Újgenerációs technológiák a kibercsapdák ellen

forrás: Prím Online, 2018. április 13. 09:55

A kiberbűnözés legfrissebb trendjei szerint a széleskörű és egyre összetettebb kibercsapdák pusztítanak – többek között fejlett exploitokat használnak masszív zsarolóvírus támadások során; kreatív spammelő- és adathalász támadások; valamint pszichológiai manipuláción vagy legális szoftverek kihasználásán alapuló támadások terjedtek el világszerte. 

A kibercsapdák gyors ütemű fejlődése szükségszerűen magával hozta a kiberbiztonság fejlődését is. Az új Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás mérföldkő a kiberbűnözés elleni harcban: újgenerációs észlelő-technológia dinamikus gépi tanulással kiegészülve, növelt láthatóság, biztonsági ellenőrzés és sebezhetőség-kezelés, hitelesítési adatok védelme és EDR integráció. 

 

 

Újgenerációs technológiák és új design

Annak érdekében, hogy a legmagasabb színtű védelmet biztosítsa – független kutatók és elégedett ügyfelek által bizonyítva világszerte – a Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás folyamatosan fejleszti észlelő módszereit. Az idei innováció a továbbfejlesztett dinamikus gépi tanulás, amely segítségével lehetőség van a valós idejű kártékony tevékenységek érzékelésére. További újgenerációs módszerek, amelyeket a termék tartalmaz: viselkedés alapú észlelés, HIPS – Host Intrusion Prevention System, Exploit Prevention és Remediation Engine. 

 

A különböző biztonsági ellenőrzések új képességekkel bővültek, például olyan hozzáadott mechanizmussal, amely őrzi a rendszer szempontjából kritikus folyamatokat és megakadályozza a mimikatz-szerű eszközök használatával kapcsolatos adatszivárgásokat. Segít a vállalkozások informatikai biztonságvédelmében a legújabb kibercsapdák ellen, például a WannaMine ellen, amely a számítógépeket megtámadva azok erőforrásait kriptobányászatra használja. 

 

A biztonsági rés- és patch menedzsment lehetővé teszi az automatizált sebezhetőség megszűntetését, beleértve az észlelést és priorizálást, patch-ek és frissítések letöltését. Ezek a folyamatok csökkentik annak kockázatát, hogy a kiberbűnözők népszerű szoftverek sebezhetőségét kihasználva hajtsanak végre kibertámadást. Ez a kiegészítő csökkenti a biztonsági csapatok manuális rutinműveleteit és rendszer-koordinálását azáltal, hogy lehetővé teszi az automatizálást és átláthatóbbá válnak a különböző folyamatok. A teljesen újjátervezett felhasználói felület megjeleníti a különböző védelmi rétegek és biztonsági összetevők állapotát, az újgenerációs technológiák hatékonyságát. 

 

 

Biztonsági menedzsment és teljes láthatóság

Minden szervezet informatikai részlege a rendszerek, hálózatok és készülékek egyedülálló keveréke – a biztonsági csapatoknak pedig meg kell védeniük minden egyes elemét. A Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás lehetővé teszi számos elem biztonsági ellenőrzését egy helyen – beleértve a kiterjesztett zsarolóprogramok elleni, vagy a külső adatforgalom védelmét. Mindez elősegíti az egységes védelmet. 

 

A Kaspersky Endpoint Detection and Response segítségével új láthatósági szintet érhetünk el a natív integráció révén. Ennek köszönhetően a Kaspersky Üzleti Végpontvédelmi Megoldás és a Kaspersky EDR együttes használatával gyűjthetjük a metaadatokat és az IoCs (támadási indikátorok) adatait, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára az alapos vizsgálatokat és kármentesítést egy esetleges kiberincidens után. 

 

A mobilitás menedzsment fejlesztései közé tartozik a fokozott láthatóság, a készülékek védelmének monitorozása, az egyszerűsített telepítés és a külső fél általi menedzsment EMM-rendszerek segítségével Androidos készülékek számára. 

 

Skálázhatóság és rugalmas telepítés

Az új verzió segítségével lehetőség van a nagymértékű skálázhatóságra, amely lehetővé teszi akár 100.000 végpont menedzselését egyetlen szerver telepítéssel. 

 

Az új Cloud móddal az optimális teljesítmény és az erőforrás-fogyasztás csökkentésével kombinálva a termék kiszolgál bármilyen méretű és biztonsági igényű vállalat igényeit. 

 

„Nagyon izgatottak vagyunk a Kaspersky Labbel való együttműködés miatt. Tudjuk, hogy a motorsport számos kockázatot hordoz magában, nemcsak a sport, hanem a technika kapcsán is, ezért rendkívül fontos a biztonság és a védelem számunkra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy találtunk egy olyan partnert, amely gondoskodik a kiberbiztonságunkról a már bizonyított termékeivel és technológiáival.” – nyilatkozta Alex Tai, a DS Virgin Racing vezérigazgatója és csapatfőnöke. 

 

„Miközben sok kiberbiztonsági cég újrarendezi toplistás technológiáit a meglévő kibercsapdák ellen, az üzleti világ és igényei folyamatosan változnak. Még a legfejletteb anti-malware védelemmel is lehetnek kockázatok, amelyek egyediek minden szervezet számára. Épp ezért folytatjuk a még a bizonyított termékeink fejlesztéseit is, hogy biztosíthassuk a teljeskörű biztonságot minden vállalkozás számára.” – mondta Dmitry Aleshin, a Kaspersky Lab termékmenedzsere. 

 

Bővebb információt az Üzleti Végpontvédelmi Megoldásról ezen a linken olvashat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50