Legyél Te a 2018-as év MOS Világbajnoka!

forrás: Prím Online, 2018. március 2. 13:12

Idén is megrendezésre kerül - ami már oly sok éve – a Microsoft Office Specialist World Championship. A Microsoft szervezésében 2018. július 19. – augusztus 1. között ismételten versenybe lehet szállni a MOS Világbajnoki címért. A versenyen minden 18-22. év közötti iskolai jogviszonnyal és magyar állampolgársággal rendelkező diák részt vehet.

A Microsoft Office Specialist (MOS) egy nemzetközileg elismert minősítés/garancia Microsoft irodai alkalmazásokkal kapcsolatos tudásodról. Ahhoz, hogy a MOS VB-én indulhass, a regionális döntőn kell sikeres eredményt elérned, melynek határideje 2018. június 15. 

 

A regionális döntő után irány a VB, ahol a harmadik helyezett 1 500 dollárt, a második helyezett 3 500 dollárt, míg az első helyezett 7 000 dollár jutalmat kap.

 

A versenyen a következő témákban lehet indulni:

  • Microsoft Office Specialist Word 2013 Exam
  • Microsoft Office Specialist Excel 2013 Exam
  • Microsoft Office Specialist PowerPoint 2013 Exam
  • Microsoft Office Specialist PowerPoint 2016 Exam
  • Microsoft Office Specialist Word 2016 Exam
  • Microsoft Office Specialist Excel 2016 Exam

 

 

A vizsga elején a rendszer lehetőséget kínál a versenyen való részvételre, melynek az elfogadásával a versenyzők sorába lép az induló. Amennyiben menet közben gondolnád meg magad vagy a vizsgát követően a részvételi szándék kapcsán, úgy arra is lehetőség van:

  • mint vizsgázó ismét belépsz a saját felhasználói neveddel és jelszóval a vizsga felületen,
  • kiválasztod a Világbajnokság linkjét,
  • ezt követően kiválasztod a vizsgát, amellyel nevezni szeretnél,
  • végül a „Register Selected Exams” gomra klikkelsz.

 

A vizsgázásra a Szirtes Technologies Kft. hivatalos Certiport vizsgaközpontban is lehetőség van Magyarországon.

A vizsgázás menetével és díjakkal kapcsolatban keresd bátran vizsgaadminisztrátorainkat a + 36 1 999 6514-es telefonszámon vagy a vizsga@szirtes.com e-mail címen.

 

A világbajnokság ideje: 2018. július 29. hajnali 3 órától 2018. augusztus 1. délelőtt 9 óráig.

 

A verseny nyelve: angol, kínai, japán, koreai és spanyol.

 

A versenyzőknek 50 percük van a kapott feladat megoldására. A legtöbb ponttal rendelkezők közül is az nyer, aki a legrövidebb idő alatt hajtotta végre a feladatot. A versenyzőknek 5 napjuk van a szükséges dokumentumok megküldésére, ha ezt elmulasztják, akkor diszkvalifikálják Őket.

 

Mit mondott egy korábbi MOS világbajnok a minősítés megszerzéséről?

„Az igazolás megszerzése segíti a készségeim bizonyítását. Jelenleg még hallgató vagyok, de az emberek (munkáltatók) jobban hisznek a képességeimben és ezáltal több munkát kapok, mint más hallgatók A képesítés megszerzése segít bizonyítani, hogy én tényleg tudom, miről beszélek.” - Georgi Boshev, 2016 MOS World Champion

 

A korábbi bajnokkal a teljes cikk ITT olvasható a Szirtes Technologies Kft. fordításában, az eredeti interjú pedig ITT.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05