Bejutott az Imagine Cup nemzetközi döntőjébe az Eddie

forrás: Prím Online, 2018. június 4. 09:48

Az élményszerű oktatásban áttörést ígérő Eddie-t fejlesztő Innobie sikerrel vette a megmérettetést a Microsoft Imagine Cup kelet-közép-európai fordulóján. Ők képviselik hazánkat az Egyesült Államokban, a verseny globális döntőjében.

Nagy volt a tét a Microsoft innovációs versenyének régiós fordulójában. A csapatoknak azért, mert csak a sikeres Skype-szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben, mindenki másnak pedig azért, mert a kiválasztott innovatív ötletek létező társadalmi vagy egészségügyi problémákra jelenthetnek majd megoldást. A hazai győztes csapat, az innobie vette az akadály, így júliusban ők képviselik Magyarországot a rangos verseny döntőjében, ahol a világ leginnovatívabb fejlesztéseivel szállnak versenybe.

 

 

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetőek.

 

  

Az egyesült államokbeli redmondi döntőn júliusban a csapat olyan ötletekkel kell, hogy felvegye majd a versenyt, mint az anyukák és apukák első hónapjait megkönnyítő iCry2Talk, a görög csapat fejlesztése, amely megvalósulása esetén egyfajta sírástolmácsként funkcionálna. A fejlett jelfeldolgozási technikák és a gépi tanulás ugyanis segít a sírás okának megfejtésében, az algoritmus pedig konkrét szöveges instrukciókkal támogatja a tanácstalan szülőket. Ahogyan az iCry2Talk a csecsemők, a Moldovából pályázó Deafkit a siketek és a beszédképtelenek kommunikációját tenné lényegesen egyszerűbbé a jelnyelv vizuális kódrendszerek automatizált fordításával. A romániai xVision alapötlete pedig egy olyan innovatív röntgen módszer, amely jelentősen javítaná a fejlődő térségekben elérhető diagnosztikai színvonalat, ugyanakkor a hagyományos radiológusok munkáját is segítené. Az eszköz a Microsoft Azure mesterséges intelligencia alapú és gépi tanulást támogató megoldásainak köszönhetően bármely testrészről képes a felvétel alapján orvosi szintű kezelési tervet felállítani.

 

A régiós továbbjutókért legközelebb már az Imagine Cup nyári döntőjében izgulhatunk. Ezen a győztes csapat megkapja a 85 ezer dolláros jutalmat, a nagy értékű Azure felhő-platform hozzáférést, ötletük megvalósításához pedig a Microsoft első emberének, Satya Nadellának személyes mentorálását és támogatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05