Ma van a programozók védőszentjének ünnepe

forrás: Prím Online, 2018. április 4. 15:40

Tudta, hogy a programozóknak és fejlesztőknek van védőszentje? Szent Izidornak hívják, és április 4-én ünnepeljük.

Az NNG tavaly először az emléknap apropójából egy vállalati rendezvényt is szervezett, melynek középpontjába a kollégák, valamint a munkáltatói márka került. A 2017-es videóból kiderül hogyan, a dolgozók maguk mesélik el, mit jelent számukra ez a nap, és milyen programokkal készült a vállalat számukra. 

 

A rendezvénnyel az NNG idén ismét fel szeretné hívni a figyelmet a programozó szakma szépségeire, ezzel is közelebb hozván az iparágat a nagyközönséghez. 

 

A tavalyi rendezvény egy vicces, szerethető, a célcsoportra nagymértékben rezonáló kampány formájában valósult meg, a vállalat így igyekezett kedveskedni kollégáinak, valamint megszólítani a potenciális munkavállalókat.  A visszajelzések alapján az elmúlt évek egyik legjobb NNG-s rendezvénye és tematikus napja lett az esemény, mely még belső kommunikációs díjat is kapott.

 

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a vállalat idén is vendégelőadóval kedveskedik a kollégáknak a további belsős programok mellett. Jason Turner, a C++ és a cross-platform könyvtárak szakértője és a ChaiScript társ-feltalálója érkezik, hogy bemutassa szakterülete legfrissebb innovációit és hasznos tudással vértezze fel a részvevőket. Az NNG-s dolgozók meghívhatják az előadásra az IT területén dolgozó barátaikat, ismerőseiket, hogy meghallgathassák ők is a neves külföldi előadót. A kollégák emellett arra is lehetőséget kapnak, hogy egy külön erre az alkalomra biztosított mennyiségből megvendégeljék nap közben nem az NNG-nél dolgozó programozó barátaikat egy nekik rendelt pizzával. 

 

Az NNG büszke kollégáira, akiknek mindennapi munkája teszi lehetővé, hogy globális sikereket érjen el. A rendezvénnyel elsősorban tehát nekik kedveskedik, de a vállalat reméli azt is, hogy idővel egyre több cég csatlakozik majd a tradícióhoz, így ünnepelve a hazai programozókat, fejlesztőket. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05