Fujitsu: a mainframe-ek a digitális átalakulás motorjai lehetnek hosszú távon

forrás: Prím Online, 2018. január 11. 12:18

A Fujitsu tovább bővíti a BS2000 mainframe-ekkel dolgozó ügyfelei jövőbeni lehetőségeit. A vállalat frissítette az SE300B és SE700B szerverek szoftverét, és max. hét évig terjedő garantált támogatást nyújt működésükhöz. A legújabb szoftverfrissítés élő migrációs képességeket is tartalmaz, ezzel is hangsúlyozva a mainframe-ek hosszú távú relevanciáját és létjogosultságát a digitális vállalati környezetben.

A Fujitsu Enterprise Server BS2000 SE rendszerszoftver 6.2-es verziója fejlett, robusztus infrastruktúra-platform napjaink nagy adatfeldolgozási igényű IT-alkalmazásaihoz. Jól skálázható, jövőbiztos, komplett megoldásban ötvözi egymással az innovációt és a folytonosságot. A legújabb változat fejlesztései a rendelkezésre állás, a nyitottság, az automatizáció és a hatékonyság terén fokozott beruházásvédelmet nyújtanak a kritikus rendszereik futtatására mainframe-eket használó ügyfeleknek.

 

„A nagy teljesítményű, megbízható és hatékony mainframe-ek az óriási adattömeg valós idejű feldolgozását igénylő IT-infrastruktúrák fontos felső kategóriás rendszerei. A vállalatok továbbra is mainframe-ekkel tudnak megbízható teljesítményt és folyamatos rendelkezésre állást elérni, ezért napjaink digitális tranzakcióinak jelentős része ilyen rendszereken zajlik. A BS2000 SE Infrastructure fejlesztései gondoskodnak róla, hogy az ügyfelek minden használati forgatókönyvhöz a legjobb platformot vehessék igénybe. Biztonságos, alkalmazkodó környezetet teremtenek a digitális átalakuláshoz. Ügyfeleink igényeire odafigyelve, folyamatos innovációkkal gazdagítjuk mainframe-kínálatunkat, és mindent megteszünk azért, hogy olyan jövőbiztos megoldásokkal lássuk el őket, amelyek jelenleg és a jövőben is biztosítják számukra a kívánt teljesítményt” – nyilatkozta Rupert Lehner, a Fujitsu nagyvállalati platformszolgáltatásokért felelős EMEIA-régióbeli alelnöke.

 

 

Élő migráció

A Fujitsu a globális piacon elsőként vezeti be az élő migráció lehetőségét az x86-os vagy /390 szerveregységekre épülő mainframe rendszereknél. Az egyedülálló, új funkcióval a szervezetek fennakadás nélkül helyezhetik át második szerverre a mainframe-rendszereket és alkalmazásokat a BS2000 infrastruktúrán belül. Így a szolgáltatás folytonosságának és rendelkezésre állásának romlása nélkül gyorsul az ütemezett karbantartás, az átállás utáni áthelyezés és a terheléskiegyenlítés, ami hozzájárul a kritikus üzleti alkalmazások zökkenőmentes és zavartalan 7x24 órás működéséhez.

 

Az új fürtfunkciókkal az ügyfelek két BS2000 SE Infrastructure rendszert összekapcsolva, gyors és biztonságos belső adathálózatot hozhatnak létre, a fürtön belüli szerver- és alkalmazásegységek közötti olajozott kommunikációval. Az élő migrációs funkcióval kiegészítve olyan hibatűrő, nagy teljesítményű infrastruktúrákat alakíthatnak ki, amelyek felügyeleti szempontból egy instanciaként kezelhetők. 

 

A szoftverfrissítés keretében a Fujitsu továbbfejlesztette az SE Managert, amely az eddiginél gördülékenyebb központosított üzemeltetést és infrastruktúra-adminisztrációt biztosít, felügyeleti fürt szerint bontott, egyszerűsített karbantartással. Az új SE Managerrel könnyebben elérhetők a távoli felügyeleti egységek bővítőszoftverei, központilag naplózhatók a rendszeresemények és a rendszergazdák által üzem közben végrehajtott műveletek. Az x86-os alkalmazásegységekhez nyújtott kiterjesztett támogatás révén a szervezetek Linux- és Windows-alapú alkalmazásokat is futtathatnak a BS2000 infrastruktúrán belül. 

 

A hosszú távú karbantartás és támogatás mellett a BS2000 SE Infrastructure felhasználói a Fujitsu testre szabott szolgáltatási hátterének előnyeit is élvezhetik – például termékspecifikus, menedzselt és alkalmazásplatform-szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A Fujitsu segítségével a szervezetek nagy teljesítményű mainframe-megoldásokra támaszkodva hajthatják végre a digitális átalakulást. A fentieken túlmenően a Fujitsu proaktív lépéseket tett a mainframe-szegmensre jellemző szakemberhiány kezelésére: az Enterprise Platform Services (EPS) Academy által kínált oktatási és tudástranszfer-lehetőséget kibővítve, aktívan hozzájárul a mainframe-mérnökök új generációjának képzéséhez. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu BS2000 SE Infrastructure legújabb verziója már jelenleg is megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól az EMEIA-régióban. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05