A Kaspersky Lab Svájcba költözteti infrastruktúrájának egy részét és megnyitja első Átláthatósági Központját

forrás: Prím Online, 2018. május 16. 18:27

A Kaspersky Lab a Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezésének részeként infrastruktúrájának egy részét Svájcba költözteti. 

Ebbe beletartozik a legtöbb régió ügyfeleinek adattárolása és feldolgozása, a szoftverek gyártása, valamint a kibercsapdák észlelése. Annak érdekében, hogy a Kaspersky Lab biztosítani tudja a teljes átláthatóságot, felkért egy svájci bázisú független harmadik szervezetet, hogy felügyelje a tevékenységeket. 

 

 

Kép forrása: Kaspersky Lab

 

Globális átláthatóság és együttműködés

A Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezés – amelyet még tavaly októberben jelentett be a Kaspersky Lab – célja, hogy biztosítsa a kibertanácsadó cég elkötelezettségét és vállalja a felelősséget termékei megbízhatóságáért. Az áttelepülés a kezdeményezés kidolgozásának és megvalósításának egyik következő lépése, de referál a cég azon szándékára, hogy az ipar többi képviselőjével együtt dolgozzanak ki közösen egy stratégiát az összefogásra, és a bizalom visszaállítására. A bizalom létfontosságú a számítógépes biztonságban, és a Kaspersky Lab szerint a bizalmat ki kell mindenkinek érdemelni, ezért kész arra, hogy folyamatos átláthatósággal és elszámoltathatósággal vívja ki azt. 

 

Az új intézkedések közé tartozik számos régió ügyeleinek adattárolásának és feldolgozásának átköltöztetése, a szoftver-összeszerelés áthelyezése és az első Átláthatósági Központ megnyitása. 

 

Az ügyfelek adattárolásának és feldolgozásának áthelyezése

2019 végéig a Kaspersky Lab létrehoz egy adatközpontot Zürichben és ebben a létesítményben fogja tárolni és feldolgozni az Európában, az Észak-Amerikában, a Szingapúrban, az Ausztráliában, a Japánban és a Dél-Koreában élő felhasználóinak adatait. Ezek olyan adatok, amelyeket a felhasználók önként osztanak meg a Kaspersky Security Network-kel (KSN). A KSN egy olyan fejlett felhőalapú rendszer, amely automatikusan dolgozza fel a kiberfenyegetésekhez kapcsolódó adatokat. 

 

Szoftvergyártás áthelyezése

A Kaspersky Lab áthelyezi Zürichbe szoftvergyártásának egy részét – olyan programozási készleteket érint, amelyek a szoftverek forráskódból való összeállításához használhatók. 2018 végéig a Kaspersky Lab termékeit és kibercsapda-észlelő szabályzati adatbázisát (antivírus adatbázisok) digitális aláírással fogják ellátni Svájcban, mielőtt még világszerte a felhasználókhoz kerülnek. Az áttelepítés és az aláírás biztosítja, hogy a Svájcban összeszerelt szoftvereket független szervezet vizsgálhatja, valamint lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek által kapott szoftvereket és azok frissítéseit ellenőrizhetik a forráskóddal. 

 

Az első Átláthatósági Központ megnyitása

A Kaspersky Lab termékeinek és szoftverfrissítéseinek forráskódja elérhető lesz a tervek szerint az idén Svájcban megnyíló Átláthatósági Központban. Ennek a törekvésnek nem titkolt szándéka, hogy bemutassa a különböző Kaspersky Lab termékek valódi célját: a vállalat ügyfeleinek kibercsapdák elleni védelmét. 

 

Független felügyelet és felülvizsgálat

A Kaspersky Lab úgy szervezi az adatok tárolását és feldolgozását, a szoftver összeszerelését és a forráskód elérhetőségét, hogy azt olyan független szakértők felügyelhessék, amelyek képesek egy szoftver technikai ellenőrzésére. Mivel az átláthatóság és a bizalom univerzális követelmények a kiberbiztonsági szektorban, ezért a Kaspersky Lab egy olyan nonprofit szervezet létrehozásában közreműködik, amely ezt a felelősségvállalást vizsgálná nemcsak a Kaspersky Lab, hanem más, csatlakozni vágyó cégek esetében is. 

 

A Kaspersky Lab elkötelezettsége

A Kaspersky Lab, a világ vezető kiberbiztonsági szolgáltatójaként elkötelezte magát a legmegbízhatóbb iparági szabványok mellett, beleértve a továbbított adatok védelmét, az adatokhoz való hozzáférés szigorú belső szabályzatát, és az infrastruktúrájának folyamatos vizsgálatát. Ezekkel az új tevékenységekkel a Kaspersky Lab arra törekszik, hogy jelentősen javítsa a számítógépes infrastruktúrájának ellenállóképességét minden – akár elméleti – kockázati szinten és növelje az átláthatóságát a jelenlegi és jövőbeli ügyfelei, valamint a nagyközönség számára. 

 

„Egy olyan gyorsan változó iparágban, mint a kiberbiztonság, alkalmazkodnunk kell az ügyfeleink, az érdekelt felek és a partnerek folyamatosan fejlődő igényeihez. Az átláthatóság egy ilyen igény, és ezért döntöttünk úgy, hogy átalakítjuk az infrastruktúránkat és áthelyezzük adatfeldolgozó létesítményeinket Svájcba. Azt reméljük, az ilyen kezdeményezések a kiberbiztonsági ipar globális tendenciájává válik és a bizalom politikája kulcsfontosságú követelmény lesz minden iparégi résztvevőnek.” – mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab ügyvezető igazgatója. 

 

Bővebb információt a Kaspersky Lab átláthatósági alapelveiről, valamint a Nemzetközi Átláthatósági Kezdeményezésről ezen a linken olvashat.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50