Egyszerű megoldás az ideális klimatizált környezetért

forrás: Prím Online, 2018. február 22. 15:22

Képzeljük el, milyen lenne, ha energiahatékony és könnyen kezelhető megoldásokkal, gyorsan és egyszerűen teremthetnénk meg a megfelelő beltéri, klimatizált környezetet. A MULTI V 5 változó hűtőközeg-áramú (VRF, Variable Refrigerant Flow) rendszerrel mindez már könnyen elérhető bárki számára.

Az LG Dual Sensing Control technológiáját alkalmazó VRF-megoldás jól jelzi a vállalat elköteleződését az olyan innovatív megoldások fejlesztése iránt, melyek alacsonyabb energiafogyasztás mellett maximális beltéri komfortot eredményeznek.

 

Az LG saját fejlesztésű technológiájával, a Dual Sensing Controllal a MULTI V 5 kiemelkedik a VRF-megoldások közül. A kettős érzékelő a kül- és beltéri hőmérséklet mellett a páratartalmat is figyeli, így hatékonyan képes szabályozni a hűtést és a fűtést. E környezeti tényezők elemzése révén a légkondicionáló egység energiahatékonyan biztosítja a beltéri komfortot, hiszen például az alacsony páratartalom melletti túlhűtés megelőzésével minimalizálja az energiaveszteséget.

 

Az LG a spanyolországi Valenciában, egy kétszintes irodaházban tesztelte és demonstrálta a Dual Sensing Control és a cég egyéb innovatív technológiáinak üzemét. A teszt során a MULTI V 5 készüléket a vállalat korábbi VRF-rendszereivel hasonlították össze. Az LG két teljesen egyforma rendszert tervezett a MULTI V 5 és az elődmodell teljesítményének precíz összehasonlítására. Az összehasonlítás eredményei egyértelműen igazolták, hogy a MULTI V 5 kiemelkedően teljesít az energiatakarékosság és optimális üzemeltetés terén.

 

 

A Dual Sensing Control funkció 20,4 százalékkal csökkentette az energiafelhasználást a tesztidőszakban, míg a 40% alatti átlagos páratartalom esetén ez az arány 36 százalék volt. A berendezés hőmérséklet- és páratartalom-kiértékelő technológiája révén a teszt során lehetőség nyílt az alacsony és magas páratartalom esetén szükséges hőterhelés mérésére. Az eredmények alapján a MULTI V 5 magas páratartalom esetén csökkentette a hűtőközeg hőmérsékletét a hűtési teljesítmény növelése érdekében, míg alacsony páratartalom esetén megemelte a hűtőközeg hőmérsékletét, így a túlhűtés elkerülésével növelte a hatásfokot.

 

A kettős érzékelő révén a MULTI V 5 pontosan képes meghatározni az ideális beltéri környezet megteremtéséhez szükséges lépéseket. A készülék fő egységeinek (pl. kompresszor, ventilátor, hőcserélők) fejlesztése precízebb vezérlést és hatékonyabb működést tesz lehetővé. A Multi V 5 kettős érzékelőjének Comfort Cooling funkciója maximalizálja a felhasználói kényelmet, hiszen nincs szükség a hőmérséklet és a páratartalom direkt beállításaira – a könnyen és gördülékenyen működő rendszer a környezeti feltételekhez igazodva, automatikusan szabályozza ezeket.

 

A MULTI V 5 stabil, környezetbarát és energiahatékony légkondicionáló-megoldást kínál, bármilyen beltéri környezetről is legyen szó. Ennek biztosítéka az LG Dual Sensing Control technológiája, amely a vállalat elköteleződéséhez híven csúcsminőségű, optimális és gazdaságos légkondicionálást kínál a felhasználók számára. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05