érdekében pontosan azonosítja és kivédi az APT veszélyeket: a rendszer a kulcsadatok tömegadatokból történő kivonásával visszaállíthatja az APT megölési láncát (kill chain) és a több dimenzióban méri fel a kockázatokat, illetve a Big Data elemzése alapján izolált anomáliákat kapcsol össze.

 

A Huawei a kiberbiztonságot nem csupán adat- és eszközvédelemnek vagy információbiztonságnak tekinti, hanem egy teljes ökoszisztémának, amely mindezeket magában foglalja. A vállalat szerint a kibervédelemben a legfontosabb az átláthatóság, és az ABC stratégia (Assume nothing, Believe no one, Check everything, azaz Ne feltételezz semmit, ne higgy senkinek és mindent ellenőrizz!). A Huawei ezt a stratégiát alkalmazza saját, teljes körű kibervédelmében, illetve segít ügyfeleinek ennek megvalósításában. A Huawei kibervédelem iránti elkötelezettségét jelzi, hogy a vállalat összes munkavállalójának 1,6 százaléka teljes munkaidőben kiberbiztonsággal foglalkozik, a cég globális K+F kiadásainak pedig mintegy 5 százalékát fordítja erre a célra.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50