Az LG a DeepThinQ technológiával erősíti mesterséges intelligenciát alkalmazó termékeit és szolgáltatásait

forrás: Prím Online, 2018. január 15. 12:58

Az LG Electronics (LG) a vállalat minden üzletágára kiterjeszti szabadalmazott gépi mélytanulás (deep learning) alapú mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) technológiáját, mellyel célja, hogy meggyorsítsa a legújabb technológiával ellátott termékek piaci bevezetését.

Az LG tavaly fejlesztette ki a DeepThinQ 1.0 platformot a cég koreai mesterségesintelligencia-laboratóriumában – az intézmény megalapításának célja az AI technológiákkal kapcsolatos kutatások felgyorsítása volt. A platform segítségével a mesterséges intelligencia számos termékbe integrálható, így az LG termékfejlesztői a jövőbeli készülékekben alkalmazhatják a gépi mélytanulási technológiát. Az LG nemrégiben bejelentett ThinQ elnevezésű AI márkájának stratégiája szerint a DeepThinQ technológiával fejlesztett termékek – a mobileszközöktől a háztartási berendezésekig – egy sor technológia és szolgáltatás összekapcsolásával teljes körű felhasználói élményt nyújtanak majd.

 

 

A DeepThinQ 1.0 olyan AI-funkciókat tartalmaz, mint a hang-, a video- és a szenzorfelismerés, vagy a tér- és testérzékelés, melyeket az évek során az LG felhasználók szokásai nyomán gyűjtött adatok alapján fejlesztettek. A DeepThinQ 1.0-t a kezdetektől a nyitottság és a változatosság figyelembe vételével tervezték, melynek eredményeként a platform számos operációs rendszert, többek között az Androidot, a Linuxot és a webOS-t is támogatja.

 

Az LG ThinQ-val az „élni és tanulni” mottó egészen új értelmet nyer. A DeepThinQ platformon fejlesztett termékek felhőalapú szervereken keresztül tanítják önmagukat, így idővel egyre okosabbak lesznek. Ez a tanulási tulajdonság a DeepThinQ technológia alapja, amely révén az LG AI-termékei nemcsak a közvetlen környezetüket, hanem tulajdonosuk viselkedési mintáit is értelmezni tudják. Az LG ThinQ légkondicionáló például idővel megtanulja tulajdonosa szokásait, és automatikusan lehűti a szobát a megszokott hőmérsékletre. Az autóban az LG utastérfigyelő technológiája megtanulja a sofőr arckifejezéseit és mozdulatait, így észreveszi, ha az autót vezető személy elálmosodik. Mindemellett a ThinQ az autót legtöbbet használó utasok igényei szerint állítja be a zenét, a világítást és a klímát az utastéren belül.

 

 

A DeepThinQ már most megváltoztatta néhány – a kereskedelmi szektor és a fogyasztók számára készült – termék tervezésének módját. A koreai Incheon Nemzetközi Repülőtéren működő LG reptéri robotok (Airport Guide Robots) például a környezeti zajok kifinomult elemzése révén könnyebben megértik az utasok beszédét. Az LG robotporszívója pedig megtanulja, mi a különbség a szék és a kutya között, és ennek megfelelően navigál a lakáson belül.

 

„A DeepThinQ a nyílt filozófiánk megtestesítője – célunk, hogy a platformok, együttműködések és összekapcsolhatóság nyílt stratégiáján keresztül a legerősebb AI-megoldásokat nyújtsuk vásárlóinknak” – mondta Dr. IP Park, az LG Electronics technológiai igazgatója. „A ThinQ teljesen meg fogja változtatni azt, ahogyan vásárlóink a termékeinket használják: a ThinQ termékek fognak róluk tanulni, nem pedig fordítva.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05