Digitális adócsökkentés

forrás: Prím Online, 2017. december 31. 10:34

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, gyorsabb, elérhetőbb és jobb minőségű legyen az internet Magyarországon, ezért 2018-ban tovább csökken az internet áfája és folytatódik a Szupergyors Internet Program. Az elérhető és olcsó internet egyformán fontos a magyar családok és vállalkozások számára.

A Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy minden akadályt lebontson ami annak az útjában áll, hogy valaki internetfelhasználóvá válhasson. A kormány javaslatára Magyarországon még soha nem látott mértékben, két lépésben, 2017. január 1-től 27%-ról 18%-ra, 2018. január 1-től 18%-ról 5%-ra csökken az internet-előfizetés áfája. Az adócsökkentéssel 2018. január 1-től Magyarországon lesz a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke az Európai Unió tagállamai között. Az áfacsökkentés első lépésének köszönhetően minden internet előfizetés ára 7-9%-kal csökkent, 13-15 milliárd forintot hagyva a magyar családoknál. 2018-ban az újabb adócsökkentéssel immár összességében 17-18%-kal olcsóbb az internetezés ára Magyarországon, amivel két év alatt összesen 35-40 milliárd forinttal több marad majd a magyar polgárok és vállalkozások zsebében.

 

Akinek még az áfa-csökkentés után is drága az internet, annak a kedvezményes Digitális Jólét Alapcsomag segíthet belépni a digitális világba. Azok számára, akik az internet alapcsomagot sem engedhetik meg maguknak, vagy más okból nem tudnak hozzáférni az internethez, minden magyar településen lehetővé tesszük a hozzáférést az ingyenes wifi-szolgáltatáshoz. 2018 végére az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a szupergyors,  legalább 30 megabit per szekundum adatátviteli sebességű  internetszolgáltatás.

 

A Digitális Jólét Program fejlesztéseinek is köszönhetően 2017 végére, a másfél évvel korábbi 72%-ról, 78%-ra nőtt a rendszeres internethasználók aránya. A célunk, hogy 2018-ban hazánkban meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya és így Magyarország az unión belül a legjobb mutatóval rendelkező országok közé kerüljön.

Digitális Jólét Program Titkársága

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05