Így telnek a sikeres emberek éjszakái

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 10:10

Pacsirták kontra éjjeli baglyok, néhány óra után kipihenten ébredők kontra tíz órákat alvók. Ahány ház, annyi (alvási) szokás. Bár a Nemzetközi Alvás Szövetség tájékoztatása szerint a 18-64 év közötti felnőtt lakosság ajánlott alvásideje 7-9 óra*, a hétköznapokban ritkán érjük el az optimális időtartamot: a magyarok például átlagosan 7 óra 2 percet töltenek szunyókálással**. Inkább éjszaka élsz, vagy akkor vagy a leghatékonyabb, ha korán fekszel és még a nap előtt kelsz? És hogy csinálják ezt a hírességek? Lessünk be a hálószobájukba és nézzük meg, hogy telik egy éjszakájuk!

Bill Gates 

A Microsoft-alapítónak minimum 7 órányi alvásra van szüksége ahhoz, hogy kreatívan és hatékonyan tudja elvégezni a napi teendőit. Nála az elalvás elengedhetetlen részei a könyvek, miután ágyba kerül, még legalább egy órán át olvas minden éjszaka.

 

Dalai Láma

A vallási vezető ugyancsak 7 órát alszik, hogy kipihent legyen. Általában este 20:30-kor fekszik és még napfelkelte előtt, 3:30-kor ébred. A hajnali rutinja körülbelül hat órát vesz igénybe, amely a meditációt és a reggeli étkezést is magában foglalja.

 

Anna Wintour

Bár a divat folyton változik, Anna Wintour éjszakai rutinja örök. A Vogue főszerkesztője az exkluzív partik és a vörös szőnyeges események nélkülözhetetlen részvevője, mégis amikor csak teheti, ragaszkodik hozzá, hogy este 10 órakor már ágyban legyen, hogy hajnali 5:00-kor egy teniszedzéssel indíthassa a napot.

 

Barack Obama

Az Egyesült Államok korábbi elnöke alig hat órát alszik naponta. Nagy éjjeli bagoly hírében áll, elnöksége alatt is gyakran tartott éjszakába nyúló megbeszéléseket. Ezeket csak a családi vacsora miatt hagyta félbe: máig ügyel arra, hogy minden este időt szakítson a családjára, mielőtt éjjel 1-kor nyugovóra tér.

 

Joel Gascoigne

A Buffer alaptója minden nap 20 percet sétál lefekvés előtt. Álltása szerint ez a könnyed, esti testmozgás kiszakítja a munka monotonitásából, közben kiszellőzteti a fejét, így megszabadul a stressztől és jobban alszik, míg a séta a kreativitására is ösztönzőleg hat.

 

Vera Wang 

Az álomszép esküvői ruháinak köszönhetően ismertté vált divattervező éjszakái jobbára munkával telnek. Állítása szerint az ágya a második irodája, a vázlatai jelentős részét is itt készíti, hiszen ez az a hely, ahol nem zavarja senki. Általában éjszaka 2:00-kor alszik el és reggel 8:00-kor ébred.

 

Most rajtad a sor!

Munka? Szórakozás? Séta az esti fények között vagy hajnali futás a szürkületben? Mutasd meg, te mit csinálsz, miután lemegy és mielőtt felkel a nap! Töltsd fel a kedvenc éjszakai fotódat nyilvános Instagram profilodra május 30-án éjfélig, lásd el a képet a #Éjszakám és a #Samsung hashtagekkel, és nyerd meg a Samsung legújabb csúcskészülékét, egy Galaxy S9+ okostelefont, amely kamerája az emberi szemhez hasonlóan igazodik a külső fényviszonyokhoz, így már éjjel-nappal lenyűgöző tisztaságú képeket készít.

 

___________

* https://sleepfoundation.org/press-release/national-sleep-foundation-recommends-new-sleep-times/page/0/1 

** http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3042230/Sleeping-habits-world-revealed-wakes-grumpy-China-best-quality-shut-eye-South-Africa-wakes-earliest.html

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09