Lebomlott az utolsó gát is a Microsoft Teams körül

forrás: Prím Online, 2018. április 3. 17:49

Emberi léptékkel mérve még csecsemő, az eredményeit tekintve viszont már bőven nagykorú: alig egy éves a Teams, a Microsoft csevegés-alapú munkafelülete, de máris a meghatározó vállalati kommunikációs platformok között jegyzik. Mostantól ráadásul a szervezeten kívüli, Office 365 előfizetéssel nem rendelkezőket is hozzáadhatjuk munkacsoportjainkhoz.

A Teams alapja az Office 365 szolgáltatáscsomag, mostantól azonban olyan szervezeten kívüli kollégákat is hozzá tudunk adni a csoportjainkhoz, akiknek nincs Office 365-előfizetésük, így nincs technikai akadálya a külsősök – szakértők, tanácsadók vagy akár tanítványok – bevonásának, a csapatmunka további kiterjesztésének. A résztvevők számára a bekapcsolódás az azonnali információ-hozzáférésen túl olyan előnyöket is kínál, mint az üzenetek címkézése és visszakereshetősége.

 

Világszerte 181 piacon 200 ezernél is több szervezet munkatársai használják hárommillió csoportban, összesen 39 nyelven – messzire jutott egy év alatt a Microsoft csevegés alapú vállalati csoportmunka-felülete, a Teams. Természetesen nem a nulláról – egyrészt a 120 milliós felhasználói táború Office 365-re épül, másrészt pedig azoknak a generációknak a szokásaira építhet, amelyek első számú kapcsolattartási felületként használják az azonnali üzenetküldő megoldásokat –, de a növekedés így is imponáló. A Teams mára olyan felhasználókat tudhat magáénak, mint az A.P. Moller–Maersk, a ConocoPhillips, a Macy’s, vagy a NASCAR.

 

 

 

A Teams által nyújtott kényelmet, biztonságot és sokrétűséget a felhasználók milliói után a szakma is visszaigazolta: az egyéves születésnapját ünneplő megoldás a napokban elnyerte Orlando-ban az Enterprise Connect 2018 szakkiállítás fődíját (Best of Enterprise Connect), jelezve, hogy a csapatmunkában nincs vetélytársa.

 

Az azonnali siker és elismerés nem meglepő, a Teams ugyanis lényegesen többet tud egy egyszerű chat-felületnél: a közös munka szervezésének és megvalósításának sokoldalú kiszolgálója, amelybe a hanghívástól a Microsoft Graph mesterségesintelligencia-képességekkel rendelkező elemző és megjelenítő megoldásáig számos üzleti funkciót beépítettek. A Teams tudása természetesen az első év után is folyamatosan bővül: idén többek között a megbeszélések felhő alapú rögzítésével, a hangvezérléssel vagy az értekezletek mobil alapú megosztásával.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09